Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.02.2012 02:54 - ХИЛАРИ КЛИНТЪН НИ ДОНЕСЕ И ВЕСТ ЗА ВОЙНА!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1415 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 08.02.2012 02:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: estirbg

     
Моля, прочетете след статията коментар №39, на съблогъра ни Антонио - направил е изчерпателен анализ на приключилото краткосрочно посещение на г-жа. Клинтън, за което му благодаря - аз нямах възможност да проследя събитието с подробности, за съжаление !
    От вчера една гореща новина витае из българските масмедии и набързо разтопи ледовете на дипломатическата скука – „Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристига на посещение у нас на 5 февруари. Следващата седмица тя ще пристигне в Германия, за да участва в Мюнхенската конференция по сигурността. След това Клинтън ще дойде у нас. Държавният секретар ще е на еднодневна визита в страната ни, като ще обсъди с представители на правителството "редица въпроси, включително демократичните промени в Близкия изток, подкрепата за Афганистан, енергийната сигурност и двустранното сътрудничество в сферата на прилагането на законодателството”. Това е официалната план-програма на бъдещата визита. А не официалната?...

image


Нека се опитаме сами да разберем...

Няма как да не сте чули за въведеното ембарго на Ирански петрол заради ядрената програма на Ислямската република. Спомнете си - на връх Нова година Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроект за самоотбрана на стойност $ 662 милиарда с новите още по-строги санкции, насочени към централната банка и финансовия сектор на Иран, с което се задълбочи ожесточението между Вашингтон и Техеран.

Чрез масмедиите упорита се манипулира световната общественост, че Иран възнамерява да създаде атомна бомба като по този начин се оправдава въпросната резолюция. Дали Иран наистина възнамерява да създаде атомна бомба това е друга тема -  
парещият въпрос е къде е мястото и какво ще е участието на България в този назряващ нов мегавоенен конфликт.

Няма как да чуете от българските медии за създаването на над двеста американски лазарети и болници в Грузия – една сериозна инвестиция от 560 милиона долара. Също така дори не се и спомена у нас, че два от единадесетте самолетоносачи на САЩ пътуват към персийският залив, придружени от над шестдесет военни кораба под британски флаг. Над 60 000 военнослужещи от Ирак бяха преместени в Израел преди четиринадесет дни (това ли беше обещанието на Обама да изтегли американските войски от Ирак?).

 Съвсем очевадно е, че пръстенът около Иран се затяга, и международните сили се готвят за война. На пръв поглед като че ли нищо ново не се забелязва в създалата се геополитическа ситуация - бихме предположили, че процедурата ще е същата като с Афганистан и Ирак – с безразличие бихме я дефинирали като поредния милитаристичен поход в Близкия Изток (от психологическа гледна точка всяко повторение на събития, притъпява сетивата и води до апатия).

                 
image                                

                         
Чжан  Чжао Чжун

Само че в последната ситуация има една съществена разлика и тя е видима в осезателното присъствие на Китай и Русия, които са в опозиция. Една новина, която взриви независимата преса по света, но пак не беше отразена в България, бе изказването на Чжан Чжао Чжун, генерал-майор на Китайската армия. В интервю за NDTV той бе категоричен в изявлението си, че „Китай няма да се поколебае да защити Иран, дори в случай на Трета световна война.“ В отговор на това твърдение Обама разпореди да се засили военното присъствие на САЩ в Австралия, Южна Кореа, Малайзия и Индонезия. Само през януари тази година бяха разположени над 90 000 войници и военна техника - по този начин видимо и обръча около Китай се затваря.

Една бърза ретроспекция би ни навело на мисълта, че сценария за една евентуална война срещу Иран е същия както с този на Ирак. И както тогава, така и сега – доказателства за производство на оръжия за масово унищожение няма. Както нямаше в Ирак, така няма и в Иран – дори световната организация за атомна регулация официално потвърждава, че Иран няма физическата както и финансовата възможност да произведе атомна бомба в следващите петнайсет години.

За да разберем истинската същност на предстоящите събития, трябва да припомним проведените “Пролетни Революции” в Либия, Бейрут, Египет и няколко други Африкански държави, които са били инициирани от ЦРУ, Мосад, МИ-5 както и от други регионални тайни служби, (няма как и Ватикана да не е участвала). Сирия е последната бариера за пътя към Иран.

Най-лесният начин да се контролира едно общество е чрез всяване на страх – и точно това се прилага върху човешките популации от години наред. Нека пак да повторя, че Русия и Китай остро се противопоставят на една евентуална военна намеса в Сирия, както и в Иран. Според редица наблюдатели, събитията още през февруари биха могли да ескалират. На манипулираното общество му трябва много малко, за да подкрепи една военна намеса на правителствата и точно това се очаква да се случи много скоро. Така нареченият военен „похват” “false flag attack” – познат от Виетнам, Никарагуа, Корея  - може да бъде приложен отново– повечето войни на САЩ започнаха точно с такава фалшива инсценировка на атака.

                      image          


В тази гореща и взривоопасна международна обстановка каква ли отредена позиция има за България – това е тревожният въпрос, който не бива да подминаваме с безразличие.Сигурно помните дебата за ракетния щит, на който България (за разлика от Руминия) се противопостави, но все пак остави проблема отворен. Тези разисквания заглъхнаха в медийното пространство в България (както винаги, съществените проблеми се заравят и погребват преждевременно!) – но не и по света. Ракетния щит се очаква да бъде готов до няколко месеца, а Русия заяви преди три седмици, че ако това се случи, ще насочи балистичните си (ядрени) ракети към Европа, както и че ще направи контра-щит обхващащ Русия, Китай и няколко бивши съветски републики. Ако България (след Румъния и Полша) стане част от този американски щит, позволявайки поставянето на част от системите му на ПРО на българска територия, то страната ни фактически се превръща в цел не само за Иран, но и за Русия (тя е много наясно, че този щит може да се използва и за нанасянето на пръв удар). В тази комплицирана международна ситуация едва ли посещението на Хилари Клинтън ще бъде израз на най-сърдечни съюзнически чувства и високопоставен административен поздрав към новоизбрания президент Плевнелиев.

Най-вероятно визитата на Хилари Клинтън ще бъде обвързана преди всичко с обсъждането на въздушен коридор за една евентуална атака срещу Иран, ако силите на ООН не подкрепят военна интервенция срещу мюсюманската държава. Присъствието на НАТО като че ли загубва тежестта си, след като Турция (член на НАТО) вчера съобщи, че няма да позволи използването на въздушния си коридор при една възможна атака срещу Иран. От геополитическа гледна точка северозападна България би имала благоприятно и ключово значение за затварянето на обръча около Иран. След като Грузия ще поеме ранените на север както вече споменахме, България може би ще бъде главно използвана за складиране на амуниции, техника и резервни войски. Важно е да се отбележи, че Америкакнския сенат миналата година одобри използването на ядрено оръжие “за превентивен удар, срещу всяка нация заплашваща националната сигурност на САЩ”. А това логически поствя въпроса дали няма да присъстват и ядрени оръжия в България...

Тази нова студена война, за която медиите премълчават, много скоро би могла да екалира и да се превърне в реално, горещо полесражение. И в нея може да се окаже, че ние сме под прицел. Дано управляващите ни имат политическа мъдрост и зрялост при вземане и подписване на решения и спогодби в предстоящите преговори, като правилно оценят барутната ситуация и не заложат за пореден път българските интереси на несигурна карта.
...................................................................................

Преди няколко години, когато Кондолиза Райс влизаше в НДК, за да присъства на срещата на външните министри на НАТО, София бе разлюляна от стряскащо земетресение. Дали Бог не ни предупреди тогава да внимаваме и бъдем нащрек при подобни милитаристични срещи?

Дано този път  да няма „събуждане” чрез трус, но обезателно е необходима прозорливост и далновидност при обсъждането и подписването на бъдещите военни споразумения , за да не се превърнем в „жива” маша за вадене на „живи” въглени...






   http://rickrozoff.wordpress.com/
по наблюдения на Г. Грънчаров           
 



39. antoninus - Един анализ на конференцията
06.02 10:02 Току-що изгледах пресконференцията. Ето моите изводи:
1. САЩ е решила да започне военни действия срещу Сирия, независимо от позицията на Русия и Китай, знаейки прекрасно, че така ще постави началото на Трета световна война.
2. България се е договорила със САЩ да се включи във войната на страната на САЩ.
3. България е обещала да прекъсне веднага всякакви икономически взаимоотношения и развитието... на проектите с Русия.
4. България току-що се обяви против Русия и Китай и неофициално прекъсна дипломатическите отношения.
5. САЩ е обещала да ни покрие загубите от унищожаването на отношения с Русия.
6. Темата на разговорите НЕ Е БИЛА шистовия газ. Всеки път обръщаха темата натам, за да покрият УЖАСЯВАЩОТО решение на България да влезе във една неодобрена от ООН война. Шистовият газ бе използван само за да отклони вниманието ни. Това, което са си казали е било, че правителството рискува да загуби властта и затова трябва да започне медийна пропаганда за ползите от "новите технологии" (несъществуващи!) в областта на добива.
7. България е обещала участие в изграждането на прословутия "щит" на НАТО - още една огромна крачка срещу Русия и Китай.
8. Обещали сме съдействие - коридор за бомбардировките.
9. Говорили са за военно нападение над Иран, но не пожелаха да кажат какво.
10. Започва обучение на нашите войски заради бъдещото ни участие в Третата световна война.
11. Правителството ни няма никаква лична позиция по нито един въпрос. Прост изпълнител е на заръките на САЩ.
12. САЩ е доволна от прилагането на неолибералната политика в България през последните 22 години и от резултатите от тях.
13. България ще продължи неолибералната си политика неотклонно. Бедността ще се задълбочава все повече. Няма измъкване.
14. България е колония на САЩ в чист вид.


bnt.bg/bg/news/view/69472/preskonferencija_na_hilari_klintyn_i_bojko_borisov







Гласувай:
3


Вълнообразно


1. plamo - Въпреки, че изглежда много смис...
08.02.2012 11:01
Въпреки, че изглежда много смислено,ДАНО ДА ГРЕШИТЕ! И тези навеждачи които ни управляват за пореден път да не набутат България в грешна война.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10065292
Постинги: 7927
Коментари: 3562
Гласове: 6353
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци