Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.08.2010 12:34 - „Кръв и мангизи” ще се леят на местните избори
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
3



Дата: 03-08-2010 11:50

Читатели : 17

imageНа всички е ясно, че са превърнали общините си в мушии. Местните мушингии са еднакви навсякъде – „олигархични” целофани. Въртят се край велможите си и се сучат да пернат, каквото могат. Немалко вечни гладурници блажат край герберите – „нововремци” и всякаква друга връткава паплач. Някои от тях даже доскоро псуваха на „Бойко” на воля. Май само Трактора им се върза...

 

 

Този (анти)демократичен остър лаф може да се чуе по време на сбирки по късна доба на „професионални” политици. Малко повече от година преди местния вот мнозина от тях са се наточили да се възпроизведат отново. Не им се излиза от играта. Защото смятат, че точно и само те могат да защитават най-добре интересите на съгражданите си. Пардон и прочие...

Иначе на всички е ясно, че са превърнали общините си в мушии. Местните мушингии са еднакви навсякъде – „олигархични” целофани. Въртят се край велможите си и се сучат да пернат, каквото могат.

В София нещата са ясни – там няма мърдане. На пръв поглед. Иначе немалко вечни гладурници блажат край герберите – „нововремци” и всякаква друга връткава паплач. Някои от тях даже доскоро псуваха на „Бойко” на воля. Май само Трактора им се върза...Но по принцип „герберите” са овладели схемите. Законно. За да няма „трамкарни” изпълнения и Борисов да не ги превърне в подходящи илюстрации.

Пловдив, Варна и Бургас са нагледен пример за яко точене от години. Пловдивчани си знаят – нищо не става без Олигарха. Въпреки че „войводите” заформиха врътка с червените и изиграха „донка” на Борисовите хора. Циркаджийските изпълнения с фигура като Дани Каназирева само показват, че с Цецки и Фидоски лидерът на ГЕРБ едва ли ще повтори мандата. Апропо. Фидоските не бяха ли едни „бисерни” субпродукти..? В Пловдив герберите ще имат бигпроблем. Бракосъчетаването на бесепарите с Олигарха само на пръв поглед ще им улесни задачката, разполагайки мишената точно срещу най-удобната пусия. А хората на „Гоце” вилнеят в региона...

Залисани в Пловдив в момента герберите изпускат апетитни общини в региона. Докато държат Пампорово, изтърват други благини. А верните кадри на „Гоце” вече шетат в региона. И оглеждат кои точно фигурки се канят да ръсят мангизи на вота. И все към границата ги тегли...

Големи са очакванията във Варна. Тук се заформят няколко бригади на местни „котараци” и „мишоци”. Различно цинични и еднакво крадливи. Или почти. Виден варненски „олигарх” се изцепи на предната сесия на Общинския съвет в кулоарите – „Ще се кеши здраво на изборите. Както винаги!”. Сетете се от първия път кой е този мил „олигарх”. Както винаги – няма да ви е трудно.

В морската столица страстите отсега са нажежени. Всъщност от края на миналата година. Когато изглеждаше, че герберите ще рискуват да изведат кандидата си за кмет от Областна, залагайки на Данчо Симеонов. Хората на Павел Димитров успяха да убедят за половин година Борисов, че от тази позиция е рисковано да се пласира кандадат за кмет на този „особен град”.

Сега Павел Димитров е фаворит за номинирането. Но някои общински съветници са сондирали дори Николай Апостолов, председател на Общинския съвет. Нещо повече. Опитали са се да мотивират интереса към тази опция на Самия Борисов, както се изразяват коленопреклонно герберни „девойки”. Аргументите им се въртели около възрастта на Павел Димитров. Независимо от очевидното му младеене и енергия. Какви хора – интриганти отвсякъде.

Засега Борисов може да е най-спокоен за Бургас. Там верните хора на Митьо Гестапото само ще се правят, че бачкат за БСП. Всъщност ще обслужват интересите на ГЕРБ. Кадесарите си имат свои кадри в Областна. Върло верни кадри...Но герберите ще берат ядове в общините наоколо. Упражнението с „кръв и мангизи” явно няма да се размине, ако се съди по нагласите в момента.

В Бургас поне не беше заформена „Войната на сладоледите”, която и досега се вихри във Варна. Всъщност някои от пискащите се уредиха с най-оборотните позиции. И въпреки че са от уж вражески на ГЕРБ партии се клели, че ще работят и гласуват за местните гербери. Един даже метани е въртял пред Областна...Голям срам.

Градът на моловете и сладоледите. Така най-кратко може да се определи Варна в момента. Иначе градски „величия” не спират да редят едри лафове за перспективите пред града. Гражданите си знаят – дупки, ровове, кратери. Варненци са истински „щастливци” – заменки, заменки, разменки, разменки. И никаква лятна скука. Скандал след скандал.

Всъщност тук не само Общинският съвет винаги е бил „кандърма кьоше”. Тук политическият „алъш-вериш” е природна даденост.

Но не бива да се вглеждаме само в големите градове. Яки битки ще има в Сливен, Свиленград, Дупница, Перник, Сандански, Тетевен, Гоце Делчев, Попово. Там разкешването ще върви паралелно со малко кютек.

В Бяла край Варна също ще има интрига. И пак в околните села ще върлуват мутри заради парцелите край морето. Но този път ще се намесят и „руски баровци” с дебели пачки...

Бойко Борисов, разбира се, получава редовни „доклади” от местните шефове на партията. Екипите му още не са решили какви варианти да предложат, за да бъдат блокирани опитите на видни бизнесмени да избегнат готвената гилотина, гушвайки се със „стари партии”.

Схемата е ясна – пускат се отпред две-три партийни безличия, разбира се - след „лидера”, последвани от две-три любовници на „боса”. Кеши се яко. И хоп – „старата партия” се сдобива със самостоятелна група в Общинския съвет под скиптъра на Олигарха. Пък нека „блатните” да бъдат намачкани от корпоративния вот...

 

www.versia.bg

 

 

   



Тагове:   избори,   местните,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10056026
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци