Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.07.2010 20:46 - Случаят "Борислав Райнов” - едно убийство, две версии
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 10433 Коментари: 25 Гласове:
2

Последна промяна: 11.07.2010 04:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пред парламента продължава протестът заради убийството на 24-годишния младеж в столичния квартал "Факултета” в неделя. Каква е истината за инцидента - етническа вендета или чисто битов скандал, провериха Канна Рачева и Антон Хекимян.

Едно убийство - две версии. Според семейството и приятелите на Борислав Райнов, на улицата тълпа роми го е пребила до смърт. Някои дори твърдят, че на мястото е имало трима полицаи, които не само не го спасили, но и му попречили да се защити с обяснението, че свадата е съседска.

"Като нямат сърце да стрелят, за какво ги носят тези пистолети? Като нямат сърце да ни защитят какво правят в тия униформи”, пита Слави.

"Те просто са ги изблъскали и са минали покрай тях. Като някакви чучела”, смята Драгомир Райнов.

Семейството още не е виждало тялото на момчето.  

"Аз много исках да го видя, исках да видя колко са раните, колко време се е мъчил”, сподели майката на момчето.

Според близките на задържания за убийството, Боби дошъл да помага на свой приятел, който доста преди това започнал да обижда всички роми от улицата.

"Както българите бяха много хора, така и циганите бяха много хора. Разбираш ли, че ние трябва да се защитаваме. Едно цяло сме, става дума за друго, значи, като се бият българи и българи, те не се защитават един друг”.

Според полицията, в неделя се е разиграл битов скандал. Но, какво точно се е случило, полицаите няма да уточнят до приключване на разследването. За да разкажат какво знаят досега и да помирят двете страни, от Столичната полиция днес даже са поканили на разговор семействата на двете страни в скандала.

- Пиянска свада ли е било?
- Значи, тука цяла нощ се пи, музика до късно, какво е ставало после - не знам.
- Според тебе никога ли няма да се научат двете страни да си говорят нормално?
- Според мене нямаме никакво разбирателство, защото имаме и българи различни хора, и цигани различни хора.

http://www.btv.bg/news/bulgaria/prestapnost/story/1617070886-Sluchayat_Borislav_Raynov__edno_ubiystvo_dve_versii.html  - видео




Истината за убийството на Борислав

Какво се случи в неделя в Овча купел и има ли хора, които провокират конфликт между българи и роми? Това се опита да разбере днес предаването "Тази сутрин”.

Според първоначалната информация на МВР ставаше въпрос за пиянска свада. След това заваляха информациите в интернет, че момчето не е употребило алкохол, а излезе информация, че е имало полицаи и не са се намесили. Антон Хекимян на живо от "Овча купел”:

Галина Райнова, майката на Борислав, разказа, че все още няма пълна информация за това, което се е случило на 4 юли:

"Аз това, което разбирам, от негови приятели, от хора, които са били тук, вчера от Цецка Цачева разбрах последното, което най-потресаващо беше за мен да го разбера точно там, че е бил убит с лопата. След това пък прочетох в интернет, че след като е бил умъртвен са продължили да го ръгат с нож, което ме потресе още повече и всеки ден все нови и нови информации получавам. Надявам се до края на следствието да получа и вярвам в господата полицаи, че ще си свършат работата и ще разбера цялата истина, и ще знам истинските убийци и също така охранителите, които са били тук, полицаите, които са били тек, от Шесто районно".

"Аз обвинявах полицията и сега я обвинявам,

че служителите на реда, които са били тук, не са си свършили работата както трябва, имат прекалено много пропуски. Най-първо в това, че не са извикали Бърза помощ, а Бърза помощ е била повикана от съсед, който живее тук, след което те са били напълно безучастни.

Вчера разговарях с шефа на СДВР и с шефа на Трето районно и те признаха, че наистина има пропуски в техните колеги, и, че те няма да оставят така нещата, и че ще има обвинени. Аз естествено ще предявя обвинение и към тях, освен към убиеца”, допълни още майката на Борислав.

Драмата и конфликтът тръгват от Кристиян,

поясни нашият репортер Антон Хекимян, който е трябвало тази сутрин да участва в предаването, но не е дошъл. Бащата на Кристиян разказа, че на мястото, преди началото на сблъсъка е имало полиция.

"Просто полицията не реагира по никакъв начин. Синът ми се скара с комшиите тук, където са настанени незаконно и от там тръгна конфликтът, за боклуците, които си изхвърлят отстрани”.

Това е била единствената причина, уточни бащата на Кристиян. Той отрече синът му да има нотариален акт, че притежава мястото на ромите, които твърдяха, че той е отишъл с такъв документ, за да ги изгони от домовете им.

"Синът ми се скара с комшиите, сбил се е, доколкото разбрах, с тях, след което отиде да потърси Боби за помощ и тук са дошли и се сбиха. В следващия момент за секунди дворът почерня от тълпа и стана страшно”.

Попитан дали е викал на помощ други роми от „Факултета” да му помагат, бащата на Кристиян, заради когото е станало сбиването каза:

"Да, аз викнах Трайко. Трайко, мисля, че е пуснат, освободен е. Боби като дойде тук, момчето се обърка, помисли, че е от тяхна страна и се сби с него”.

Боби, убитото момче се е сбил с Трайко, който е дошъл да помага именно на Кристиян и Боби.

Цялата махала има постоянно конфликти с ромите, каза още бащата на Кристиян.

На въпроса от коя страна са били ромите, братът на Боби, Любомир Райнов поясни, че те са били само тези, които са дошли да помагат.

"Момчетата, които живеят тук долу, в незаконните постройки, всичките са били изплашени, всичките са били избягали надолу. Въпросният Трайко, който казва той, е бил с още двама едри цигани, били са дошли да помагат. Нещо вътре там са се заяли с брат ми, сбили са се с него, след което хората на Трайко и на другите влизат и започва мелето”, каза Райнов.

Оказва се, че ромите, с които Кристиян се е скарал, нямат никаква вина за убийството. Братът на убитото момче, каза, че не иска да се изкарват виновни ромите от незаконните къщи. Според него, виновни са приятелите на Трайко.

На въпроса защо е бил викнат Боби, дали за да помага, брат му каза:

"Мен ме съмняват малко тези истории, защото Трайко и още двама влиятелни цигани, плюс 70-80 други цигани, техни познати, предполагам, че един човек повече нямаше да им помогне, нали. Брат ми не е Господ, за да дойде и да направи нещо с всичките хора долу. Те са си били подготвили нещата, имали са си хора зад гърба, имали са си всичко, защо е бил повикан.

Много държа да се види версията дали не е нагласено, обаче дали не е нагласено по изключително хитър начин...Да е викнат тук, предварително да му е направен конфликтът вътре, защото минута след това влизат всички вътре в къщата с брадвите и тия неща”.

Братът на убитото момче изрази съмнение, че Боби може да е убит нарочно.

Попитан защо е бил викан Боби, бащата на Кристиян, Красимир Любенов, каза:

"Той просто синът ми излезе с колата. Аз съм го викнал Трайко. Кристиян не го е викал. Викнах го, за да не стане проблем”.

На въпроса какво е правила полицията там, по време на боя и кой я е викнал, майката на Боби разказа:

"В момента, в който Кристиян е отишъл да вика Боби, и след тяхното идване отново тук, тогава вече е имало полиция. Разбирам, че когато те са завили с колата отдолу надясно е имало две патрулки, ако не се лъжа, там на ъгъла, където се завива към улицата.

Доколкото ми казаха, на Борислав не му е станало приятно и нещо си е разменил някакви реплики с полицаите, и в този момент, тези полицаи би трябвало да реагират, че след като вече виждат, че идват други хора и може да се разрасне боят, е трябвало още тогава да повикат подкрепа."

Хората, живеещи в незаконните постройки, казаха, че не знаят какъв е Трайко и нямат конфликти с него. Славчо, момчето, което е пребито от Кристиян, разказа, че Кристиян е отишъл и им е казал: ”Цигани мръсни, ще ви запаля и ще ви изгоня от тук”.

Попитан колко хора от техните са влезли в двора на Кристиян, когато ромите от "Факултета” са дошли, Славчо каза, че никой от тях присъствал там.

"Не разбрахте ли, че това не е междуетнически конфликт. Българин вика цигани срещу други цигани”, коментира в студиото на bTV Цветелин Кънчев.

"Кристиян е конфликтна, тъмна фигура. Да се попита в МВР

имат ли информация за депо за наркоразпространение,

за депо за разфасоване на крадени автомобили и т.н.”., каза още Цветелин Кънчев, като уточни, че това са непотвърдени информации. Всички гледни точки можете да видите във видеофайла.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/1850833623-Istinata_za_ubiystvoto_na_Borislav.html







Гласувай:
2


Вълнообразно


1. samvoin - Ако убийството е станало пред очите ...
08.07.2010 21:08
Ако убийството е станало пред очите на полицаи, тези поолицаи ще бъдат ли подведени под отговорност и установени кои са, и то като СЪУЧАСТНИЦИ в убийството?!
Полицаите които бяха пуснали Максим Ставийски - пиян да кара, знаем че освен че самоличноста им беше прикрита и не беше установена, никой не потърси съдебна отговорност от тях!...
цитирай
2. анонимен - да си го кажем без увъртания
09.07.2010 01:37
За случилото се е виновно българското общество, като цяло. Още от деца българчетата са зкърмени с омраза към циганите, родителите им ги надъхват и ги превръщат в ксенофоби и екстремисти.
цитирай
3. samvoin - За случилото се е виновно българ...
09.07.2010 04:04
анонимен написа:
За случилото се е виновно българското общество, като цяло. Още от деца българчетата са зкърмени с омраза към циганите, родителите им ги надъхват и ги превръщат в ксенофоби и екстремисти.
Така ли?
Че как мен не ме е "закърмил и надъхвал" с такива никога? Или па ша речеш че не съм българин, вероятно сега?
Освен това доказа ли се "проявената омраза спрямо циганите" в конкретния случай, с която да оправдаем напълно числено превъзхождалите го убийци и къде и с какво, ако да?
Дай да ги публикуваме тука тия доказателства и случая да приключи, ако ги имаш само ти или нещо са ми "убегнали" от нета?
цитирай
4. анонимен - проявената омраза спрямо циганите
09.07.2010 06:15
Бабите от време оно плашат малките деца, че ако не слушат, ще ги вземе циганинът с торбата.
Факта, че няколко българи преднамерено са били отишли в циганската махала да шамарят някакъв каруцар, е достатъчно показателен за това кой е дал повод за свадата. Ако всеки разчита на саморазправа и започне да раздава правосъдие, знаеш ли на нивото на кой век ще се върне България? А изискванията на 21век предполагам, че ги знаеш.
цитирай
5. samvoin - Бабите от време оно плашат малките ...
09.07.2010 09:56
анонимен написа:
Бабите от време оно плашат малките деца, че ако не слушат, ще ги вземе циганинът с торбата.
Факта, че няколко българи преднамерено са били отишли в циганската махала да шамарят някакъв каруцар, е достатъчно показателен за това кой е дал повод за свадата. Ако всеки разчита на саморазправа и започне да раздава правосъдие, знаеш ли на нивото на кой век ще се върне България? А изискванията на 21век предполагам, че ги знаеш.
Хехехе...Че то са ни плашили и с милиционери като малки, плашили са ни и с мечки /Значи сигурно че мразя и мечките тогава?/.
Някога са плашили и с евреи че "пият човешка кръв", но по -твоята логика явно българите толкова свирепо "мразеха" евреите, че чак единствени не ги депортираха в така наречените лагери на смърта?!
Макар и че действително излезе вярно че повечето евреи днес са замесени в търговия с човешки органи и че за повечето от тях - талмудисти, ние сме просто "гои" /овце на заколение/.
Българите единствени в цяла Европа направиха живи вериги в подкрепа на евреите когато правителството иска да изпрати част от тях в трудовите лагери на Хитлер.
Да не говорим и че в така наречената "нетолерантна" България, от всички които са били под Османско, останаха най - много неасимилирани и непрогонени турци на нейна територия, ако погледнеш статистиките и българите единствени не потърсиха масов реваншизъм от цивилното турско население /а дори от доказани убийци, изкарали дълголетие на наша територия!/, но днес и на турците им се привижда някаква "масова турконенавист" у българите...
Интересно обаче как са още тук тогава, а дали ги има толкова в Гърция, Сърбия, Хърватска, Словения, Австрия?...
Какво като старите са ми казвали че "циганите ще ме вземат"?
Първо че те никога не са имали лоши отношения и дискриминативно отношение към циганите/а имах сред предците си и доказали се истински националисти, не като тия - декоративните сега политически пачаври дето медиите ги наричат така.
цитирай
6. samvoin - А второ че пък аз никога не съм се п...
09.07.2010 10:07
А второ че пък аз никога не съм се плашил да играя с ромски деца, откакто взех да излизам и да играя с деца, с някои от които и до днес запазих своите добри отношения, но от други и аз пострадах.
Това не ме кара обаче както виждаш, да мразя всеки така наречен циганин и да нямам добри познати и приятели от тях от които имам и само добри спомени и впечатления /познавам сред тях и добри български патриоти и даже националисти, но турчеещите са ми най - смешни и будат само съжаления у мен/.
Аз правя разлика все пак между характеристиките на калдерашите и тези на българските цигани - роми.
За тоя случай незнам двамадуши как са отишли да "шамарят" в циганска махала, само двамата някого. Предполагам не са самоубийци?
Тая версия сега - от теб я чувам?
Дари роднините на заподозрения не чувам да я казват...
Сега, съгласен съм че циганите са по - дискриминирани от някои други малцинства през последните десетилетия, но това е плод не на българската митична "нетолерантност", а на управляващите които лансираха други малцинства така наречени от страх от техните държави и зависимост от техните разузнавания просто и дискриминираха и нас заради тях - в собствената ни страна.
Не мога обаче да оправдая някои цигани да си избиват гнева, дори и да е основателен, над безпомощни - редови българи, а не срещу институциите и управляващите, където и ние трябва да си го избием...
цитирай
7. samvoin - Така че все пакне е зле да се разсъ...
09.07.2010 10:09
Така че все пакне е зле да се разсъждава малко повече като се пише или говори.
Особено пък и като не познаваш човека отсреща, като не ти е много ясна материята която си тръгнал да обсъждаш и още повече и си чул нещо, а не си го дочул и доразбрал....
цитирай
8. анонимен - ще става по зле, циганите се разм...
09.07.2010 10:58
ще става по зле, циганите се размножават с бясна скорост , а държавата ги защитава и им дава всякакви помощи
цитирай
9. анонимен - нова информация по темата
09.07.2010 13:23
В един форум прочетох, че убития е бил наркопласьор и се е скарал с друг българин, който живеел във Факултета, и там дошли цигани (вероятно да гледат) и Боби е почнал да ръга наред с нож, след което и циганите се включили в боя.Доколко тази информация е вярна не знам, но от всичко прочетено и видяно в нета до момента, имам чувството че нещо се премълчава. Близките и приятелите на убития говорят с недомлъвки.Репортерите ни пробутват монтирани клипове.В един от репортажите, циганка от махалата споменавa, че българи са започнали спора помежду си...

"Suboleznovaniq za mom4eto ! No za6to nikoi ne kazva , 4e Bobi e bil narkoplasior i se skarali s drug bulgarin , koito jivee vuv Fakulteta i kogato sa do6li ciganite , Bobi e po4nal da ruga nared s noja sled , koeto i te se vklu4iha v boq ."

http://www.sofiapartner.com/index.php?option=com_content&view=article&id=522:video-ot-protesta-srestu-ubiistovot-na-bobi&catid=39:editor
цитирай
10. samvoin - В един форум прочетох, че убития е ...
09.07.2010 15:56
анонимен написа:
В един форум прочетох, че убития е бил наркопласьор и се е скарал с друг българин, който живеел във Факултета, и там дошли цигани (вероятно да гледат) и Боби е почнал да ръга наред с нож, след което и циганите се включили в боя.Доколко тази информация е вярна не знам, но от всичко прочетено и видяно в нета до момента, имам чувството че нещо се премълчава. Близките и приятелите на убития говорят с недомлъвки.Репортерите ни пробутват монтирани клипове.В един от репортажите, циганка от махалата споменавa, че българи са започнали спора помежду си...

"Suboleznovaniq za mom4eto ! No za6to nikoi ne kazva , 4e Bobi e bil narkoplasior i se skarali s drug bulgarin , koito jivee vuv Fakulteta i kogato sa do6li ciganite , Bobi e po4nal da ruga nared s noja sled , koeto i te se vklu4iha v boq ."

http://www.sofiapartner.com/index.php?option=com_content&view=article&id=522:video-ot-protesta-srestu-ubiistovot-na-bobi&catid=39:editor
И в такъв случай, къде е "другия българин" и къде са "наръганите наред с ножа"?
Как така тия "наред ръгани с ножа" са оздравели изведнъж без медицинска помощ и никой не ги видя и чу? Изпариха ли се изведнъж?
Сега не ме вкарвайте в ролята на "адвокат" или "обвинител" на когото и да било, но някак си някои неща не се връзват от твърденията и някои версии, както и да го погледнем по - пътя на простата логика и данните които излезнаха на показ, а има неща които няма как да бъдат прикрити, като масово наръгване на повече от един човек с нож например и да искат.
Сега дали е и така както родителите и близките на жертвата казват, това не знам и не мога да кажа, а не се знае и изобщо дали ще разберем цялата истина, но и тази версия която ми представяш...
цитирай
11. samvoin - Ето какво прочетох пък аз в друг ф...
09.07.2010 18:22
Ето какво прочетох пък аз в друг форум:

"Накрая се изясни на широката общественост какво точно сее случило в циганските катуни и как е загинал българският младеж.Младежът е бил приятел с циганите и даже им е давал пари.Във злополучният за него ден той е отивал на гости на свой приятел предполагам пак циганин и пак в циганските катуни.Направил е някаква заблежка на минаващ покрай него циганин с каруца ,който циганин не само че не сее вслушал в забележката но и е налетял на бой.Съответно циганинът е отнесъл полагащите му се по право няколко яки шамара и разочарован от собственото си безсилие отива и събира 70 други циганина с брадви,ножове и тояги които настървено се засилват да убиват българи защото никой не тръгва на мирни преговори с брадви,ножове и тояги.Във това време там е имало две патрулки с полицаи които по странен и необясним начин изваждат пистолетите си и ги насочват стрещу българите които се опитват да се защитят от нападащата ги тълпа цигани.Или по точно казано полицаите се впускат в защита на 70 цигани въоръжени с брадви,ножове и тояги които са тръгнали да убиват трима невъоръжени и абсолютно бесзащитни българи като полицаите насочват пистолетите си срещу тримата българи и им казват да пуснат камъните които са взели за да се защтят от разбеснялата се банда цигани.Тогава циганите насърчени от действията на полицаите се нахвърлят върху тримата българи и само по чудо убитият е само един.

Не знам дали някой от вас е гледал американският комедиен филм "Полиейска Академия" но мисля че главните герои от филма са биле действащите в тази ситуация полицаи и ако не беше завършило трагично наистина щеше да е повече от смешно.

цитирай
12. samvoin - Във всяка една нормална страна тези ...
09.07.2010 18:22
Във всяка една нормална страна тези полицаи които в тази ситуация са подстрекатели към извършено убийство,трбва да отнесат доживотен затвор без право на замяна.Но в нашите мили родни условия където управлява комунистическата мафия престъпниците "полицаи" ще се разминат официално със служебна забележка а неуфициално ще бъдат по
цитирай
13. samvoin - ще се разминат официално със слу...
09.07.2010 18:25
ще се разминат официално със служебна забележка а неуфициално ще бъдат похвалени за действията им защото и тази трагична случка налива умраза срещу демокрацията и прави услуга на комунистите.

Във всяка една нормална страна по света това ще предизвика масови безредици и протести подобни на тези в Гърия които се случиха преди малко повече от година когато полицаи убиха по невнимание преследван от тях явен престъпник младеж и които съвсем не бяха мирни демонстраций като организираните тука от нашите уж националистически лидери.Цяла София трябваше в момента да е в пламъци и от деня на убийството на младежа досега трябваше да има непрестанни погроми и бунтове в цялата страна.Това разбирасе у нас не може да се случи защото ние сме мъртви от 65г. и това че се движим по улиците е доказателство че и труповете могат да се движат противно на научните твърдения че това е невъзможно.По този случай аз каня учени от цял свят да направят научни изследвания в България на феномена характерен само за нашата страна в която по улиците се движат няколко млиона трупа които са умрели още преди 65г. и някои от тези рупове са даже мъртвородени но все пак се движат от рожденният им ден и до днес.Тука аз като християнин ще кажа по този повод Бог да просто умряла България и подвижните трупове наречени българи."

Не го изключвам изцяло като вероятност /и няма да ме учуди ако е така, що се касае до така наречените полицаи!/, но пък трябва ли веднага и обезателно да го приемем за "чиста монета" и достоверно на часа?
цитирай
14. анонимен - "Накрая се изясни на широката общественост какво точно сее случило"
09.07.2010 18:47
По-реалната версия е, че Боби и приятелите му са били заклети скинари, които са били на мнение, че "България е за българите" и циганите трябва да ходят в Сибир(малко странно, защото прародината на българите се предполага да е точно там)?! Но да се върнем на инцидента. Боби усилено тренира бокс, даже има боксова круша в къщи. Обръснал си е глават, татуирал се е, мечтае да стане легенда и да умре като такава, шляе се със себеподобни неудачници и се дрогира.В един прекрасен ден решава да влезе в ролята на местен шериф.Напада с приятелите си някакъв случайно минаващ циганин.Тумба цигани се притичат на помощ,на брата си по съдба, и убиват Боби при самозащита. Поуката е: майки не учете децата си да мразят, а ги научете да градят собственото си щастие без да разрушават чуждото.
цитирай
15. samvoin - По-реалната версия е, че Боби и п...
09.07.2010 21:59
анонимен написа:
По-реалната версия е, че Боби и приятелите му са били заклети скинари, които са били на мнение, че "България е за българите" и циганите трябва да ходят в Сибир(малко странно, защото прародината на българите се предполага да е точно там)?! Но да се върнем на инцидента. Боби усилено тренира бокс, даже има боксова круша в къщи. Обръснал си е глават, татуирал се е, мечтае да стане легенда и да умре като такава, шляе се със себеподобни неудачници и се дрогира.В един прекрасен ден решава да влезе в ролята на местен шериф.Напада с приятелите си някакъв случайно минаващ циганин.Тумба цигани се притичат на помощ,на брата си по съдба, и убиват Боби при самозащита. Поуката е: майки не учете децата си да мразят, а ги научете да градят собственото си щастие без да разрушават чуждото.
От къде "се изясни накрая" това?
Проължаваш да голословничиш, а това става досадно вече.
цитирай
16. анонимен - Как откъде?
09.07.2010 23:48
Гледай клиповете в нета, виж хулиганския вид на приятелите на убития и им чуй расистките изказвания.
цитирай
17. анонимен - ето link
10.07.2010 00:21
http://www.bnews.bg/article-12399
цитирай
18. анонимен - priateli na ubitia sa nazisti
10.07.2010 00:40
siobleznovania za bobi no zasto kato ubiat edin rom romite ne govoriat tezi nazisti
цитирай
19. анонимен - tova sa intrigi za voyna mejdu bulgari i romi
10.07.2010 00:55
mai ne samo bobi e bil narkoman te vsi4ki sa narkomani kato im vidyah fizionomiite po televiziata razbrah zasto see stignalo do ubiistvo li4i se 4e i bobi nee bil tiha voda kakto kazvat za nego no ubiistvoto trabva da se nakazva strogo no vbulgaria niama zakon
цитирай
20. анонимен - Счупили са му черепа и накрая няк...
10.07.2010 06:37
Счупили са му черепа и накрая някакъв "ром" го е наръгал...ами думи нямам и за какво ли са ми...
"Заподозреният ром е бил арестуван, защото е намушкал жертвата, но патоанатомите установили, че не това е причинило смъртта."
Защо ли си мисля, че така ще се потулят нещата и дали наистина "не това е причинило смъртта" и какво значение има, като така или иначе го е наръгал...Да го пуснем и да му ръкопляскаме и благодарим, може би...
цитирай
21. samvoin - От един форум - мнение на потребител:
10.07.2010 15:34
От един форум - мнение на потребител:

"Сутринта гледах по Тази сутрин (барухтв) репортаж, в който беш евзето интервю на майката, брата и бащата на момчето, което е повикало Боби на помощ. От казаното от бащата на момчето и от самото момче в друго интервю си вадя извода, че първоначално това момче се е карало с циганите, които катунират точно пред дома му, за боклуците които изхвърлят. Циганите освирепели и бащата като видял какво става викнал на помощ някакви негови приятели-цигани от Факултета. През това време момчето викнало Боби на помощ. Когато катунарите видели мощните мангали от факултета се изпокрили, а тия от Факултета (естествено) не помогнали на "приятелите" си българи, а на своите катуниращи събратя и убили Боби Райнов. Най-интересно ми е защо бащата на момчето, което повикало убития на помощ, сега се опитва да оправдае тия от Факултета, като казва "те помислиха сина ми и Боби, че са от ония (катунарите)". Пълна трагикомедия."

Наистина ако е разказано такова нещо сутринта, работата става много заплетена около тоя случай, не толкова проста, колкото изглеждаше и беше представена отначало...Хм...
цитирай
22. анонимен - Срамота е...
11.07.2010 00:27
че наивни българи, с лабилна психика, бяха подведени от идиотска идеология да врещат като скопени прасета, заради някакви си наркомани, с неуредени сметки.
цитирай
23. samvoin - че наивни българи, с лабилна пси...
11.07.2010 04:15
анонимен написа:
че наивни българи, с лабилна психика, бяха подведени от идиотска идеология да врещат като скопени прасета, заради някакви си наркомани, с неуредени сметки.
Моля при подобни квалификации и твърдения, да се мотивира с подобни доказателства, иначе ще бъдат трити от тук нататък.
Тук не сме махленската кръчма в "Овча купел" или седянка на дърти клюкарки или клюкари!
Тук се борави с факти и доказателства /особено като говорим за вече мъртав човек, подхода трябва да е по - сериозен, защото на човека е отнето правото завинаги да се защити и да се включи тук в дискусията ако го поканим! Не е и християнско все пак.../, не със слухове!
Благодаря предварително за разбирането.
цитирай
24. анонимен - Мисли без пристрастия!
11.07.2010 12:22
От всичко прочетено и видяно в нета, излиза, че приятелите на Боби са скинари и някои източници писаха, че са били замесени с наркодилъри.

Прочети!

http://www.bnews.bg/article-12399

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=539475

Гледай!

http://www.tv7.bg/news/73112.html

http://novinitepro.bg/bulgaria/semeistvo-i-priyateli-skrbyat-za-bobi-chakat-vzmezdie-obvinyavat-politsiyata.html

http://bnt.bg/bg/news/view/32571/nova_informacija_za_ubijstvoto_na_24_godishnija_borislav_rajnov

цитирай
25. анонимен - avrelian
19.07.2010 08:35
jalko za mom4eto mnogo mlad si otide. kato izkliu4im dokrai santimenta moga da kaja ot li4en opit 4e ot ciganskoto pleme edva li ima i 2 procenta godni za savmesten jivot s drugi etnosi liude.kolkoto i da e kulturen edin rom na kakavto i da se pravi rano ili kasno ciganskoto 6te izpi6ti v nego.problema e 4e sa mnogo 4e nqma darjava ina4e te sa lesni za upravlenie no neznam dokoga.ne6tata vse pove4e 6te se uslojnqvat.te sa nomadi ne podlejat na ni6to.opitaite da kultivizirate edin rom i 6te vidite i usetite kak jivota vi minava i rezultat nqma.pitam se te li sa nakazanieto na balgarskiq narod.vie si otgovorete.ili sega6niq im na4in na jivot napalno ustroiva bg politicite ni i tuk tam nqkoe ubiistvo ne e 4ak tolkova golqm problem......i za doma6no ...koi ot vas bi si vzel rom ili romka za sajitelstvo u doma ......mai nikoi.tehniq na4in na jivot si haresva samo na tqh samite nie sme minali toq perios o6te predi vekove razlikata mejdu tqh i nas e golqma tolkova li ne go razbirat nqkoi hora.te sa indiansko pleme v darjavata ni
trudno 6te jiveem s tqh.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10056757
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци