Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
13.06.2011 22:18 - Цветанов се уплаши от "вендетата" им и им отиде на крака, вместо да ги погне. Найденов им продава земи от държавния фонд...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1379 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2011 15:54


Цветан Цветанов на ключови срещи в Тел Авив Цветан Цветанов на ключови срещи в Тел Авив Израелският премиер идва в София image
снимка мвр Цветан Цветанов с израелския вицепремиер и дипломат №1 Авигдор Либерман. 31.05.2011 Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще пристигне у нас тази година. Това стана ясно вчера след среща на вътрешния министър Цветан Цветанов с израелския вицепремиер и дипломат №1 Авигдор Либерман.По време на срещата е обсъдена подготовката за предстоящата визита на Нетаняху, съобщиха от пресцентъра на МВР.Цветанов е на посещение в Израел от вчера, като още в първия ден от визитата си се е срещнал последователно с трима представители на кабинета „Нетаняху”. Освен с Либерман той е разговарял и с другия вицепремиер и министър на вътрешните работи Ели Йешай, както и с министъра на обществената сигурност Ицхак Аронович.Цветанов и Либерман отчели, че настоящата визита е продължение на активния политически диалог между България и Израел и заключили, че връзките между двете държави са стабилни и се характеризират с взаимно доверие, равнопоставеност и прагматизъм на базата на трайни исторически традиции. По време на срещите били обсъдени и сътрудничеството между службите, противодействието на престъпността, защитата на личните документи и инициирането и развитието на регионални политики за сигурност.„Имахме повод да се върнем към едно отвличане, което беше неутрализирано, на база на подадена информация от България, преди една година. Също коментирахме и провеждащата се съвместна операция по борба с трафика на кокаин”, каза министър Цветанов.Либерман и Аронович специално благодарили на МВР шефа за помощта на българските огнеборци при овладяването на пожарите край Хайфа в края на миналата година. Министър Цветанов е запознал Либерман и с мерките, които МВР предприема за обезпечаване на сигурността на чуждестранните туристи преди активния летен сезон.
www.monitor.bg/article


17 прояви срещу евреи за 2 години в България автор(и): Иво Ангелов, прочитания: 1116, коментари: 4 image Максим Бенвенисти (вляво) изрази безпокойство, че в последните години в България има нарастваща омраза срещу "различните". Снимка Архив "Труд"

Седемнадесет значими антисемитски прояви е имало у нас в през 2009 и 2010 г. Това показва бюлетин №1 на Организацията на евреите в България “Шалом”, който беше представен в столицата.

Сред най-запомнящите се случаи са закачването на огромно фашистко знаме на 60-метров комин в Пазарджик, запалването на синагогата с Бургас с коктейли “Молотов”, международна неонацистка среща в библиотека в Асеновград и отбелязването на рождения ден на Хитлер с торта със свастика от общинари в Стара Загора.

“През последните години има нарастваща омраза в България срещу “различните” и буди тревога, че парламентарни партии не вземат отношение”, заяви председателят на “Шалом” Максим Бенвенисти. Той призова премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов за по-силно участие в борбата с този проблем.

Според бюлетина на българския пазар се продават 19 книги с антисемитско съдържание. Сред тях са “Властта на Мамона” и “Бумерангът на злото” на лидера на “Атака” Волен Сидеров, “Моята борба” на Адолф Хитлер и др.

“Надяваме се да няма бюлетин №2, но сме реалисти и най-вероятно ще се появи”, заяви Бенвенисти. Той цитира международно изследване, според което хората смятат, че антисемитизмът в Европа е най-слабо проявен у нас, а най-силно - в Унгария.

Председателят на организацията е договорил със столичната кметицата Йорданка Фандъкова сигнали за антисемитски дейности веднага да бъдат изпращани към Столичния инспекторат, за да бъдат вземани мерки.

www.trud.bg/Article.asp


ДАНС притискала "Лев инс" да не финансира критични медии Цветелина Йорданова

Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев е упражнявал натиск върху застрахователната компания "Лев инс", оплака се вчера шефът на израелските акционери на дружеството Шаул Шнайдер. Той обясни, че преди няколко месеца по настояване на премиера Бойко Борисов той и висши дипломати от израелското посолство са били викани на среща в агенцията. Според Шнайдер Йовчев му намекнал, че ако компанията иска да запази бизнеса си, не трябва да финансира опозиционери и критични към властта медии. Шефът в "Лев инс" не посочи имена, макар че му били изброени на срещата, дори не ги запомнил.

"Лев инс" ще заведе иск срещу държавата и отделни длъжностни лица за 30 млн. лв. заради нанесени огромни щети, които са й нанесени през последната година. Все още не е ясно дали дружеството ще се обърне към български или към международен съд.

Компанията "Лев инс" бе замесена в операция "Октопод" по подозрения, че се контролира от обвиняемия Алексей Петров. Преди година офисите й за кратко бяха запечатани, а сървърите й - иззети. И израелските акционери, и изпълнителният директор на дружеството Стефан Софиянски продължават да отричат, че бившата барета има някаква връзка с компанията. "Той не е нито акционер, нито служител, нито консултант при нас, но го познаваме и сме в добри отношения. Той е голям патриот", заявиха от ръководството на компанията. Софиянски се оплака, че цяла година дружеството е обект на репресии, особено от страна на ДАНС, и му се налагат непрекъснати глоби от данъчните и от финансовия надзор. "Българското контраразузнаване се зае да фалира "Лев инс", коментира Софиянски. Въпреки това по думите му компанията продължава да е №1 по застраховката "Гражданска отговорност".

------КЛЕВЕТА

Делото за клевета, заведено от адвоката Николай Велков срещу вътрешния министър Цветан Цветанов, вчера бе отложено за април. Соченият за участник в групата "Октопод" съди министъра за това, че е казал в две интервюта, че Велков е съден и оправдан по наркоаферата от 1998 г. "Опицвет". Тогава Велков е шеф на компанията "Юнона монета", свързана със скандала при залавянето на 330 кг готов амфетамини плюс 666 субстанция. Прокуратурата твърди по време на процеса, че "Юнона монета" е била звено във верига за пране на пари, част от която била и фабриката в Опицвет. Такава връзка обаче не се доказва в съда. Делата, които Велков е завел срещу Цветанов, са две, като първоначално искът по тях беше за 1 лев, но Велков реши исковете да са за по 50 хил. лв. Адвокатите подготвят и иск за имуществени и неимуществени вреди при операция "Октопод" до съда в Страсбург.

www.segabg.com/online/new/articlenew.asp



Бой и ранени на протест на "Атака" пред джамията в София

Сидеров сравни МВР с еничарски корпус, призова за оставка на министър Цветанов и заплаши, че ще мине в опозиция

image Оцени статията Брой гласове: 3 Рейтинг: 5 | Ключови думи: Атака, бой, Волен Сидеров, джамия, оставка, сблъсъци, Цветан Цветанов

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов на митинг пред джамията в столицата, предаде Агенция "Фокус". Той упрекна полицаите, охраняващи митинга, че са удряли протестиращите.

Привържениците на "Атака" излязоха на протест срещу високоговорителите на джамията "Баня Башъ" в центъра на София. Точно в 13 часа мюсюлмани излязоха пред сградата за традиционната си петъчна молитва. Това породи гнева на протестиращите в близост до тях активисти, които прескочиха загражденията и протестът прерасна в бой с подръчни материали.

Молещите се обясниха, че били принудени да изнесат килими пред джамията, защото била твърде малка, за да събере всички за петъчната молитва: Всеки петък по половин час е тази молитва. Сега наближават избори, „Атака" затова са тук. Ние нямаме нищо против това. Ние искаме просто да си отслужим молитвата спокойно и да си тръгнем.

Напрежението ескалира в побой като всяка от страните обясни, че се е защитавала.

image

Снимка: БГНЕС

Един от представителите на партията на Волен Сидеров се опита да насочи колоната към молещите се мюсюлмани, но бе пресрещнат от тях, което предизвика реакция и последва сбиване. Полицията задържа един от "Атака". При неговото задържане лидерът на партията Волен Сидеров започна да говори с полицаите и питаше: Защо задържате от нашите, а не от тях?. Пред колата, където бе вкаран задържаният отново, се събраха много симпатизанти на "Атака" заедно с техния лидер и имаше сблъсъци. Симпатизантите не искаха да пуснат колата да мине, но в крайна сметка тя отведе задържания, предаде БГНЕС.

Видео от сблъсъците може да намерите тук и тук.  

Като основни виновници за боя пред джамията бяха посочени мюсюлманите. Стана ясно, че депутата от "Атака" Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка по време на сблъсъците на днешния митинг. Освен нея е пострадал още един човек.

Впоследствие стана ясно, че общо седем души, пострадали по време на митинга, са прегледани в УМБАЛСМ "Пирогов”. Пострадалата Деница Гаджева е била прегледана. Раната й в областта на брадата е  била обработена и тя е била насочена за домашно лечение.

Още трима души, са приети в спешното отделение на болницата. Те са освободени за домашно лечение. пострадали преминаха малко по-късно през кабинетите на болницата. Малко по-късно още трима души са прегледни - двама от тях са с повъхростни рани и са освободени за домашно лечение. В неврохирургическата клиника е оставен под лекарско наблюдение 45-годишният А.Г., който е със сътресение на мозъка, става ясно от информацията на лечебното заведение.

Сидеров отправи обвинения срещу полицаите, охраняващи митинга. В допълнение той поиска вътрешният министър да разследва случая с пострадалия депутат от партията. По думите му на лидера на "Атака", ако Цветанов не хване престъпника и не освободи задържаните активисти на партията, от партията ще му поискат оставката, предаде Dariknews.bg.

МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия "Атака", активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от "Атака" с камък, да бъде задържан и съден, за това призова лидерът на националнистическата партия.

Впоследствие от пленарната трибуна той призова министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов незабавно да освободи активистите на партията, арестувани по време на протеста пред джамията и "да издири престъпника, който рани български депутат". Ако това не се случи министър Цветанов ще има най-сериозната опозиция, каквато не е очаквал, и неговата оставка ще бъде искана всеки ден, закани се Сидеров.

Никой няма право да използва религиозните вярвания на българските граждани за политическа или предизборна агитация. Това каза в отговор на Волен Сидеров заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов от ГЕРБ: В XXI век сме. В центъра на София една до друга се намират джамията, синагогата, зад нас е "Александър Невски". По никакъв повод никой от нас няма право да ползва религиозните вярвания на който и да е български гражданин за политическа агитация и в някаква предизборна сцена. Абсолютно убеден съм, че МВР ще си свърши работата. Дали има или не задържани лица, дали са от партия "Атака" или са представители на някаква друга политическа сила, това е без значение. Който е извършил престъпление в тази държава, ще получи това, което заслужава".

Министърът на външните работи Николай Младенов, който също беше в пленарната зала, апелира да не се поставя под съмнение толерантността в обществото ни.

Четирима пострадали на митинга на "Атака” в центъра на София са прегледани в УМБАЛСМ "Пирогов”, съобщиха от болницата. Пострадалата при стълкновението депутатка Деница Гаджева бе прегледана в "Пирогов”. Раната й в областта на брадата бе обработена и тя бе насочена за домашно лечение. Още трима души, пострадали по време на същия инцидент, са приети в спешното отделение на болницата. Те също са освободени за домашно лечение.

МВР е сезирало Софийската районна прокуратура за случая, съобщи заместник-районният обвинител Руси Алексиев. По думите му държавното обвинение е образувало проверка, за да установи дали е извършено престъпление и трябва да се образува дело.

Припомняме ви, че по-рано тази седмица с намесата на полицията в Батак е предотвратено нарушаване на обществения ред на централния площад в града, където се е провеждал празничен концерт.

По програма след 11.30 часа е започнал празничен концерт в деня за прослава на баташките мъченици. В 13.00 часа, в присъствието на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров, е направен опит да се проведе митинг, който партията организира в памет на българите - жертва на турския геноцид в Османската империя.

В резултат на това на място е възникнало напрежение сред присъстващите, но ситуацията е овладяна, посочиха от полицията. По информация на Областна дирекция на МВР община Батак е изадала разрешение за провеждане на митинг, но за 18.00 часа, информира БТА.

www.econ.bg/news/article200933/бой-и-ранени-на-протест-на-атака-пред-джамията-в-софия


Израел овладя партията на Яне
 
Дата: 23-06-2009 14:19
 

imageНови консултанти от Израел се присъединили към международния екип на „Ред, законност и справедливост”, за да помагат в развитието на секторите селско стопанство, сигурност и борба с корупцията. Новодошлите са двама бивши израелски генерали – Йорам Рудман и Дани Ятом и един бивш министър – Дани Кричман.

 

 

Предстоят им срещи с лидера на РЗС Яне Янев и с експертния отдел на партията. Бригадният генерал от запаса Йорам Рудман е служил в израелската полиция над 30 години на ръководни длъжности, между които командир на специалния отдел за борба с организираната престъпност в Тел Авив.  Командир на Телавивския регион в израелската полиция. Командир на отдела за международни престъпления и борба с организираната престъпност, където получава чин бригаден генерал. След напускането на полицията бригаден генерал Рудман е международно признат специалист в разследване и превенция на организираната престъпност и корупцията.  Бившият шеф на МОСАД генерал Дани Ятом е един от най–големите международно признати специалисти в борбата с корупцията, организираната престъпност и терора. 
Дани Кричман пък е бивш министър на земеделието на Израел и понастоящем един от лидерите на движението за създаване на кибуци в Израел. Международно признат специалист по ефективно сътрудничество в областта на европейските фондове за земеделие.

 

Afera.bg (Тази която ме нарече "антисемит" го казва?! )


Валери Симеонов преговаря с Яне Янев, и иска шефско място в РЗС. След като конфликтът му със Волен Сидеров беше осветлен тотално, собственикът на скандално известната ТВ СКАТ -Валери Симеонов, започнал да преговаря с лидера на РЗС Яне Янев за евентуално бъдещо сътрудничество, се носят слухове из политическите среди. Симеонов бил готов да предложи на Яне целия ресурс на само обявилата се за националистическа медия срещу политическите протекции от страна на скандално известния депутат. Което на обикновен език означавало, че медийният бос буквално се слагал на Янев. Така накратко се коментира тази клюка в политическите среди на властта. Има хора които мислят, че Яне ще отхвърли предложението на Симеонов, но повечето смятат, че лидерът на РЗС ще използва силата на СКАТ, за да завземе политическата територия на „Атака“.

А, ето и едно клипче:
http://vbox7.com/play:3b0a3730&ef=1

Ясно защо вече "АТАКА" е забранена дума в ефира на СКАТ!!!

Извод: СКАТ е вече еврейско лоби (Справка - проучете кой дърпа конците на Яне Янев и РЗС....)

Материали за размисъл:

Лидерът на РЗС Яне Янев се срещна с президента на Израел Шимон Перес

http://www.prkernel.com/?action=news&id=879107

Бивш шеф на Мосад съветва РЗС и Яне Янев
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=369224


От forum.vestnikataka.bg/index.php




Валери Симеонов: Ислямът ще изтрие България като държава Новината е видяна 1604 пъти Добавена на: 16.04.2010 14:48
Брой 50
Автор : Лъчезар Лисицов     Стартираме подписка за референдум против приемането на южната ни съседка в ЕС и се надяваме истинскитке патриоти да ни подкрепят, казва собственикът на националната телевизия СКАТ и водач на общинскитке съветници от група НЕЗАВИСИМИ в Бургаския ОбС

  - Г-н Симеонов, телевизия СКАТ и партия ВМРО стартират кампания за свикване на референдум, свързан с приемането на Турция в ЕС. Каква е опасността за България, ако Турция влезе в Съюза?
- Опасността е много голяма и тя има няколко аспекта. На първо място е разликата в демографската обстановка в България и Турция. Турция е страна с нарастващо население, а България е загиваща, с най-голям отрицателен прираст в ЕС. На всички е ясно, че това е едно временно явление, резултат от 20-годишния геноцид, извършван от политическата прослойка, която паразитира върху гърба на народа. Освен това Турция има нужда не само от пазари, но и от нови земи. Няма да има пречка в смяната на собствеността - български земи ще отидат в турски ръце. Този процес се наблюдава и в момента. Огромни земеделски масиви основно в Тракия и Лудогорието се изкупуват от турски фирми. Това ще удари върху нашите земеделци, върху тяхното изхранване и дори съществуване. Не ми се мисли какво ще стане по отношение на религията и опазването на българската култура. Оцеляването на българската нация ще бъде поставено под въпрос. Оттам нататък експанзията, която се наблюдава в посока на ислямизирането, просто ще изтрие България от лицето на Европа. България ще остане едно географско понятие. А след няколко десетилетия ще се превърнем сигурно в Румелия, както е било. България ще изчезне по чисто асимилационен път.

- Според Вас има опасност тук да се преселят турци?
- Естествено. Първо, у нас животът е по-евтин. И недвижимите имоти са със сравнително ниски цени. Имаме много водоизточници, много добра инфраструктура. Защото колкото и да я оплакваме нашата инфраструктура, тя е в пъти по-добра, по-развита и по-богата от това, което Турция    е осигурила на своите поданици. Защото Турция не е само Истанбул и европейската й част. Турция в по-голямата си част е  Анадола.

- Не се ли избързва с идеята за референдум? Перспективата за приемане на Турция в ЕС е още далечна. Солидни държави като Франция и Германия са против. Няма ли вероятност да озлобим излишно южната ни съседка, при положение, че въпросът сега не е на дневен ред?
- Точно преди да стане на дневен ред трябва да се вземат конкретните мерки, защото има един друг аспект – дълговете на Турция към българската държава, на изселените тракийски българи. Турция ни дължи  големи суми. А дали Турция ще се озлоби или няма да се озлоби, мисля, че е крайно време българите и българската държава да поставяме на първо място интересите на собствените си граждани, а не да слагаме наколенки и да се чудим пред кого да се наведем и на кого да се харесаме. България си има национални интереси, които трябва да следва. Първото задължение на политиците е точно такова. Те са избрани да служат точно на своя народ, не на турския, не на американския, не на руския.

- Влошени отношения между България и Турция няма ли да навредят на нашите интереси?

- Много важно дали ще се влошат нашите отношения или няма да се влошат. Да не би ние да  да рисуваме нашата карта южно от Босфора и по земите, където са живеели малоазийските българи?! Турция е държава с изключително агресивна и абсолютно нагла политика. Бургазлии ги разсърдихме, когато приехме декларация осъждаща геноцида над арменския народ и какво стана? Един кьорфишек. Помните ли валията на Одрин, който беше написал едно писмо, в което се възмущаваше и се заканваше, че щели да прекъснат връзките и трансграничните си проекти съвместно с Община Бургас. Голям праз! Какво стана после?  Възстановиха пак и контактите, и проектите, защото знаят, че в ролята им на обидено дете никой няма да ги погледне за приемането им в ЕС.

- Споменахте тракийските българи. Може ли въпросът за изплащане на обезщетение за тях да се използва като разменна монета за влизането на Турция в ЕС?

- За никаква разменна монета не може да се използва. Това си е задължение на нашето външно министерство – да притиска непрекъснато Турция за изплащане на тези компенсации. Няма разменна монета, няма дебнене на подходящия момент и т. н. С такова сервилно поведение на нашите управленци, с това подлагане – последният случай беше при идването на външния министър Ахмед Давутоглу, с това се поставя под въпрос нашата национална идентичност и самоопределение даже. Това е позорно поведение на българските политици. Ще се съобразявам аз дали сме щели да ги ядосаме! Какви са те, че ще се съобразяваме с тях? Отделно, че ние нямаме претенции към никакви техни територии. Откъде накъде ще се притесняваме дали ще им се харесаме.

- А търговските отношения? Ние продължаваме да ходим до Турция за евтини домати, перилни препарати, дрехи..., та дори и тоалетна хартия внасяме от тях.

- Да зависим от техните нискокачествени стоки, каквото е там масовото производство? Или от  селскостопанска продукция, базирана на генномодифицирани организми? От какво да се притесняваме? Какви ползи имаме от Турция – от земеделие ли, от икономика ли или от култура? Няма какво да губим. Даже е желателно ограничаването на евтиния и нискокачествен турски внос. Защото точно в ситуацията на криза много често той е предпочитан от бедния български купувач. И това спомага за доунищожаването на собственото производство и на собствената продукция. Какво да кажем за канцерогенния цимент и десетките други случаи на опасни стоки - детски играчки, детски площадки и т. н.

- А в какво ще се състои съвместната кампания на СКАТ и ВМРО?
- В организирането на подписка за свикване на референдума, в нейното управление и материално обезпечаване. Вярвам, че истински патриоти има и че ще ни подкрепят.

- През последните месеци, след раздялата ви с Атака, телевизия СКАТ дава по-широка трибуна на партии като РЗС, като ВМРО. Вашите политически планове включват ли взаимодействие с тези партии или да очакваме нов политически проект?
- Даваме трибуна на тези, които имат полезни за страната инициативи, без оглед дали са РЗС, ВМРО или други. На „Атака“ какво да им покажем? Новия апартамент на Волен и Капка Сидерови? Или може би колко пари са изхарчили за разходки до чужбина и за купуване на скъпи тоалети?

- А вашите лични политически планове?

- Засега няма такива.

- Вие критикувате новата власт още от началото на нейния мандат. Какви са последните ви наблюдения върху политиката на партия ГЕРБ?
- ГЕРБ има една заслуга – че превърна политиката в шоубизнес. Това от една страна е добре, защото дава възможност за популяризиране на действията им, но от друга страна е лошо, защото в крайна сметка, освен тези „шоу-програми“, друго май няма. Аз в никакъв случай не мога да оправдая арестуването на председателя на един Общински съвет по обвинение за сделка от преди седем години, и той да не бъде освобождаван толкова дни вече, без каквато и да било мотивировка. Да не би той да избяга? Да зареже децата си и да хукне да се укрива? Аз по никакъв начин не мога да оправдая показните и смешни, бих казал, ако нямаше човешки драми, пожарникарски акции на МВР. Що за глупост е това, човек с белезници и ръце на гърба да го караш да ляга и да му насочваш пистолет в главата? Това може да го направят само самозабравили се кретени. А нивото на ГЕРБ в провинцията просто не ми се критикува. Това е партия на слагачите и на кариеристите. Ако не беше ГЕРБ, те щяха да влязат във всяка друга партия, която е във възход. Реално никъде нищо не се прави. Всички чакат отгоре да им спуснат заповеди. Отгоре обаче също не знаят какво да правят. Приемат някакви популистки мерки, като данък „лукс“ и какви ли не други глупости. Къде е държавата, която трябва да осигури повече работни места, която трябва да облекчи съсипания среден и дребен бизнес? Фактите показват, че техните мерки имат обратни резултати. Рязко увеличеният акциз на цигарите повиши контрабандата и намали още повече приходите от това. Дупката в бюджета за първото тримесечие е над 1 млрд. лв. За какви антикризисни мерки си говорим?

- Телевизия СКАТ предлага антикризисни мерки, една от които е спиране на субсидиите за партиите. Извинявайте, но това не е ли популизъм? Така няма ли да се повиши политическата корупция?
- Аз не знам дали има по-голяма корупция от това, на една случайно влязла в парламента партия да й осигуриш вечно присъствие в парламента. На партиите се дават толкова много пари, че те могат да си купят на следващите избори минимум същия брой избиратели.

- Но ако се спрат тотално субсидиите, не е ли пак лошо? Партиите ще почнат да се издържат от мафиотски кръгове?
- А как са се издържали преди да влязат в парламента, питам аз тогава. Значи ли това, че всички партии, които не са в Народното събрание са корумпирани? Логичен въпрос, нали.

www.desant.net/show-news/20168/



Израел: Не е изключен превантивен удар срещу Иран Вторник, 31 Май 2011 10:33 image image image Оценка на читателите:imageimageimageimageimage / 1
Слаба статияОтлична статия    image

Израелският министър по стратегическите въпроси Моше Аялон заяви пред руската агенция Интерфакс, че ако е необходимо, срещу Иран трябва да бъде нанесен превантивен удар, предаде Асошиейтед прес.

Аялон даде интервюто, преди да направи посещение в Москва.

Силно се надяваме целият цивилизован свят да осъзнае опасността, надвиснала от този режим и да предприеме общи действия, за да предотврати ядрената заплаха от Иран, дори ако е необходимо да се нанесе превантивен удар, каза израелският министър пред Интерфакс.

Той не уточни кой може да нанесе удара.

Иран, притежаващ ядрено оръжие, би бил заплаха за целия цивилизован свят, подчерта Аялон.

Той напомня позицията на Израел, че всички варианти за действия са на масата и че Израел не приканва никого да напада Иран, заяви говорител на министъра пред Асошиейтед прес.  

vesti.bg

От сайта на Валери Симеонов: www.burgasnews.com




05.06.2010 Мирослав Найденов предложи на Израел да купи земи от Държавния поземлен фонд

image Разгледайте галерията със снимки на FERMER.BG Влез в категория видео споделяне на FERMER.BG Виж последните селскостопански обяви Изкажи мнение във форума на българския фермер

 

През август 2009-а година, точно след стъпването си в длъжност като Министър на земеделието и храните, Мирослав Найденов заяви пред фермери в Шумен, че негова амбиция е чрез Държавния поземлен фонд ( ДПФ ) да оземли животновъдите, тъй като само 10% от тях имат земя и могат да получават европейски помощи. Освен това, без земя животновъдите не могат да работят в затворен цикъл. Преди дни Мирослав Найденов отиде на официално посещение в Израел, за да предложи за продан 1 млн. декара от Държавния поземлен фонд. Евентуалните около 400 млн. лв би трябвало да подкрепят Правителството в задачата по запълване на бюджетната дупка. А с оставащите близо 2 млн. декара от ДПФ, все пак може би има шанс, да бъдат използвани за стимулиране на модерно и рентабилно животновъдство. Това само времето ще покаже.

 

В официалната делегация до Израел пътуваха и представителите на фондовете за земеделски земи, в лицето на “Българската асоциацията на собствениците на земеделски земи.” Министър Найденов е заложил на техният опит, който да ползва по време на срещите. Припомняме ви, че учредители на асоциацията са: "Елана фонд за земеделска земя" АДСИЦ "Адванс Терафонд" АДСИЦ, "Булленд Инвестмънтс" АДСИЦ, "Серес" АД, "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ, "Фонд за земеделска земя Мелинвест" АДСИЦ и "Омега Агро" ЕООД. До неотдавна председател на Асоциацията беше Георги Георгиев, представляващ "Елана фонд за земеделска земя" АДСИЦ, отскоро обаче за Председател на УС е избран Борислав Петков от "Омега Агро" ЕООД, собственост на Винпром Пещера АД. След проведените срещи, няколко израелски компании са уверили своят аграрен министър - Шалом Симхон, че определено желаят да закупят окрупнена земеделска земя в България.

 

През Август 2009-а година Мирослав Найденов заяви,че до няколко месеца ще станат ясни всички незаконни сделки с имоти от Държавния поземлен фонд, правени от предшествениците му в периода до Юни 2009-а. До днес обаче няма развитие по този въпрос, поне официално.

 

По данни на Фермер.БГ, само в Добружда се обработват неправомерно около 65 000 декара от Държавния поземлен фонд. Размерът на обработваните незаконно декари от ДПФ за цялата страна са около 1,8 млн. За 2009-а година Одитът на Сметната палата е установил тежки административни и финансови нарушения за сключването на незаконни споразумения за ползване и отдаване под наем на земи от Държавния поземлен фонд.

 

По време на срещите в Израел са дискутирани и темите за инвестиции във водно-напоителни системи за селското стопанство. От българска страна интерсите за ноу-хау и инвестиции в тази област са били изявени от страна на Федерацията на независимите синдикати в земеделието, в чиито Управителен съвет има представители на "Напоителни системи" ЕАД.

 Добавил: Фермер БГ





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10075620
Постинги: 7929
Коментари: 3564
Гласове: 6354
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци