Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.11.2012 06:10 - Палестина с по-висок статут в ООН. Израел храчи върху ООН...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1009 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2012 06:11


30.11.2012, 00:44 (обновена 30.11.2012, 05:10)

Коментари (3)  

imageОбщото събрание повиши статута на палестинската автономна власт в държава наблюдател нечлен на ООН със 138 срещу 9 гласа и 14 въздържали се, предаде Ройтерс.

Това стана след като президентът на Палестина Махмуд Абас призова ООН да издаде "акт за раждане" на Държавата Палестина.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху осъди речта на Махмуд Абас пред Общото събрание на ООН. Според него пътят към мира не минава през международната организация.

Преди 65 години, точно на този ден, Общото събрание на ООН прие резолюция 181, която раздели земята на историческа Палестина на две държави и стана "акт за раждане" за Израел. Днес Общото събрание е призовано да издаде удостоверение за раждането на Държавата Палестина в нейната реалност. Време е за действие, каза Абас.

Посланикът на Израел в ООН Рон Просор пък контрира, че докато палестинците искат признаването на палестинска държава, те все още не са признали еврейската държава, през цялото време опитвайки се да заличат еврейската история.

От Белия дом коментираха, че гласуваното от ООН създава „пречки" за мира между палестинците и евреите.

Френският президент Франсоа Оланд призова за възобновяване на преговорите между израелци и палестинци.

Президентът на Палестина Махмуд Абас води дълга кампания за спечелване на подкрепа за резолюцията. След 8-дневния въоръжен конфликт между Израел и ислямистите в ивицата Газа този месец над десет европейски правителства обещаха положителния си глас на вота.

В сряда заместник държавният секретар на САЩ Бил Бърнс и специалният американски пратеник за Близкия изток Дейвид Хейл са направили последен опит да разубедят Абас от намерението му. Държавният секретар Хилари Клинтън повтори за пореден път, че според Щатите ходът на палестинците е погрешен и вместо това те би трябвало да се фокусират върху съживяването на преговорите между страните в региона.

 

http://news.ibox.bg



Израел се изхрачи върху ООН:


image   Снимка: АФП Бенямин Нетаняху: Гласуването в ООН няма да помогне на Палестинската автономия да се сдобие с признание за независимост 29 ноември 2012 | 13:53 | Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток Ерусалим. Гласуването в Общото събрание на ООН за Палестинската автономия няма да й помогне да се сдобие с признание за нейната независимост. Това заяви пред журналисти в четвъртък премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, предаде АФП.
„Решението на ООН нищо няма да промени. То няма да приближи създаването на палестинска държава, а точно обратното – ще отдалечи нейното признаване”, заяви Нетаняху на церемония в Ерусалим.
Палестинският президент ще представи искането си за повишаване на статута на Палестинската автономия пред Общото събрание на ООН и ще обяви условията за продължаване на преговорите с Израел в своята реч по-късно в четвъртък.
© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!
Франция ще гласува в ООН "за" повишен статут ... - Mediapool.bg www.mediapool.bg/франция-ще-гласува-в-оон-за... - Кеширана версия Отпреди 2 дни – Франция ще гласува в ООН за повишен статут на Палестина - Франция ще гласува тази седмица в Общото събрание на ООН в полза ...

България ще гласува "въздържал се" за статута на Палестина в ... bg.time.mk/.../balgarija-shtee-glasuva-vazdarzal-se-za-statuta-na-pale... След броени часове в ООН ще се гласува въпросът за новия статут на Палестинската ... Германия ще се въздържи на гласуването в ООН за Палестина ...

Германия ще се въздържи на гласуването в ООН за Палестина bg.time.mk/.../izrael-njama-da-anulira-sporazumenijata-s-palestincite-... Германия ще се въздържи на днешното гласуване в Общото събрание на ООН за промяна дипломатическия статут на Палестинската автономия от ...


Лондон отказа подкрепа на Палестина - 2012-11-28 - radar.bg radar.bg/.../3505076_Лондон_отказа_подкрепа_... - Кеширана версия Отпреди 1 ден – Испания ще подкрепи палестинското искане за получаване на по-висок статут в ООН. Страната ще обяви това при гласуването тази ...

Карта на страните, които ще подкрепят ООН кандидатурата на Палестина за държавност този месец. image
image image ООН държава наблюдател резултати за състоянието на глас:
  В полза   Срещу   Въздържали се   Липсващ   Които не са членове





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10057423
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци