Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.07.2012 03:21 - Потопът в Русия взе 200 души. Природно бедствие ли е той или поредното тествано климатично оръжие?! Заканата на Хилъри Клинтън...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 942 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2012 03:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Русия Размер на шрифта : image image image image   Снимка: АФП „Независимая газета”: Загадката на вълната 09 юли 2012 | 00:59 | Агенция "Фокус" Начало / Русия Москва. Малко хора в Краснодарския край вярват в природния характер на катастрофата, пише руският вестник „Независимая газета”.
9 юли в Русия е ден на траур, в който гражданите задават неудобни въпроси. Кой уби стотици жители на Кримск – дъждът или безумното изливане на вода от водохранилищата? Защо чиновниците от Министерството на извънредните ситуации и градската администрация не започнаха евакуация на жителите – или защо не разбудиха спящия град, въпреки че те са знаели за предстоящата опасност? Отговори на тези въпроси, вероятно, ще даде започналото разследване. Но още днес държавните медии убеждават гражданите, че те са били адекватно информирани за опасността от наводнение, че не е имало изпускане на вода от водохранилища, а подобни слухове са разпространявани от опозицията. Въпреки това значителна част от населението на страната, в това число и жителите на Кримск, отдавна не вярват на чиновниците. И не без основание.
В самия Кримск малко хора вярват, че причина за бедствието са станали само дъждовете.
Дъждовете може да предизвикат разлив на реката, но не могат внезапно да предизвикат ударна вълна, достигаща, по оценка на свидетели, до 7 метра височина. Независимо от уверенията на висшите чиновници, пострадалите са уверени, че през нощта водата е попаднала в Кримск от водохранилищата. Как и защо дъждовната вода се е събрала в мощно цунами не може да се обясни. Впрочем самите чиновници, по техните думи, са знаели за опасността от наводнения. Днес самите те казват, че са предупреждавали жителите за надигащата се опасност. Но останалите живи жители на Кримск казват, че не е имало никакви предупреждения за надигаща се беда.
© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!


image Русия Размер на шрифта : image image image image   Снимка: АФП В Русия днес е ден на траур 09 юли 2012 | 00:01 | Агенция "Фокус" Начало / Русия Москва. Президентът Владимир Путин обяви 9 юли за Ден на траур в Русия във връзка със смъртта на повече от 170 души в резултат на наводненията в Краснодарския край и катастрофата в Украйна. Това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.
Наводнението, станало на 7 юли, наводни повече от 5 000 жилищни домове в три града и редица села в Краснодарския край. По последни данни по време на наводнението са загинали повече от 170 души.
В събота сутринта в украинската Черниговска област се преобърна автобус с 43 поклонници от град Велики Луки, Псковска област. Загинаха 14 руснаци, а други 29 бяха ранени.
В съответствие с президентския указ на цялата територия на Русия на 9 юли ще бъдат спуснати наполовина знамената.
„На културните учреждения, както и държавните телевизионни канали се препоръчва да се въздържат от излъчване на развлекателни програми”, отбелязва пресслужбата на Кремъл.
© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Да припомним само, че:

image
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън открито заплаши от Париж Русия и Китай за това, че възпрепятстват напредъка към демократичен преход в Сирия. Единственият начин това да се промени е всички присъстващи тук пряко и незабавно да покажат ясно на Русия и Китай, че ще си платят за това, заяви тя
Снимка БГНЕС











Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10057496
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци