Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.05.2012 01:13 - Безумията на един финансов министър …
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1800 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вече минаха почти 2 години от  управлението на  правителството на ГЕРБ, а иконмическата и социална  ситуация   в страната  отива от зле  на  по-зле . Основна роля в тази лошо съшита пиеса играе лицето Симеон Дянков тъй като заема ключов пост в  управлението на държавата –  министър на финансите. Нека видим какво сътвори досега обаче  „икономист” от топ 100 както той самия обича да се хвали и да си избива комплексите, които очевидно са му в повече:
1. Не се разплати с бизнеса на време 
2. Опита се да излъже Брюксел за бюджетния дефицит през 2009 год.
3. Увеличи данъците и осигуровките
4.  Намали правителствените разходи по време на криза 
5.  Опита се да въведе
Пакт за финансова стабилност (разбирай пакт за финансов пат), който ще изтрие българската иконмика от лицето на земята
6.  Намали рязко  парите давани на доктори  и на  други сфери в социалната дейност, което доведе до масово емигриране на доктори и сестри  и продъжлаващо задълбаване на кризата в здравеопазването (България е страната даваща най-малко пари за здравеопазване като % от БВП в цяла Европа!!!)
7. Създаде пречки пред бизнеса с увеличаване на периода на амортизация  и други подобни неефективни и неадекватни решения стопиращи развитието на бизнеса в България
8. Сътвори страхотна глупост  като национализира пенсионните и здравни фондове. Някой знае ли къде ще отидат тези пари?
9. Стопи фискалния резерв с над 3 млрд. за 1.5 година – по данни на Министерство на финансите  при встъпването му в длъжност  през 2009-та фискалния резерв е бил малко над 8 млрд., сега се казва, че е около 5 млрд. (който иска да вяврва  на тези данни, нищо чудно и да са по-лоши)
10. Сега иска да опоска и сребърния фонд  - въпрос на време е преди да са  го гепили и него.
11. Захвана някаква абсурдна война с БАН  най-вероятно заради апетните имоти на академията. 

Мога да продължавам и още, но мисля, че няма смисъл защото безумията на финансовия министър нямат край. Нека видим обаче какво постигна със своите мерки за фискална дисцплина, които до безкрайност натъртва.
Отговорът е  НИЩО – дори напротив  бюджетните дефицити продължават да растат като само за началото на 2011 год. за 2 месеца – те стигнаха над 750 млн. лв ( това пак по данни на МФ, което означава, че трябва да вкараме и нотка съмнение в истиността им ).  Това разбира се не е изненада  за никой средно квалифциран икономист – когато  поставиш икономиката  и бизнеса на една държава в такова положение  икономиката отвръща  на удара- спад  в оборотите на фирмите, спад в бизнес активността, увеличение на безработицата, спад на потреблението, от там фалити на фирми, а вече накрая разбира се спад и на БВП.  Едва ли някой вярва на смехотворните данни, че България излиза от кризата и че БВП растяло – това е лицето на  българското правителство да лъже, краде и манипулира истината за съдбата на България. БВП разбира се продължава да пада  без никой изобщо да се интересува от българската икономика. Кризата в България е на път да прерастне (даже вече прерастна в  класическа депресия ) под „вещото” управление и неолибералните глупости  на  „икономист” като  Дянков . Всъщност спорно е кой точно управлява България едва ли е точно той …..

 Лицето Дянков обаче не спря до тук. Той продължава да дрънка  колосални  врели-некипели  из цял свят – първо говореше ,че излизаме от кризата  цяла 2010 година
 (някой да помни точно колко пъти България излиза от кризата???) После тръби из света, че България била успешна икономика - заради валутния борд и ниския си плосък данък. Едва ли пилешката му глава обаче разбира,че всяка силна икономика през историята и в момента има прогресивна данъчна система. Освен всичко друго Дянков се оказва и патологичен лъжец – лъже за какво ли не без въобще да му мигне окото.  Това че излъга Брюксел и българския народ е едно от многото му очевадни и нагли лъжи. Ръсейки лъжа след лъжа и бисер след бисер пред чужда публика Дянков наслагва мнението, че всичко е под контрол, защото разбира се нищо не е под контрол и той много добре го знае. Истината лъсва рано или късно, лошото е, че до тогава България може да е изпаднала в много тежко състояние от безумията и лъжите на финансовия си министър, който на всичкото отгоре  е вицепремиер. Засега спасението за него се оказват натрупаните резерви при предишното управление заради добрата иконмическа ситуация, но след  като опоска и  последния буфер какво мислите ще направи Дянков? -  или ще си хване  шапката и ще си бие шута към Америка, защото  има американски паспорт, и ще остави България и българския народ в разруха и развалини  или ще поиска заем от МВФ и СБ, а както знаем МВФ само това и чака – нови клиенти, които да им пълнят джоба с лихвени плащания. България е изправена пред нов финансов колапс и е въпрос на време преди публиката да го разбере, тъй като истината се замазва и бива прикривана. Въпрос на време е при такова управление на държавата да дойде денят на страшния съд……

 Накрая бих задал въпроса - кой точно дърпа конците на тази кукла и марионетка на конци  наречена финансов министър? Отговорът за мен поне е очебиен и ясен –американците. Тяхната политика на неолиберализъм съсипа сумати държави  и ги докара до пълна разруха, бедност и мизерия. Т.нар. Вашингтоснки консенсус изнасящ неолиберализма по цял свят като икономическа доктрина вилня първо в Латинска Америка, после се премести в Англия, където желязната лейди  Тачър  и нейните последователи  през годините  съсипаха английската икономика  бавно, но методично, обиколи и Съвтския съюз, където американските съветници от Хаврвард успяха да  разкатаят и разпродадат целия Съветски съюз, след това се премести в Балтийските държави – като Латвия е  нагледен и доста краен пример за това колко може да бъде съсипана една икономика от неолибералистите от времето на Костов. Тази иконмическа доктрина действа и в България – но в пълния си вид се прилага едва сега при неолибералното отроче и  пионка Дянков. За хората разбиращи от икономика е ясно, че Дянков не е нито икономист, нито има нещо общо с иконмическата наука – той е кукла на конци, която съвсем целенасочено слага  в торбата главата на българина  служейки на чужди интереси . Въпросът, който ме  гложди е до кога българският народ ще търпи ?

Гонзо

antipropaganda.comxa.com



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. kostas - Това е наложително да се изясни...........
03.05.2012 10:58
* Въпросът, който ме гложди е до кога българският народ ще търпи ? *
цитирай
2. samvoin - * Въпросът, който ме гложди е до кога ...
03.05.2012 11:01
kostas написа:
* Въпросът, който ме гложди е до кога българският народ ще търпи ? *
И мене! Уви...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10061326
Постинги: 7926
Коментари: 3561
Гласове: 6352
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци