Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9436659
Постинги: 7763
Коментари: 3330
Гласове: 6244
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
29.12.2011 04:38 - Bank of America предаде на правителството на САЩ дериватни задължения за 75 трилиона долара
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1128 Коментари: 0 Гласове:
1Автор: zahariada

Bank of America предаде на правителството на САЩ дериватни задължения за 75 трилиона долара

Източник

21.10.2011


Bloomberg съобщава, че Банк ъф Америка е предала дериватни облигации на стойност $ 22 трилиона долара на Merrill Lynch и холдинговата компания, застрахователно подразделение на Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Наред с тази информация, стана известно и това, че застрахователното FDIC подразделение е "нафаршировано" с тези потенциално токсични облигации на стойност 53 трилиона долара, чиято обща стойност, която се администрират от FDIC сега е 75 трилиона долара.

image

Дериватите са силно нестабилни финансови инструменти, които понякога се използват за хеджиране на рисковете, но най-вече те се използват за спекулации. Дериватите са залози на стойността на акции, облигации, ипотеки и други заеми, валути, стоки, нестабилност на финансовите показатели и дори климатични промени. Много от големите банки, включително Bank of America, пускат деривати, защото ако те не работят (т.е. не се случи нещо като застрахователно събитие), се явяват силно печеливши за емитента на тези деривати, и в крайна сметка се материализират под формата на големи бонуси на ръководителите на издаващите банки. В действителност, одобряването на допълнителни ставки за трансфер в застрахователния отдел на Федералната корпорация за гарантиране на влоговете е задължително за американските данъкоплатци и всеки, който държи спестяванията си в долари.

Дори ако се изчисли условната стойност на задействаните деривати, участващи до нетните задължения, то тогава този обем е толкова голям, че САЩ  дори не може да очакваме да ги плати, без сериозна девалвация на долара, ако основните застрахователни събития започнат да се случват в действителност, и повечето от дериватите започнат да се
предявяват. Но дори и ако това се случи, то ще пострадат не контрагентите на деривати на Bank of America, а американския народ, тъй като Федералният резерв одобри прехвърлянето на дериватите на Merrill Lynch застраховките на подразделението на FDIC.

Противно на общоприетото схващане, според което виновни за световната финансова криза се хвърля върху високорисковите кредитополучатели, това са дериватите, които се основават на очакванията, че тези заемополучатели ще си плащат кредитите, което стана първия катализатор на глобалната икономическа криза през 2008 година. След това задълженията по деривативи, разрушиха най-големият застраховател AIG. Тогава американското правителство субсидира със стотици милиарди долари, за да спаси дериватните контрагенти на AIG, сред които са най-големите банки в Европа и Америка. Ако правителството на САЩ не беше направило това, на практика всички банки на Уолстрийт щяха да фалират. А след тях и много европейски и азиатски банки.


На AIG
трябваше да й бъде позволено да фалира. И всички банки на Уолстрийттрябваше да им бъде позволено да банкрутират. Щеше да се случи това, че ние щяхме да преживеем един краткосрочен икономически спад, който в настоящия момент, щеше да е приключил. Но сега, когато застрахователното поделение на Федералната корпорация за гарантиране на влоговете е толкова тясно свързано с деривативните облигации, дълговете, според закона, се заплащат от правителството. По закон, ние нямаме друг избор, освен да изплатим дълга или да обявим дефолт.

Когато се случи нещо сериозно, и по дериватите настъпят  "застрахователни събития", Федералният резерв FDIC ще се окаже на куката. Контрагентите на Bank of America, както вътре, така и извън САЩ, могат лесно да бъдат спасени. И данъкоплатците и собствениците на доларови спестявания отново ще бъдат обрани. Този е последния пример за съвршено недопустимите действия илюстрира опасността от допускане на контрол върху паричната система на страната, от такива банкови институции като Федералния резерв.


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене