Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.05.2011 16:46 - Испански лайна тровят Германия и Европа. Българи, купувайте още стоките на "великия Запад" и презирайте родното!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1538 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.05.2011 17:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НАПРЕД КЪМ МАСОВОТО ОТРАВЯНЕ! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКИЯ ЗАПАД И ВЕЛИКАТА "МАСОВО ГРАМОТНА" ПРИ ТОВА ИСПАНИЯ И ОЩЕ ПО - ВЕЛИКИТЕ И ХРАНИ!
ДОЛУ ПРОТЕКЦИОНИЗМА НАД РОДНОТО!

Испански краставици сеели опасна бактерия в Германия 26.05.2011 20:08 8 Ешерихия коли уби четирима души и разболя повече от 100
 
image

Снимка: Reuters

Германските здравни власти са идентифицирали внесени от Испания краставици като източник на заразяването с бактерията Ешерихия коли, която уби най-малко четирима души и разболя повече от 100 в Германия през последните две седмици, съобщи Ройтерс.

Европейската комисия призова днес хората, които наскоро са били в Германия, да внимават за симптоми
като диария и повръщане, посочва Франс прес.

Засега не са диагностицирани случаи на заболявания в други страни, но има подозрения за случаи на зараза в Швеция, Обединеното кралство и Холандия на хора, пътували в Германия. В момента тези хора се изследват, съобщи говорител на комисията.

Три от четири заразени краставици, които са изследвани от Института по хигиена и околна среда в Хамбург, идват от Испания, съобщи здравният министър на Хамбург Корнелия Прюфер-Сторкс.

Продажбата на краставици от производителите на заразените краставици е преустановена, а властите предупредиха хората да спрат да ядат краставици. Все още не е установено от коя страна произхожда четвъртата изследвана краставица.

Бактерията Е. коли обикновено е безвредна и е често срещана, но някои нейни щамове могат да причинят тежки заболявания. Случаи на заразяване с бактерията бяха регистрирани преди две седмици в Северна Германия, а по-късно и в източните и южните райони на страната.

Досега четирима души са починали от инфекции с щам на Е. коли,
който според здравните власти е резистентен към повечето антибиотици. Инфекциите водят до сериозно стомашно разстройство, повръщане на кръв и диария.

Най-малко 140 души са диагностицирани с хемолитично-уремичния синдром, който е причинен от Е. коли и може да доведе до бъбречна недостатъчност.

Краставици, домати и салати, които са били консумирани сурови, вероятно са в основата на бързото разпространение на бактерията, поясниха от германското
министерство на прехраната, селското стопанство и защитата на потребителите, съобщава БТА.

www.dnes.bg/health/2011/05/26/ispanski-krastavici-seeli-opasna-bakteriia-v-germaniia.119675





У нас няма опасни испански краставици 27.05.2011, 18:10 (обновена 27.05.2011, 18:15)
news.bg
Коментари (6) image

© Emaxpress

Българската агенция по безопасност на храните предприема превантивни действия във връзка с подозренията за заразяване с бактерия на хора в Германия, след консумация на пресни зеленчуци.

Ще бъдат извършвани проверки за наличие на микроорганизми в пресни зеленчуци с произход Европейския съюз, уточняват от БАБХ. Изследванията включват домати, краставици и салата.

В България няма разпространение на заразените с Ешерихия коли партиди краставици от Испания. Във връзка със съмненията за заразени с бактерията пресни зеленчуци в Германия са получени две предупредителни нотификации по системата RASFF (Система за бързо оповестяване за опасни храни и фуражи). Предупредителната нотификация е по-ниската степен на опасност, чрез която страните - членки трябва да вземат превантивни мерки.

Българска агенция по безопасност на храните е предприела конкретни действия. Сред тях са взимане на проби от борси и тържища, на които се предлагат пресни зеленчуци и плодове с произход Европейски съюз. Пробите са за наличие на микроорганизми и ще бъдат оповестени до 72 часа.

Друга мярка е изпращането на уведомително писмо до всички директори на Областни дирекции по безопасност на храните да извършат масирани проверки за наличие на партиди краставици с произход Испания. Ако такива бъдат открити, те незабавно ще бъдат възбранявани, изследвани и след излизане на резултатите ще бъдат освобождавани за реализация.


ДА ЧУХТЕ ИЛИ ПРОЧЕТОХТЕ, ЧЕ НЯКОЙ Е ЗАБРАНИЛ У НАС ВНОСА НА ХРАНИ И ПОНЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ ИСПАНИЯ, та видите ли сме били в "пълна безопасност"? Нима?!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10057046
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци