Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.06.2012 02:18 - Спасението на долара е във войната
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: achoachev

 III  част

Общата атмосфера  на преговорите може да се характеризира така: Съединените щати обещават  някакъв невероятен начин за решаване на проблема с астрономическия  си дълг. Но никой  не им вярва.Така че за сега можем да видим странна борба на противоположностите. Някои уважавани финансови институции говорят за долара "лоши" неща,  други - "добри"  неща. Противоречиви изявления ще има много. Векторът на световната политика вече не е хомогенен. САЩ пее бодри песни  ,а  всички останали играчи се опитват да си „постелят  „, в случай, че доларът  се срине в края на краищата. Всеки  гледа как  САЩ ще се опитат да решат проблема си. Какво е  решил Вашингтон?Всяка друга страна в случай на бюджетен дефицит какво би направила? Би  си  намалила разходите.Това  се  препоръчва  и  за  Гърция  и  за  Португалия  и  за  Италия  и  за  Испания и  за  Ирландия. Какво правят САЩ? Всичко каквото ви  дойде  на  ума  но не  намаляване на разходите. Напротив - те се увеличават. Решението за Съединените щати е в съвсем друга плоскост. Това е спешно подбуждане на военен конфликт в който те сами по себе си са разбира се няма да участват. Нестабилността, както и настоящата криза показа, ако на някго и е от полза, то това  е  долара. Търсенето  на държавните облигации на САЩ в такива моменти ще се увеличи значително.

 

            Спасяването на долара  е войната!

 

            Да  си  представим  ситуация - вечер, самотен минувач, група  хулигани. "Класически" въпрос - " може ли една цигара?". Няма нужда да се каже "аз не пуша," хулиганите  чакат само това. В края на краищата те искат  побой  а не  цигари. Тях ги  сърбят  юмруците и битката е един  начин цялата компания да си реши  проблема .

 

            Так  е и в международната политика. Кого ще удари САЩ?Не трябва да  сте  голям анализатор за да  направите списък на потенциалните жертви. Това са Иран и Северна Корея. Дадена страна може да има ядрени оръжия и (или) средства за производството им и това е причина   да бъде ударена.Чувствате ли  как се  подменя  информацията? Някой може да извърши престъпление. Поради  това трябва да бъде убит  извършвайки  престъпление. Виртуалност срещу реалност.Кого  е нападнала  Северна Корея в продължение на 60 години от съществуването си? Тя веднъж е воювала  с Южна  Корея, преди почти 60 години. И това е било  в действителност  Гражданска война. Кого атакува Иран ? Спомняте ли си кога и  кого  за последните 50 години?

 

            А сега  да  си  спомним  кого атакува САЩ през последните 10 години. Проблем няма  да  се изредят жертвите-през цялото време те воюват   с някого и винаги на чужда територия.Друг е  въпросът: Колко ядрени бойни глави има Иран? Отговорът  е: Нито  една. Колко ядрени глави  има  Северна Корея? Около четири, която е най-добре се бъдат наречени   "изделия", които все  още не са били монтирани в  ракета  носител-няма  да  се  поберат. Колко ядрени бойни глави има в САЩ? Потърсете информация сами. Сравнете фактите. И да реши кой е наистина по -опасен за планетата: държавата атакуваща  страни по цялата земя, почти постоянно, или тези страни, вероятността за агресия от  които   е близка до нула. Просто защото те не разполагат с инструмент за агресия.

 

            САЩ днес преживяват дълбока криза. Тя е свързана с прости и разбираеми за всеки неща - там живеят не  по „чергата „си. Бюджетният дефицит в САЩ е  съизмерим  с  брутния  вътрешен  продукт  на  страната. Какъв е проблемът - трябва да се  правят икономии. Демобилизирайте  няколко дивизии, предайте за  скрап няколко  самолетоносача,съкратете  военните си  бази наполовината защото това е това, което  препоръчваше на другите, когато те започнаха  да се реформират. Спрете да давате пари за храна на чернокожите, които не желаят да работят. Изпратете ги да работят. Повишете вносните мита на автомобилите. Повишете  акцизите  върху горивата. Не давайте пари на "младите демокрации". Спрете да плащате на разходите на  съюзниците  си  и дебита с кредита  ще  съвпаднат.

 

            Целият свят плаща сметките  на една орда  която налага своето устройство в световен мащаб. Има военен бюджет равен на военните разходи на цялата останала част на света . Американският военен бюджет нараства всяка година и  се равнява на  военните  разходи на  всички останали  страни в света взети заедно. Не  сте  ли  се  замисляли защо  САЩ не  намаляват военните си разходи въпреки огромния си външен дълг и все по-големия си бюджетен дефицит?Не, САЩ няма да  направят това. Защото те знаят много добре- цяла Америка се крепи на една идея. Тази идея е проста - ще живеем утре по-добре, отколкото днес. За  чия  сметка- не мислете. Стандартът  на живот ще падне - ще се разпадне и  съюзът  в буквалния смисъл на думата.  Всъщност, ако правилно се преведе от английски език, тя се нарича Съединени американски държави. Стандарта на живот ще падне - и нищо друго няма да  свързва  тези държави. Всичко се крепи само на долара и добрия стандарт на живот. Проблемите ще  започнат  веднага във всички области. И след това ще се отрекат от САЩ и техните съюзници и много хора, които служат на Чичо Сам, не заради идеята на демокрацията и свободата а за баналното получаване  на пари. За ядрения чадър, за възможността да не разполагат със собствена армия и т.н. Ето защо намаляването  на стандарта на живот вътре в САЩ е невъзможно. Това ще е краят. Да  не  се  намали  също е невъзможно - дългът е такъв, че самото поддържане на това ниво ни отвежда в трилиони долари дълг.

 

            Какво да се прави? Да  сед  започне война. Войната – това  е нестабилност.Войната е  икономически провал за тези, които воюват. Поради  това трябва да го  правят другите. Само че войната  не трябва да е с местен характер а в световен мащаб. Но не става въпрос за  световна война,а за локална война  с използване на оръжия за масово унищожение, на ядрени оръжия. Неговото присъствие в конфликтните страни  е наистина световна война.Тази война може да бъде иранско-израелски конфликт. В допълнение към глобалните проблеми се решава местен проблем – затяга се обръча  около бързо развиващия  се Китай.През 2008 г. Пекин подписва  споразумение за $ 8 млрд. с Иран според което се   планира да се развият в страната   нефтопреработваща промишленост и газификация.Ако се бомбардират тези ресурси на Иран Пекин няма да получи  нефт  и  газ.

 

            Но за  да  започне  такава  война  е  нужен  повод. Забелязали ли сте колко често през последните години започна да се говори за заплаха от Иран за Израел? Предложено е "правилното" решение- превантивен удар. Ще  се  получи  ракетна  война. Израел срещу Иран, Иран против Израел. Сухопътни  стълкновения  не  се  предвиждат. Но ще има огромно напрежение  свързано с потенциалната опасност от използване на ядрени оръжия.

 

            За  какви  нови  валути  може  да  се  говори в  такава  ситуация?

 

            За  какви плащания  на  петрола без  участието  на  долара може  да  се мисли? Основният район  на  Земята произвеждащ   петрол  е застрашен! В такава ситуация  светът се връща,  по-скоро "не се  отказва " от добрия стар долар.Признаците  на подобен сценарий са очевидни.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10056938
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци