Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.12.2012 06:38 - ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА БОРИСОВ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАЩА МИЛИАРДИ ЕВРО ГЛОБА
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 814 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: kostas

Едно от обещанията на Борисов беше, че ще развали сделките на Тройната Коалиция (“Заменките”), но това се оказа поредното празно обещание на Премиера, което ще ни струва скъпо

image

България се е примирила с милиардите евро глоба, които ще трябва да плати, защото отказа да развали неизгодните заменки на държавни гори срещу чукари, а според Брюксел това е неправомерна държавна помощ за частни лица и фирми.

 Правителството на Борисов отказа да развали сделките и затова ще бъде наказано като съучастник на правителството на тройната коалиция

“Европейската комисия ще се произнесе скоро по казуса със заменките на гори. Юристите, които ни защитават по това дело, не са оптимисти за неговия изход”, съобщи вчера министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Най-вероятно страната ни ще бъде заставена да плати глоба от няколко милиарда евро, предположи Найденов. Това ще стане, ако горите не бъдат върнати или разликата не бъде доплатена. Според министъра обаче нито горите ще бъдат върнати, нито разликите платени. 

Причината за неизбежната глоба са горските заменки по времето на тройната коалиция в полза на определени частни лица и фирми. Европейската комисия започна проверка за непозволена държавна помощ през 2008 г., а през септември 2011 г. предупреди официално държавата, че има сериозни основания да смята заменките за незаконен по европейските норми акт. Анализирани бяха 147 заменки от 2006 до 2009 г. Тъй като до влизането на България в ЕС през 2007 г. тя нямаше задължения по европейското право, 15 от заменките останаха извън наказателната процедура, но за останалите 132 сделки, сключени през 2007-2009 г., правителството трябваше да намери доказателства, че не представляват непозволена държавна помощ. Такива доказателства не бяха представени.

ОБЕЩАНИЯТА НА ГЕРБ ЗА ОСЪДЕНИ МИНИСТРИ СЕ ИЗЧЕРПАХА С БУТАНЕТО НА ЕДНО БАРБЕКЮ
Още преди да бъде избран Борисов ни увещаваше, че Доган и Станишев ще бъдат осъдени. 3г. по-късно – едно бутнато барбекю и нито една присъда, дори срещу здравния министър на ГЕРБ – Б. Нанев, който според Борисов е погазил законите

image

През лятото на 2012г. ЕК издаде мониторингов доклад за България и напредъка и в реформирането на съдебната власт и справянето ни с тежката организирана престъпност, в който ни удари звучен шамар и тотално опроверга твърденията на Цветан Цветанов, че  “Организираната престъпност е овладяна и неутрализирана” (цитат на министър Цветанов). Какво обаче стана и с обещанията на Борисов че ще видим осъдени министри?

“Осъдени министри”    Борисов: Ще преследвам Станишев и Доган до затвора

 Колко хубаво е, че народа е късопаметен! За най-късопаметните малко предистория.

Преди да дойде на власт Борисов размаха пръст не просто на престъпниците, а дори и на Станишев и Доган – по неговите думи след идването му на власт килиите за тях са сигурни. И разбира се това се оказа поредното обещание на Борисов, което той изпълни…ама не точно. 

Освен, че бутна барбекюто в Сараите на Доган (впрочем той сам си го бутна), срещу т.нар. Сокол не последва абсолютно нищо. Станишев също заралията “едвам” отърва килията. Всъщност, с идването си на власт ГЕРБ набързо забравиха много неща, които са говорили и тотално игнорираха платформата, която манифестираха. 

Божидар Нанев беше първия здравен министър в кабинета на ГЕРБ. Той се оказа поредния “страхотен кадър” издигнат от партията на Борисов. Държавното обвинение постанови, че Божидар Нанев сключил два неизгодни договора, и твърдеше, че така ощетил държавата с близо 2.5 млн. лева. В последствие Нанев беше оправдан, а Борисов и ГЕРБ тактично получиха амнезия за случая. Със сигурност обаче е странно поведението на премиера, който на практика ще излезе един голям клеветник, който си разчиства пътя и кадрува със службите, фармацевтичните фирми и слуховете. Защото как сега ли му звучат неговите думи, че имало не какво да е, а “погазване на законите”? 

А в същото време нищо не излезе от заканите на управляващите и на министър-председателя как бившите министри от тройната коалиция ще бъдат съдени и осъдени. И то често защото или сигналите са негодни, или пък събраното като доказателства просто издиша в съдебната зала.

Николай Цонев беше поредния главен герой в звучна операция на иронично наричаните от народа “МВР пикчърс” продукции. Прокурора Роман Василев издаде присъда на Цонев още при осъществяването на екшън-ареста: “На колене, вие сте си абсолютен престъпник”. Разбира се Цонев беше оправдан и “осъден министър” е все още мираж в държавата на ГЕРБ. 

image

На път е нищо да не излезе и срещу делото, което се води срещу бившата социална министърка Емилия Масларова. Нищо не се случва и срещу министрите на ДПС, за които ГЕРБ твърдяха, че са виновни за потъването на милиони, а някои за милиарди. Нещо, което си е твърде странно. Защото срещу тях дори обвинителни актове няма, не е известно дори някой изобщо да работи и сега.

ЦВЕТАНОВ VS ЕК

Позицията на вътрешния министър Цветанов и на ЕК се разминават драстично. Като цяло “гордостта на ГЕРБ” – сериозната борба срещу организираната престъпност беше тотално разбит от мониторинговия доклад на Европейската Комисия (ЕК), излязъл през лятото на 2012г. – 3г. след избирането на ГЕРБ. Операциите със звучни имена накараха хората да си кажат “тия поне правят нещо” – да, харчат пари за клипчета, а осъдени няма. Един по един всички участници в екшън-продукциите на МВР бяха оправдани.

 

Какво казва ЕК в доклада? На 26 страници 44 пъти се споменава организираната престъпност. 

“Организираната престъпност продължава да се описва от независимите наблюдатели като основно предизвикателство за държавата и обществото, като това виждане се споделя и от общественото мнение” – пише в доклада.  ”Европол смята организираната престъпност в България за уникална в целия ЕС, доколкото тя упражнява значително влияние върху икономиката, което от своя страна води до влияние върху политическия процес и държавните институции.”

 

В добавка Цветанов получава звучен шамар за опитите му да осъществява натиск над съдебната власт.

“Независимостта на съдебната власт също бе поставена под въпрос, след като отделни съдии бяха пряко критикувани от политическите среди — в този контекст извършеното от ВСС уволнение на председателя на Съюза на съдиите в качеството му на съдия буди безпокойство. Вследствие на обвинения в упражняване на влияние и предубеденост по дела за организирани престъпни деяния, отправени от член на правителството, през февруари съдии от Софийски градски съд призоваха ВСС да защити независимостта на магистратите и да установи фактите по случая. Освен това съдията, срещу когото бяха отправени обвиненията, заведе дело за клевета. Впоследствие съдията бе уволнен в качеството си на съдия от ВСС на 12 юли поради забавяне на мотивите по съдебно дело. Това доведе до демонстрации и протести на няколко съдилища, включително на голям брой съдии от Върховния касационен съд.”

Едва ли обаче Цветанов ще разбере, че посланието зад дипломатичните формулировки е да напусне и да хлопне вратата. За да бъдем обективно обаче трябва да споменем “Братя Галеви” – те бяха осъдени, ама пък избягаха…

Похвалите, с които Цветанов се тупа по гърдите, идват от съдения за трафик на кокаин  ген. Джанпаоло Ганцер. През 2010 година шефът на ROS Специализираното звено на карабинерите за борба с организираната престъпност в Италия –  ген. Джанпаоло Ганцер е арестуван, заедно с още 17 лица,  за връзка с трафиканти на кокаин, който е внесен от Южна Америка в Италия, както и за извършване на фалшиви рапорти.Ганцер е осъден на 14 дни затвор, пишат италианските медии, като го наричат „Срам за ROS”, “заради представлявало престъпно сдружение с цел трафик на наркотици, незаконно присвояване, фалшификации и други престъпления, за да направи бърза кариера”.

alterinformation.wordpress.com

image






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. zaw12929 - На път е нищо да не излезе не е прав...
06.12.2012 12:14
На път е нищо да не излезе не е правилно:
Управляващите изпълниха две задачи:
1. в крайна сметка никой не е вечен и ако бъдат осъдени тези политици- след мандата може да съдят и сегашните управници, но… и да им се размине „услуга за услуга”
2. да се унижи съда пред Брюксел, което се реализира във всеки доклад и оневинява Управляващите, пред Брюксел и страната
Проект за унижаване на съдебната власт” , който се изпълнява, давайки шанс на корупцията

Реализира се, употребяват съда, с активна дейност,на електронните медии, заради които ни класират за най корумпирана страна, за което виновник се сочи съдът. Точно зад шума на медиите- сигурната завеса, манипулирано обществено мнение, определящо съда като виновник за беззаконието, добилият популярност израз: „Ние ги хващаме, те ги пущат!” Правителството, прави обвинения, чрез прокуратурата, съдът, като ги прекарва през ситото на закона, налага законност
Медиите вместо да информирате, за съдебното решение, обвиняват съда, заплашихте, че може и трябва да бъде заменен със съд, като в САЩ;, по начин, вместо да се измие лицето на България, а я нареждате в редицата на корумпирана Европа, която, като ни има за заден двор изсипва всички вехтории у нас.

Съдът ни е унижен, употребен, за политика и в същото време тези, които са замислили и прилагат тази схема – управляващите зад завесата на плътната медийна завеса си правят корупционните схеми с никакъв шанс да бъдат разкрити. Защото съдът не може да се сезира, но е длъжен да образува процес по всеки сигнал. В ръцете на далите сигнала, да „дозират” доказателствата. Да шантажират обвинените, да си платят, да намерят „лясковски (цигани от Лясковец!) „защитени свидетели” – за да бъде осъден, поне на първа инстанция обвинения.Съдът има инстанции, където разкритията продължават, както повелява Конституцията: до „разкриване на истината!” Но благодарение на медиите, които 23 години ни пеят песента за лошия съд, за което дават тон политици, дивидент за упоритата справедлива работа на най натоварения съд в Европа и света- българския. Атрофирали, парализирани, не действащи са функциите на всякакви до съдебни органи, законово оправомощени с превантивен контрол.

От екрана чуваме закани на политици с папки, които се заканват, заплашват със съда и преди да е образувано дело а и да е образувано, едва, когато делото е изяснено и написва мотивите съдията ги „претегля” на символа на правосъдието- кантара, за да посочи присъдата, която на първа инстанция няма как да е окончателна. Но медиите, докато не съобщават, какво дело ще се води, защото комисията на Янев ще разкрие…за което веднага се лепват от медиите и се повтарят някакви 10, 20 години затвор. Стресиране на обществото и всички повтарят :нямаме правосъдеи! И когато делото завърши с оправдание или с глоба, негативите, за съда, нагнетявани с гадни, противозаконни коментари са за съда. Наглостта на журналистите стига до там- да заплашват съда с подмяна. Да го „наказват” затова, че не е изпълнил политическата поръчка. Българският съд се употребява с политически и икономически цели.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10058093
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци