Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.11.2010 17:06 - Около 400 полицаи се събраха на национален протест в столицата
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 851 Коментари: 1 Гласове:
1



  МВР: Исканията на полицаите са неизпълними   image 09:23  |  7 ноември 2010 | Общество  |  image видео Виж 9 снимки image Полицаите се заканиха, че няма да спрат с протестите, докато не бъдат удовлетворени исканията им
Сн.: Dir.bg Николета Райдовска Около 400 полицаи се събраха на национален протест в столицата. Протестното шествие на полицаите започна от градинката пред Министерство на вътрешните работи и премина по централните софийски улици като стигна до храм-паметник „Св. Александър Невски”, предаде „Фокус”.

Хората умират от глад, а вие с гарантираните заплати протестирате. Ами да не бяхте се свързвали с организираната престъпност, да залавяхте престъпниците... и сега щеше да има много и за вас!

  Протест!???? Шествието се озвучаваше от родопски народен състав с каба-гайди. Протестиращите преминаха покрай сградата на Министерството на финансите. Пред входа на ведомството те хвърлиха стотинки и скандираха „Дайте пари”. След това протестиращите спряха и пред входа на Министерството на правосъдието, където продължаха да скандират и освиркват.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР коментираха, че в лицето на ръководството на МВР виждат "бездушен противник", съобщи БТА. Заместник-председателят на синдиката Галентин Грозев заяви, че протестите няма да спрат, докато не бъдат удовлетворени исканията на протестиращите полицаи. В България има развиващо се демократично общество, но тази демокрация в МВР още не е дошла, каза той. По думите му диалогът между синдикатите и министерството е нарушен.

Румънските полицаи, които дойдоха да подкрепят българските си колеги, коментираха пред журналисти, че имат същите проблеми и настояват за подобряване на законовата уредба и по-добра защита на полицаите. Те допълниха, че сигурността е изключително важен елемент в ЕС.

От синдиката на служителите в затворите обясниха, че сумата от 400 лева, която им се отпуска за облекло, е недостатъчна, тъй като само кубинките, които трябва да купят с тези пари, струват 90 лева, а обикновена шапка - 30 лева.

На протеста имаше и пластмасов манекен, облечен в полицейски дрехи. Едната ръка на "полицая" бе превързана и към нея имаше поставена болнична система за вливане. Другата ръка липсваше, съобщи bTV.

Това е третият полицейски протест (предишните два бяха на 24 и 31 октомври). Организиран е от Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР), съобщиха от синдиката.

Относно полицейския протест заместник-вътрешният министър Павлин Димитров коментира, че диалогът със синдикатите не се води на улицата, предаде БТА. Попитан защо днес не се е срещнал с протестиращите служители на МВР, а е предпочел да уважи официалното тържество на друг полицейски синдикат, Димитров допълни, че не споделя исканията на протестиращите. Исканията на синдикалната федерация на служителите в МВР са явно неизпълними, а и ултимативно поставени, посочи още Павлин Димитров.   dnes.dir.bg   Свързана новина:
image Кабагайди огласиха втория полицейски протест

Вторият пореден неделен протест на полицаите и на служителите в затвора събра още по-малко протестиращи.

Прочети още»    


Тагове:   протест,   национален,   Около,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. liliyanaandreeva - МВР да изпълни моите искания...
08.11.2010 19:38
...те са напълно изпълними!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10057862
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци