Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.07.2012 23:20 - Шок: Николай Йорданов зверски убит и разфасован край Враца!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1886 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Шок: Николай Йорданов зверски убит и разфасован край Враца! коментари/110
Убиецът е 30-годишният Адриан А. - екзекутирал момчето заради 2 пити кашкавал 30 юни 2012, 22:14
София, България image image image image image image image image image 22-годишният Николай Йорданов от София е бил намерен зверски убит и разфасован край Враца, твърди "Монитор". Според изданието момчето е било рязано с нож и горено. Разследващите са заловили и убиеца - 30-годишния Адриан А. от село Гложене, Козлодуй. Основният мотив за престъплението е, че Ники е дължал пари на Адриан за две пити кашкавал./БЛИЦ Още по темата 18 юни 2012, 12:57
Приятелката на изчезналия Ники: Телефонът му спря да звъни, сякаш изчезна вдън земя! 20 юни 2012, 21:32
Майката на Николай Йорданов: Дано са отвлекли сина ми за откуп! 22 юни 2012, 16:02
Намериха буса на изчезналия Николай! 19 юни 2012, 18:01
Приятелката на изчезналия Николай: Народът е гладен и озлобен, някой може да го е похитил 16 юни 2012, 22:43
Изчезна Николай Йорданов, няма го от четвъртък



Убиецът Адриан откупил колата си с парите от Николай  коментари/18
Оставил автомобила на автомивка с думите: "Карах месо, почистете я добре" 1 юли 2012, 15:19
София, България image image image image image image image image image Николай Йорданов Убиецът Адриан, който има съпруга и дете, е откупил автомобила си, който заложил срещу 1000 лева, с парите, намерени в убития Николай. Килърът заложил преди месец автомобила си, защото му трябвали пари. След като убил Николай и разчленил тялото му, Адриан сложил крайниците в торби и ги поставил в багажника на колата си. Почистил прецизно дома си и поел на път.

Както е известно, той е изхвърлил документите на Николай в река Дунав, а части от тялото му в река Огоста. Когато се прибрал в София закарал колата си на автомивка и обяснил на работниците: „Карах месо в багажника и има кръв, почистете го добре.”

Оказва се също така, че Адриян и Николай се познавали от пицария в „Овча купел”, която до преди няколко месеца Николай зареждал с хранителни продукти и в която безработният от почти година Адриан често посещавал.

Във фаталният ден 14 юни Адриан и Николай се видели, при което следите на жертвата се губят. Дневния оборот, който бил в Николай, се смята, че е между 1000 и 2000 лева.

След инцидента Адриан е откарал шофирания от Николай служебен микробус на Централна гара, където го оставил.


 
Бащата на убития Николай: Наказанието, което ми минава през главата, го няма в България! коментари/31
Само да не го изкарат невменяем, проплака Стоян Йорданов по адрес на изверга Адриан 1 юли 2012, 16:04
София, България image image image image image image image image image Николай и приятелката му Демира Бащата на зверски разчленения и обгорен Николай Йорданов - Стоян, поиска възможно най-тежкото наказание за убиеца на сина си. В телефонно включване в ефира на TV7 той изрази съжаление, че в законодателството ни е много по-снизходително от личните му критерии за справедливост. "Никога не е имало нещо, което да ни кара да очакваме подобна трагедия. Не мога да си обясня как се е стигнало до такъв край. Николай просто не е конфликтна личност и затова се чудим как се е съгласил да отиде на посоченото място, за да се стигне до фаталния изход. Очаквам най-тежкото наказание. Въпреки че това, което на мен ми минава през главата, го няма в България", заяви Стоян Йорданов.

Бащата на Николай призна, че допуска редица варианти, при които убиецът Адриан да бъде пожален от ударите на закона. “Да не би да го изкарат в последния момент невменяем или не знам и аз вече какво да си мисля... Доколкото разбрахме, той вече е заловен, направил е самопризнания”, проплака Стоян. /
БЛИЦ







Гласувай:
1


Вълнообразно


1. lori77 - Жалко а Ники. Много е тъжно, когато ...
02.07.2012 15:51
Жалко а Ники. Много е тъжно, когато такива млади хора се прощават с живота си без време. Дано заловеният да е истинският убиец и дано наистина да е направил самопризнания, защото много често медиите спекулират с таи информация и манипулират обществото ни с измислици.После хората се чудят защо заловените не са осъдени и доверието към съдебната система се срива. Дано изпълнителната власт в лицето на полицията, наистина си е свършила работата и истинският убиец да е заловеният. Да не се окаже, че някой пребит от бой и в несвяст невинен човек е бил принуден да лъже, само и само обществото ни да остане доволно от полицията, че си е свършила работата. Истински подкрепям семейството на Ники и се моля бързо и безпрепядствено да стигнат до истината.
цитирай
2. samvoin - Жалко а Ники. Много е тъжно, когато ...
02.07.2012 23:38
lori77 написа:
Жалко а Ники. Много е тъжно, когато такива млади хора се прощават с живота си без време. Дано заловеният да е истинският убиец и дано наистина да е направил самопризнания, защото много често медиите спекулират с таи информация и манипулират обществото ни с измислици.После хората се чудят защо заловените не са осъдени и доверието към съдебната система се срива. Дано изпълнителната власт в лицето на полицията, наистина си е свършила работата и истинският убиец да е заловеният. Да не се окаже, че някой пребит от бой и в несвяст невинен човек е бил принуден да лъже, само и само обществото ни да остане доволно от полицията, че си е свършила работата. Истински подкрепям семейството на Ники и се моля бързо и безпрепядствено да стигнат до истината.
То не че съдебната система у нас, си е въобще за доверие, а и въобще настоящия НПК и присъдите му.
А не че и това дето го казваш и за полицията, не е вярно.
Докато няма основна чистка и коренна смяна в системата, нови начини и критерии за назначаване на съдии и служители на МВР, на разследващи органи и прочие, докато няма железен граждански контрол и участие - както в работата на полицията, така и в тази на съдебната власт - контрол от НЕЗАВИСИМИ граждани (В това отношение, едно от малкото неща, за които все още можем да похвалим САЩ и тяхната съдебна система, но интересно, че баш това някак от там не го приехме, за разлика от порочните неща...), няма да изчезнат тези порочни практики и явления - датиращи за жалост, още от преди 1989-а година и масово от епохата на комунизма.
Изобщо, според мен самопризнанията не трябва да са доказателства, ако не се направят пред съдия, порокурор и съдебни заседатели и са в досъдебното ниво, а само експертизи и надеждни свидетелски показания.
За сметка на това, ако пък се докаже, че това е изверга - трябва присъдата да е много по - сурова и жестока, от настоящите възможни...
Не съм привърженик на смъртното наказание, особено при настоящата и предната, ненадеждни меко казано съдебни системи - често поддаващи се на "целесъобразности" и пристрастия или на подкупи днес и на "замитания", ама не може и такъв изверг да получи 15 години и да излезе след 7-8 или да бъде пуснат сега "поради липса на доказателства" (Спомнете си случая с Найден Тимневски - в село Мечка, Плевенско и какво стана, докато се установи, че "пуснатите поради липса на доказателства" през пролетта на 2000-ата година, са си баш убийците му! Доказа се, че са те - едва в 2009-а и тях вече ги нямаше, за да си излежат присъдите!), да се поточи с години едно разследване и изверга да избяга, ако е виновен.
Разследващите органи и институции, трябва да се модернизират, да овладеят методите на истинската криминалистика и целия световен опит в нея, да се въведат и там иновациите и методите на следствие и да са по - бързи и ефективни.
После, ако в България имаше Закон за право на самоотбрана и носене на бойно оръжие, особено от некриминалнопроявените граждани, това имаше по - малка вероятност да се случи...
После, ако този изверг и знае, че ако се докаже неговата вина - ще изгние доживотно в затвора и без право на замяна, при особено тежък режим и в единична килия!
Може би в случая, освен самопризнанията и показания и потвърждения на хора и очевидци на кървавата кола, а също и факта, че убития му е длъжник, са другите "дири" за които полицията се е хванала.
А дали е бил пребит и за това си е признал, ами защо това не установи съдебната система и прокуратурата или Военна прокуратура, която трябва?
Те къде са?!
Съгласете се, че за порочните практики в полицията, датиращи още от времето на милицията, не е виновна само самата полиция и самото МВР, както и за факта, че полицията продължава да се използва за политически цели, групови интереси или лични разправи.
У нас има и други институции и инстанции, които трябва да съблюдават полицията и да санкционират институциите, съобразно Конституцията...
До голяма степен, това е съдебната система, а и нали създадоха и ДАНС - ужким за целта, макар и пак в рамките на МВР?!
После, нека бъдем и честни и обективни - тези порочни практики, не датират с министър Цветан Цветанов, каквито и грехове да има той и навярно няма да свършат с него.
За жалост, това също е факт...
И липсата на лустрация и чистка на елементите на предните режими и правителства, може би също си казват думата, за несменените похвати и често компрометирането на цели органи, институции и страната ни.
Нямаме за жалост, нито Виктор Орбан за премиер, нито сме Балтийските държави или Унгария, нито имаме партия като ФИДЕС, поне на власт...
цитирай
3. samvoin - http://samvoin. blog. bg/poli...
02.07.2012 23:50
http://samvoin.blog.bg/politika/2012/07/01/sydiite-niama-da-se-opraviat-dokato-narodyt-ne-gi-izbira-pri.974446

А ето какво трябва да се случи в съдебната ни система, макар да не познавам кой е автора на материала...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10057701
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци