Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 8740100
Постинги: 7763
Коментари: 3333
Гласове: 6089
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
23.08.2010 05:22 - Свобода за свободната енергия
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1117 Коментари: 0 Гласове:
0В периода който носи общото наименование „време на безвремие” събитията се развиват със шеметна бързина. В края на една отминала епоха и началото на нова, междуличностните, междуобщностните и международните отношения бележат и ще бележат коренна промяна. Смяната на епохите е космически цикъл следвал неизменно своята логика и последователност, независимо от нашите разбирания и желания. Земята като част от космоса (реда и хармонията) следва неотлъчно неговите закони. Живееики на тази планета която наричаме собствен абравяики че сме част от тази хармония ние живеем по измислени от нас закони, които в много случаи противоречат на космичните. Със своите деиствия ние не само нарушаваме балансите в обкръжаващата ни среда (природа), но и допринасяме за нарушаването на космическият енергиен баланс. Нашата непросветеност и алчност отваря широко вратата на нашето съзнание за всякакъв вид манипулации. Използвайки тази широко отворена врата, тайните кукловоди насърчени от своето его и чувство за богоизбраност в съдействие с представители от „Тъмните сили”  използват всеки метод за създаването на страх и постигането на робско подчинение на останалата - невежа част от населението. Част от методите са лансиране на лъжливи теории и изопачаване на човешката история. Лансирането и потдържането на теории като: Произхода на видовете (Дарвин),  причината за изчеването на динозаврите, развитието на човечеството, глобалното затопляне, божествената предопределеност на евреите, ислямският тероризъм, войната между цивилизациите, теорията за биологичното начало на нефта и газа и ограничените им количества. Стъпвайки на последната парадигма задкулисието си намира оправдание за водене на безкрайни войни, създавайки впечатление за желание за контрол над енергиините богатства на земята. По този начин се създава погрешното впечатление за ограничени енергиини ресурси. Което е изключително погрешно. Нашата планета е подсигурена с енергия за неограничено време. Шашнахте ли се? Да, за неограничено време! Каква енергия ли? Космическа, божествена, пси, астрална, ефирна, тъмна материя или кактоВи дойде на ум да я наречете. Но най вече е ивестна под наименованието – Свободна енергия.

В предишните си два поста Ви предоставих с нагледни материали някой от начините за използване на Свободната енергия. Посредством помоща на http://universalnite000.blog.bg/profile.php  за което му благодаря сърдечно Ви предоставям  малко интересни факти от живота на двама пионери в тази област.

Приятно ми е да Ви запозная с Никола Тесла:

 

Никола Тесла – геният, който изобрети двайсети век

 

 

"...Настоящето е тяхно. (скептиците на деня). Бъдещето, за което аз в действителност работя, е мое." 

 

                 Никола Тесла ( 10.07.1856 - 07.01.1943 )

Никола Тесла е роден в 10.07.1956 година в град Смилян, днешна Хърватска, която по онова време е била част от Австро-Унгарската империя. Баща му – Милютин Тесла бил православен свещеник, а неговата майка се занимавала с изобретяване на домакински уреди, като дори е патентовала няколко свои изобретения. Според дневника на Никола Тесла, като дете той имал странни и неочаквани реакции спрямо различни  предмети или плодове. При вида на перла например той получавал конвулсии; вкусът на праскови от своя страна предизвиквал треска; а лист хартия, плуващ във вода, се превръщал в причина за неприятен вкус в устата му. И на по-късен етап в живота си Тесла имал странни възприятия и фобии. Някои от тях включвали перли, носени от жени, никога не е отсядал в хотелска стая или етаж, чийто номер се е делял на три, и поръчвал големи количества кърпички на всяко ядене, с които усърдно лъскал сребърните прибори.Неговият баща искал Тесла  да направи духовна кариера и му забранил да постъпи в Политехническия институт. Никола приел много тежко бащината забрана и скоро веднага се разболял. Лекарите предупредили, че дори е възможно да умре, и тогава баща му позволил да се запише в института и както може да се очаква - Никола скоро оздравял. Но не напълно. Той самият си спомня, че след тази болест започнал да вижда странни неща. Силни потоци светлина ми откриваха изображения на реални обекти и просто заместваха мислите ми - написал Никола Тесла в дневника си. - Тези изображения на предмети и сцени изглеждаха като действителни, но аз винаги ги осъзнавах като видения от нормалния живот”. Никола Тесла завършва гимназия "Realgymnasium" в близкото градче Карлщад, където живее негова леля и след това постъпва в Техническия Университет в Грац. Учи философия в Прага. Работи в Унгария, Германия и Франция и накрая в Съединените американски щати.


 
                      Томас Едисън и неспазването на едно обещание

 

Младият Никола Тесла получава писмо от Томас Едисън, в което бележитият учен го кани в САЩ, за да му помогне при усъвършенстването на динамото, произвеждано в завода му.

В началото всичко върви като по ноти и двамата творят плодотворно, но само няколко месеца по късно пътищата на двамата учени се разделят и Тесла напуска работата си в завода на Едисън. Версиите за тяхното разделение са две:


Според първата още преди да пристигне в Америка – на Тесла е обещана специална премия от Томас Едисън в размер на 50 000 долара при успешно приключена работа над динамото, която така и не бива изплатена на младия учен.

Според втората версия разрезът между двамата бележити изобретатели е причинен от различните им възгледи. Докато Едисън смята, че правият ток е бъдещето, то Тесла счита, че усилията на американския учен са насочени в погрешна посока и истинското бъдеще е в променливия ток.

Променливият ток е практичен поради факта, че той може да бъде променян или конвертиран, прилягайки на много ситуации. Например, ако волтажът е направен доста висок, токът, необходим за специфично ниво на мощ, е много нисък. Този нисък ток става много ефикасен, когато се транспортира ел. енергия по дълги жици. (Това е причината, поради която ел. жиците из провинцията са на много висок волтаж. Каквато и да е била истинската причина, най-вероятно няма никога да разберем. В крайна сметка Тесла напуска и основава със свой близък приятел своя собствена компания.

 

                            Известни изобретения

Никола Тесла е бил пионер в много области. Според достоверни сведения Internet е бил проектиран от иновантния учен в началото на миналия век под името „Международната безжична система за предаване на информация и енергия”. Той построява дори и енергопредаваща станция в Лонг Айлънд , която е можела да насочва енергия чрез отразяване в йоносферата до всяка точка по света. Според изследователите на Никола Тесла чрез тази система е можело да бъдат пренасяни картини, музика, текстове, като условието, за да бъдат получени, било да има енергоприемаща система. Проектът бил прекъснат поради Първата световна война и американските военни забранили на Тесла експериментите. Снимка на енергопредаващата станция: Едно от най-известните му изобретения е предаването на електрически ток с високо напрежение на дълги разстояния без помощта на кабел.Тесла направил експеримент с действителна безжична трансмисия на електрическа енергия. В Колорадо Спрингс той е построил лаборатория за да развие това. Лабораторията съдържала най-голямата Тесла-бобина, която е била построявана някога, дори и в днешно време.  Наречен "Усилващия Предавател" ("Magnifying Transmitter"), той е бил способен да генерира 300 000 вата, и според твърденията да произвежда светкавица дълга 40 метра.

 

Ще има продължение......

 

podvodni.blog.bgГласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене