Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.11.2010 01:49 - Заговорите на клуба „Билдерберг”
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1535 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2011 12:32


 image

Филис Шафли през 1975 г. Още от 60-те години та чак до ден днешен тя е една от най-известните крайнодесни активисти в САЩ.

image

Един от най-интересните конспиративни писатели Дейвид Айк. Според него тайният световен елит, който управлява планетата, фактически е наследник на извънземни влечуги, маскирани като хора.

image

Етиен Давиньон – вторият от дясно на ляво, по време на бизнес форум между Европейския съюз и Япония. През последните години Давиньон е сред лидерите на „Билдерберг”.

image

Според някои теории на конспирацията президентът Кенеди е бил убит от „Билдерберг”, тъй като е бил неудобен за организацията.

image

Дейвид Рокфелер (вляво) със своя бодигард по време на конференцията на „Билдерберг” през 2005 г.

01/05 10. Заговорите на клуба „Билдерберг” 14:39 23-11-2010 Атанас Стефанов 251 | 3 | 1 Коментирай Според Дейвид Айк той е част от тайния световен елит, който управлява земята. Членовете на клуба са извънземни влечуги, маскирани като хора

Заради своята сравнителна секретност на сбирките и нежеланието на участниците във форума да публикуват прес рилийз за обсъжданите теми, клуб „Билдерберг” често е обвиняван в политически конспирации. Интересен е фактът, че „Билдерберг” е „трън в очите” както на левите, така и на десните екстремисти от цял свят. Левите движения обвиняват групата в конспирации с цел налагането на капиталистическа доминация над света. Тази ненавист и отправените обвинения са нещо съвсем логично заради проамериканския и проатлантически характер на организацията, неизбежна част от нейната история.

Малко по-странен изглежда фактът, че редица десни радикалисти виждат в съществуването на клуба „Билдерберг” заплаха под формата на опити за установяване на световно правителство и въвеждането на планова икономика. Най-сериозно подобни опасения споделя Общество Джон Бърч – американска радикална дясна организация, която обявява за свои ценности антикомунизма, лимитираната роля на правителството, американоцентризма и личната свобода. Освен Общество Джон Бърч сред по-популярните „противници” на „Билдерберг” попадат и известни личности като Фидел Кастро, политическите активисти от САЩ Филис Шафли и Линдън Ларуш, писателите Джим Тъкър, Даниел Естулин и Дейвид Айк (който вярва, че тайният световен елит, който управлява планетата, фактически е наследник на извънземни влечуги, маскирани като хора), радиоводещият Алекс Джоунс и явлението Джеси Вентура – бивш губернатор на Минесота, шампион по кеч и телевизионен водещ.

За петте десетилетия, през които съществува клубът, в него са членували стотици влиятелни световни фигури. Това провокира любителите на конспиративните теории убедително да твърдят, че „Билдерберг” е сред онези тайнствени групировки, съставени от членове на световния политически, икономически и военен елит, чиято единствена цел е установяването на нов световен ред. Ако човек се поразрови малко по-подробно на местата за свободен видеообмен като youtube, безспорно ще открие, че членовете на клуб „Билдерберг” са главни герои в толкова „конспиративни разкрития”, в колкото и други популярни „радетели” за нов световен ред като масоните например.

Някои от членовете на клуба все пак нарушават ветото за медийни изяви и открито коментират обвиненията срещу клуба. Един от основателите на клуба, покойният барон Денис Хийли, още през 70-те години обяснява: „Да се каже, че нашата цел е да създадем едно общо световно правителство, е преувеличено. Но да твърдим, че не се интересуваме и не дискутираме на срещите си теми като войните и световната бедност, би било страшно безотговорно.”

През 2005 г. Етиен Давиньон, тогава председател на „Билдерберг”, заявява в интервю за Би Би Си: „Знаем, че няма как да не сме част от разни конспиративни теории, дори го приемаме за нещо нормално. Просто винаги в света ще има хора, които ще вярват в конспирациите. Ако обаче те са прави, че ние сме световното правителство в сянка, то тогава за мен не остава да кажа нищо друго, освен че ако това е вярно, то аз бих умрял от срам, гледайки какво представлява светът в момента.”
Нека се спрем на някои конкретни обвинения спрямо клуб „Билдерберг”:

- Още през 1964 г. Филис Шафли открито обвинява „Билдерберг”, че „тяхната основна задача е установяването на нов световен ред, базиран върху комунизъм без Бог. Впоследствие тази идея се приема безрезервно от много крайно десни организации, най-вече в САЩ.

- Канадският писател от руски произход Даниел Естулин и кубинският лидер Фидел Кастро се срещат в Хавана през август 2010 г. Резултатът от тяхната среща е отразен сериозно от медиите по цял свят – двамата открито обвиняват „Билдерберг”, че се стремят да наложат капиталистическо проамериканско световно правителство.

- Взриваването на Murrah Federal Building в Оклахома Сити на 19 април 1995 г., с 168 жертви и над 800 ранени, за да спечели конгресна подкрепа за борба с тероризма Бил Клинтън.

- Взриваването на Световния търговски център 1, 2 и 7 и Пентагона на 11 септември, 2001 г.; убийството на пътниците на самолети и обвиняването на "мюсюлманските терористи" за това, което самото американско правителство организира; официално жертвите са 2974 души, но неофициално броят на умрелите е вероятно повече от 10 000.

- Евентуално задействаното цунами през 2004 г. след взривяване на подводен термоядрен взрив. Впоследствие на цунамито в Азия загиват над 200 000 човека.

- Причинявайки убийствени войни на Балканите (1999), Афганистан (2001) и Ирак (2003), за да разширят своето глобално влияние, контрол върху петрола и да се осигури контрол върху афганистанските наркотици.

- Финансиране на многобройни терористични групи в целия свят, включително и Ал Кайда.

- Убийствата на идеологически опоненти като президента Джон Ф. Кенеди, секретаря на ВМС Джеймс Форестал, бившия директор на ЦРУ Уилям Колби, конгресмена Пол Гилмор, политическите активисти Филип Шнайдер и Уилям Купър, както и на Стенли Майер, изобретателя на технология, позволяваща да се ползва вода като гориво за автомобилите.

- Причиняване на огромни вреди на икономиките на държави като Тайланд, Корея, Индонезия, Япония, Русия, Китай, както и на бедните държави чрез заемите от МВФ и Световната банка.

- Поставянето на живак в детски ваксини, като над 60 милиона деца са били ваксинирани с тях само в САЩ.

- Използване на климатични оръжия (HAARP), за да се предизвикат природни катаклизми в световен мащаб – наводнения, земетресения и урагани.

- Използване на въоръжените сили и разузнавателните агенции на държавите, свързани с групата, с цел прехвърляне на средства и контрол върху международната търговия на наркотици (Хондурас, Косово, Афганистан и др.)
Тези са само едни от най-разпространените обвинения срещу клуба „Билдерберг”. Освен в писанията на споменатите вече известни автори на конспиративна литература и филмите в youtube всички тези обвинения вече могат да бъдат намерени в специализирани сайтове, включително и на български език. Друг е въпросът колко от тях отговарят на истината. И наистина ли е възможно с една или две срещи годишно, продължаващи по два-три дена, да бъдат вземани решения и извършвани операции, изискващи толкова много координирани усилия.

http://www.novinar.net



Тагове:   „билдерберг”,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10058839
Постинги: 7923
Коментари: 3558
Гласове: 6352
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци