Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 8978152
Постинги: 7763
Коментари: 3333
Гласове: 6198
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
05.04.2012 15:47 - "Българите не представляват проблем” – доклад на Ричард Морнингстар
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 23210 Коментари: 10 Гласове:
10

Последна промяна: 06.04.2012 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


Автор: love4today

Секретно
Екз. единствен
до държавния секретар Хилъри Клинтън
на вниманието на Института за стратегически анализи към ЦРУ

Доклад
относно защитеността на нашите интереси на територията на България

Предоставям на вашето внимание заключенията и впечатленията които получих по-време на изпълнението на мисията ми в България, която бяхте така добри да ми поверите, относно защитеността и бъдещето развитие на нашите интереси в този регион с нарастващо геостратегическо значение. Още в началото искам да ви уверя, че нашите краткосрочни и дългосрочни интереси по-никакъв начин не са накърнени в момента или заплашени в бъдеще. Смея да твърдя, че наскорошните протести, които доведоха до обезпокоителни последствия относно някои наши намерения, са по-скоро изключение и с епизодичен характер, а последиците от тях скоро ще бъдат преодолени. Станалото по-скоро можем да приемем като временно тактическо отстъпление по пътя за постигането на стратегическите ни цели. Основните положения върху които градя своите заключения са следните:

Българите са застаряваща нация, като най-застаряващ е основният етнос. Единствено ромският етнос, като съставна част на българската нация е с преобладаващо младежки характер, но поради ниската му образованост неговите действия са сведени до рамките на физическото оцеляване и поради това не оказва никакво влияние върху вземаните политически решения в страната. Уверих се, че това положение няма да претърпи скорошна промяна, тъй като всички пари които се дават за подобряването начина им на живот, отиват за материални блага, а не за образование, което е успокояващо.  Благодарение на тази политика на преимуществено материално стимулиране, между българският и ромският етност се натрупва нетърпимост, която ние в случай на нужда бихме могли да използваме.

Както знаете бъдещето на една държава е в ръцете на младите, тъй като те са по-склонни към идеализъм, себеотрицание и жертвоготовност. Възможността една държава да се отклони от пътя който сме и предначертали и да застраши нашите интереси се крие в следните изходни условия – образованост на населението, ясна ценностна система основаваща се на нематериални положения и преобладаващо младежки характер на обществото. Едно от тези условия да не е изпълнено е достатъчно да предотврати каквито и да било опити за въздействие, от страна на народа върху политиците, за промяна на водената политика. Що се отнася до България мога да ви уверя, че нито едно от посочените условия не е изпълнено.

Въпреки, че българите се смятат за образовани, то аз се убедих, че тяхната образованост се свежда преимуществено до технически умения и познания. Основната цел на тяхното образование е подчинена на придобиването на умения и навици които биха им помогнали да се реализират на трудовия пазар, да са конкурентноспособни. Тяхното образование е подчинено на нуждите на корпорациите, като основна цел е да придобият умения за които да им плащат, тоест основен мотив за тяхното образование е и ще си останат парите. Тази подчиненост на образователната политика на интересите на бизнеса, чрез издигането в култ на парите, ще се задълбочава и занапред, както се уверих от разговорите си с българският министър на образованието.

Българите са обречени никога да не осъзнаят, че образованието, ако искат да бъдат свободни, трябва да бъде подчинено на интересите на държавата и обществото. Че то трябва да стимулира мисленето, а не знанието като самоцел. Че от изключителна важност са социалните умения, познаването на различните идейно философски течения относно строежа на обществото и функциите на държавата, и изграждането на ценности извън парите и материалните придобивки като такива.

В България са изключителна рядкост хората, които биха могли да отговорят какви са идейните постановки на различните идеологии и обществени строеве като комунизъм, социализъм, капитализъм, демокрация, либерализъм и т.н. , какви са техните преимущества и недостатъци. Това се наблюдава не само сред редовите граждани, но и сред самите членове и симпатизанти на партии, които са вплели в своите абревиатури въпросните понятия. Именно тази идейна неграмотност и съсредоточаването на образованието върху придобиването на както споменах – технически познания и умения,  е успокоителна за нашите стратегически интереси.

Приемането на парите, като основна ценност от младото поколение и не само от него, спомага за по-лесно моделиране на начина им на мислене и реагиране на случващото се, както в страната им, така и по света. Емигрирането зад граница в търсене на по-добра реализация и заплащане се възприема като нещо нормално и спомага за източването на мозъците от страната. Изповядването на даден идеал е по-скоро обект на подигравки, а национализмът като идея е опорочен и сведен до фашизъм, което е в унисон с нашите интереси.

Чрез тази засилена емиграция, комбинирана със застаряването на нацията и насоките в образованието които по-горе споменах, бъдещето на България все повече ще се изплъзва от ръцете на обществото, а от там и политиците им (доколкото могат да се нарекат такива) ще са по-податливи на външни интереси. И сега политиците им са изключително корумпирани, както и почти целият държавен апарат, което също спомага за налагането на нашите интереси, чрез раздаването на материални стимули.

Отново ще се спра върху ролята на ромският етнос в страната, като генериращ основната част от бъдещето младо поколение. За да бъдем спокойни и да можем да управляваме този нарастващ фактор, ние трябва да стимулираме засилването на материалните помощи за този слой от населението, като същевременно ограничаваме до възможният минимум придобиването на каквото и да е образование. За да бъде това възможно, ние трябва да сме тези, които чрез различни фондации да контролираме образоваността на ромите, като под формата на стимулиране, чрез отпускане на стипендии откриваме тези от тях, които желаят да се образоват и ги изтегляме зад граница, а в същото време оказваме натиск върху българското правителство за увеличаване на материалното подпомагане на въпросният етнос и по този начин, подпомагаме задълбочаването и насаждането на етническа омраза в държавата. Благодарение на тази политика, в бъдеще в България при необходимост би било възможно да се разиграят сценарии от рода на Косово или така наречените “арабски революции”, в които ромският етнос би имал водещо значение.

Относно опасенията ви, че случващото се в Гърция, би могло да повлияе върху мисленето и действията на българското общество, то бързам да ви успокоя, че това е изключено. Независимо от непосредствената близост на двете държави, българите възприемат случващото се в Гърция преимуществено през очите на масмедиите, които са контролирани и направлявани в желаната от нас посока. В българското медийно пространство информацията за гръцките протести е оскъдна, а доколкото все пак я има се представя изцяло едностранчиво, като се набляга на кадри с насилие и безредици и се втълпява, че гърците протестират понеже не искат да работят.

Българите не подозират, че на улицата в Гърция протестира целият гръцки народ, от ученици до пенсионери, включително и инвалиди. По никакъв начин не се забелязват признаци на пренасяне на гръцките протести в България, въпреки, че българите са в много по-тежко икономическо положение отколкото редовия грък. Докато в България минималната заплата е 135 евро, в Гърция тя дори и след орязването и е 586 евро, но това някак си не стига до умовете на българите. Те дори изпитват злорадство и едва ли не щастие от случващото се в Гърция. Българите са убедени, че редовите гърци са виновни за натрупването на въпросният неизплатим дълг и ще трябва да си понесат последствията. Те не виждат в случващото се опит за заробване на цяла една нация, а просто получаване на заслуженото. Българите никога не биха проумели, че протестите в Гърция са една адекватна обществена реакция, на едно общество образовано в ценностите на истинската демокрация, защото както споменах по-горе българите са идейно неграмотни.

Освен, че са идейно неграмотни, българите не биха могли да се противопоставят на осъществяването на нашите интереси поради своята бедност, дезориентираност и стрес. Въпреки, че са най-бедните в Европа, голяма част от тях попадна под властта на банките, чрез тегленето на кредити за щяло и нещяло. Веднъж взели кредит, те се превърнаха в тотални роби на системата. Неспособността и затрудненията които срещат да погасяват кредитите си им се втълпяват като собствени грешки и им се насажда чувство за вина и малоценност, а от там те губят и малкото вяра в собствените си сили и възможности. Те не могат да осъзнаят, че са станали жертва на измама от страна на финансовите институции, които едностранно определят и могат да изменят както си искат условията по отпуснатите заеми. Вместо да въстанат и да се противопоставят бурно, като общество на въпросната въпиюща несправедливост, те се затварят в собственото си нещастие и чувство за вина.

Българите не осъзнават, че те самите са част от държавата и като такива биха могли да я принудят да действа в защита на техните интереси, а не въпреки тях. За неспособността им да се организират като общество, спомага и абсолютната им дезориентация относно случващото се в държавата, едно поради хаотичността в политиката на управляващите, друго поради тоталната медийна бомбандировка  с различни проблеми, отвличащи вниманието им от цялостната картина на ставащото. Активните българи, доколкото ги има, са отдадени на различни каузи и тъкмо когато решат, че са спечелили някоя, се оказва, че тя е заменена от друга, или че уж отстранената заплаха се е върнала, но под друга форма. Това разбира се е политика, която ние водим по целия свят, но която с особен успех се провежда и в България. Така докато разпиляват усилията си върху различните проявления на едно и също нещо, те губят увереност, че някога ще успеят да контролират живота си. Те не могат да проумеят, че всяка една битка която водят, е битка между интересите на парите и интересите на човека, като разумно същество. Че за да спечелят, трябва да променят ценностната си система и да ограничат ролята на парите в управлението на държавата и обществото.

И последно, българите не представляват проблем за осъществяването на нашите интереси, докато са готови да предоставят бъдещето си и управлението на държавата в ръцете на лидери, а не на идеи. Българите търсят лидер, на когото да поверят отговорността за собственият им живот, като го избират по обещанията които им дава. Те никога не си задават въпроса,какви идеи този лидер изповядва и въобще има ли такива? Те не осъзнават, че не им трябват лидери, а учители. Че трябва да търсят не лидери които сляпо да следват, а учители от които да се учат и чрез наученото и осмисленото да променят и ръководят живота си и бъдещето на държавата.

Един от малкото образи, който ги обединява, е на техния, както го наричат – Апостол на Свободата, Васил Левски, но те и него не познават достатъчно. За наше щастие те са съсредоточили вниманието си върху въпроси от рода, кой е виновен за залавянето му и къде е погребан, а не върху идеите и ценностите които е изповядвал и пътя който е извървял. Дори и посланието му – “Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи само от нашите собствени задружни сили.”- не успява да отвори очите им.

В този смисъл, въз основа на гореизложеното, искам още веднъж да ви уверя, че българите не представляват проблем пред осъществяването на интересите които имаме в тази част на света.

Източник на материала.


"Смелата" журналиста - Веселина Томова, първа беше качила този доклад, но изглежда червените кукловоди зад гърба и, наредиха да го свали и тя побърза да изпълни заповедта.
Сега от него няма следа дори и в кеша на
google.bgГласувай:
10
0


Вълнообразно


1. анонимен - Не яжте развалена храна
06.04.2012 10:10
Нещо ми намирисва на мистификация. Един подчинен учи държавния секретар на САЩ на това каква е държавната политика. Казва: „Възможността една държава да се отклони от пътя който сме и предначертали и да застраши нашите интереси се крие в следните изходни условия – образованост на населението, ясна ценностна система основаваща се на нематериални положения и преобладаващо младежки характер на обществото“. Щото тя не знае естествено. Оставам с впечатлението, че не нея учи авторът ( Хм. Ричард Морнингстар?), а нещо внушава на нас.
Има някои материали, които оказват по- голямо влияние когато са „изтекли“, „непредубедени“, „клюка“. Обаче, те са си целенасочени. Не яжте развалена храна.
цитирай
2. samvoin - Нещо ми намирисва на мистификация. ...
06.04.2012 14:48
анонимен написа:
Нещо ми намирисва на мистификация. Един подчинен учи държавния секретар на САЩ на това каква е държавната политика. Казва: „Възможността една държава да се отклони от пътя който сме и предначертали и да застраши нашите интереси се крие в следните изходни условия – образованост на населението, ясна ценностна система основаваща се на нематериални положения и преобладаващо младежки характер на обществото“. Щото тя не знае естествено. Оставам с впечатлението, че не нея учи авторът ( Хм. Ричард Морнингстар?), а нещо внушава на нас.
Има някои материали, които оказват по- голямо влияние когато са „изтекли“, „непредубедени“, „клюка“. Обаче, те са си целенасочени. Не яжте развалена храна.
Той не "учи" Клинтън, а дава своето експертно мнение, което е точно в духа на плана "Ран - Ът".
И него ли ще отречеш?
Ами виждаме резултатите му у нас и май ти си се наял с отровни гъбки или си се надишал с второ качество дрога...;)
Смени дилъра, момче!
цитирай
3. samvoin - Макар че имам принцип, с анонимни да ...
06.04.2012 14:49
Макар че имам принцип, с анонимни да не споря и да не отговарям на писанията им.
Трябва да помисля, дали въобще да пускам коментарите им, ако не са се представили, дори когато не са регистрирани в блог.бг
цитирай
4. elkanata - 1
10.04.2012 15:53
те са го изпратили да разбере в детайли за какво става въпрос,но интересното е каква е тяхната цел.Какво искат да правят тук-може би да се населят тук,когато всички умрем,отидем в чужбина и като останат само ромите ще ги ликвидират с някоя бомба и край.По добре да сме с Руснаците отколкото ДА ИМАМЕ НЕЩО ОБЩО СЪС сБИРЩАЙНА-ОБАЧЕ ББ ни продава именно на тях .Ние нямаме гражданско общество не сме единни затова ще бъдем заличени.САЩ ако поискат ще ни пуснат една бомба и финито.Изобщо не трябва да имаме нищо общо със тях.Каза се,че няма да има БЕЛЕНЕ и от 1 юли ще вдигат тока,но стане ли така Бога ми да излезем на война.
цитирай
5. elkanata - има интереси
10.04.2012 16:24
природата ни,минералните извори,водата,климата,залежите на благородни метали и още за които и незнаем,защото сме си прости.Поставили са ни в такова положение(работим за да се нахраним ДНЕС-за утре не се знае и не мислим за стачки,за гражданско неподчинение и т.н.....Държат ни със страх-от глад ,от болести и т.н.Хората ,които водят света за носа живеят в САЩ ,но искат да се преселят ТУК .Гледайте филма "ИГРИТЕ НА ГЛАДА" нещо такова се случва в момента.Щом ни е страх ще ни убият,ще се преселят в БГ (само важните клечки не цяла Америка)тук ще се плодят и еврейската нишка няма да се изгуби.Това е целта им и го постигат -ние сме зомбита-живи мъртъвци ,които след известно време ще станат мъртви мъртъвци.България for sale НА САЩ.Ако се вдигнем на бой може и да стане нещо друго ако не -ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ
цитирай
6. alexanderherzdorf - Това е от сайта "Бъзиклийк...
10.04.2012 16:54
Това е от сайта "Бъзиклийкс"(http://neverojatno.wordpress.com/). Поредното творение на авера ми Чергар. :)))
цитирай
7. alexanderherzdorf - http://neverojatno. wordpress. ...
10.04.2012 16:54
http://neverojatno.wordpress.com/2012/02/20/morningstar/ А ето и оригиналната версия от 20 февруари. :)))
цитирай
8. samvoin - http://neverojatno. wordpress. ...
10.04.2012 22:40
alexanderherzdorf написа:
http://neverojatno.wordpress.com/2012/02/20/morningstar/ А ето и оригиналната версия от 20 февруари. :)))
И кво като е от там?
А и не е баш от там, ами е от "Бивол".
цитирай
9. alexanderherzdorf - http://neverojatno. wordpress. ...
10.04.2012 23:18
samvoin написа:
alexanderherzdorf написа:
http://neverojatno.wordpress.com/2012/02/20/morningstar/ А ето и оригиналната версия от 20 февруари. :)))
И кво като е от там?
А и не е баш от там, ами е от "Бивол".


Не е и от "Бивол", защото редовно чета този сайт, а там такива неща не са публикували. И между другото блогът, който посочваш като източник също е част от мрежата "Бъзиклийск" - "Художествени измислици с малко истини не отговарящи на действителността за всички харестващи това! Съвпадението с реални събития и лица е случайно." :))) Ех този Чергар, как само умее да ги вътри изразите. Преди време сътвори едно писмо на Уорлик до НС за Левски, които още държи влага на много хора. Винаги съм се чудил какво въобръжение трябва да има, за да ги сътворява такива сензационни и трайни.
цитирай
10. nesstor - Напълно възможен като доклад те...
03.05.2012 20:42
Напълно възможен като доклад текст. То и аз преди време съчинявах такива, че даже и ги публикуваха. Двама Чергари май- вече ще ни дойдат много.
цитирай
Търсене