Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.05.2012 23:55 - Кога СЛАВЯНОЕЗИЧНИТЕ ЕЛИНИ ще получат право да говорят свободно майчиния си език в "демократична" ГЪРЦИЯ?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1585 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 09.05.2012 23:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: deathmetalverses

На вниманието на АТАКА, ВМРО-НИЕ, ГЕРБ..., и всички "патриотични" БГ партии.
В средата на 1990-те години, във възстановеното списание на Mакедонския научен институт - "Македонски преглед" ( официален сайт -  
http://www.macedonia-science.org/makedonski%20pregled.html ), четох потресаващи документи за систематичното изтребване на българите, живеещи на север от Янина (Егейска Македония), Албания и Беломорска Тракия, започнато от гръцките власти в средата на 19 век - чрез различни терористични акции на наказателни отреди (чети), прехвърляни на територията на тогавашната Османска империя; естествено, Високата порта не е имала нищо против християните да изтребват други християни; Да не забравяме, че много българи участваха в борбата за независимост на Гърция (за което имената им са отразени на паметна плоча на Акропола!), а именно Алеко Богориди - БЪЛГАРИН! - близък приятел със султана, е посредникът между Великите сили и владетеля на Империята, който изиграва решаваща роля последният да разреши създаването на гръцка държава на Балканите.       След Първата световна война гръцките ултранационалисти реализираха на 50 % т.нар. "минимален план" на Мегали-идеята (възстановяването на Византия), основно за сметка на етическата чистка над българите. Турците в Крит бяха изклани още през 1893 година... Когато "черните полковници" обявиха ЕНОСИС на Гърция с Кипър и окупираха "острова на Афродита", турците нахлуха в северната част на острова, за да бъде предотвратено ново клане над техните сънародници (като това в Крит).
    Генералният секретар на Гръцката комунистическа партия - Харилаос Флоракис докладва в тесен кръг пред Политбюро на ЦК на БКП и лично Тодор Живков (когато гръцките комунисти бяха бежанци от режима на "черните полковници" у нас), че СЛАВЯНОЕЗИЧНИТЕ ЕЛИНИ наброяват над 200 000 човека; Годината е 1977-ма; справка - списание "Македонски преглед" (за конкретния брой не съм сигурен, но СЪМ ГО ЧЕЛ ТАМ!!!); Като прибавим и 100 - 200 000  българо-мохамедани, живеещи в южните поли на Родопите (Беломорска Тракия) - представете си, колко наши сънародници днес нямат право да изучават майчиния си език в държавните училища на "демократична" Гърция - както и да общуват свободно помежду си на него!!!

  ПИТАМ : - КАКВА обществена ПОЛЗА от членството ни в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ има, щом толкова години не сме уредили по МИРЕН и ВЗАИМНО ПРИЕМЛИВ НАЧИН въпроса с правата и свободите на българското етническо малцинство в южната ни съседка? 
Какво направиха АТАКА и ВМРО-НИЕ, както и някои други "патриотични" организации, нашите сънародници в Гърция да упражняват реално правта си на самоопределение и да говорят свободно майчиния си език, или да го изучават факултативно в държавните училища на Гъция?! - НИЩО !!!

    По отношение на реализацията на правата и свободите на националните малцинства, България е една от най-демократичните държави в света!!! Днес турците, циганите, татарите, евреите, арменците, руснаците, власите и каракачаните могат свободно да говорят помежду си и на публични места на майчиния си език, както и да го изучават факултативно в българските ДЪРЖАВНИ училища. С този факт трябва да се гордеем!!! 
  Неофициалният химн на етническите българи (славяноезични елини и българо-мохамедани), които все още живеят в "демократична" Гърция

,,Дуйни ми льохни бел ветрец
разлюляй гора зелена,
разтопи бели снегове.
Разтопи бели снегове,
направи потче да мина,
мисля на Драма да ида.
Мисля на Драма да ида,
на Драма на касабона,
там има либе болнично,
Да ида,да ида да го обидам.
Армаган да му отнеса.
Бело грозде с юзана,
жълтана дюля с ликана.
И още да му отнеса
Охридска риба пъстърва,
Мелнишко вино червено.""













Гласувай:
4


Вълнообразно


1. demograph - Когато АТАКА кажат една дума срещу сръбската мафия в БГ, тогава ще кажат и за гръцият геноцид...
13.05.2012 00:39
А и за руската.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10068475
Постинги: 7927
Коментари: 3562
Гласове: 6354
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци