Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10036004
Постинги: 7891
Коментари: 3512
Гласове: 6340
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
22.06.2012 02:21 - В съвременния свят "ястребите" и "гълъбите" са въвлечени в битка
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 738 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: achoachev

Основните световни събития   налагат своето  влияние върху ситуацията във всяка страна. Кризата на изградения финансовия модел  се забелязва дори и от обикновения човек: 15 трилиона американски дълг, голям дълг на европейските страни, ЕС се пука по шевовете.

 

            Ако преди няколко години ни беше казано, че доларът може да фалира, че еврото ще престане да съществува,щяхме  да  му  се изсмеем. Всичко изглеждаше неизменно, вечно и движението на мисълта, бе само в една посока. Налице бе правилния начин, ние се  ръководихме от него и заедно с целия цивилизован свят се движехме напред. Сега  виждаме, че "цивилизованият" свят не знае накъде да върви. И няма никакъв спасителен път  за човечеството  . Вървяхме по определен път и се ударихме  в стената. Безизходица!

 

            Онези, които направляват политиката на света трябва  да разберат, че тази безизходица трябва да излезе  наяве. Има два начина за решаване на настоящите финансови трудности: "гълъби" и „ястреби " И сега в световния елит се борят  те -видимата проява- "Ястребите" които искат да решат тези проблеми, както винаги - чрез глобална война, която ще заличи всички дългове. Вече сме виждали  първата и втората световни войни, когато светът за четири години се е променял до неузнаваемост, включително съзнанието на хората и отношенията им един към друг, държавните граници. Втората световна война доведе до факта, че доларът се превърна в световна валута и САЩ  (заедно със Съветския съюз) зае водещи позиция на политическата карта на света.

 

            От икономическа гледна точка  войната е от полза за "ястребите". Сега има разлика между стандарта на живот на Запад и на останалата част от   света, но икономиката вече не  може  да  издържи  този висок стандарт. И възниква  въпросът как  да  се  съчетаят желанията с  възможностите. "Ястребите" искат да  превърнат в хаос целия свят около САЩ и най-близките им съюзници. Те трябва да направят въпроса за стандарта на живот на  другите страни неактуален, да изпомпят  всички налични ресурси в една посока, където на тях  да им е хубаво и тихо. Прехвърлянето на средства например днес се  случва  чрез   дестабилизирането  на Близкия изток и Европа. Финансите които днес  са  там търсят по-спокойно място от еврозоната и  се инвестират в долари и американски облигации.

 

            "Гълъбите" биха   искали да се решат  световните конфликти на изкуствено завишените  надути  балони  на потреблението на Запада. Те се стремят в  противовес да  приведат  стандарта  на живот на Запада  до нивото на останалия   свят.Използват се всички методи  за  тази  цел -разпада  на  Европейския съюз, сложностите в икономиката водещи до спад в потреблението. Но това е относително мирен начин, без глобална война.

 

            Представител на този втори път е бил управляващият  директор Доминик Строс-Кан . Какво се е случи с него - ние знаем. Изкуствеността на тези обвинения  е очевидна - някои от тях бяха  снети, но целта - да го отстранят  от водещата финансова позиция бе постигната.Ответния  удар на партията на "ястребите" бе премахването на Никола Саркози като президент на Франция.

 

            Сега на световната сцена са четири основни играчи: англосаксонгските (САЩ и Великобритания), на второ място - Европа - третата и четвъртата Китай - Русия.

 

            Днес  господарите  на света са избрали мястото на прилагане на силите си в Европа. Нанесоха удар по финансовия  план, ЕС се  разтресе,на  Европа не й е до глобалната политиката, тя се вглежда  във вътрешните си работи. Ако държавния глава на Русия е   проамерикански, тогава за САЩ ще е  останал само един враг - Китай.

 

            Европа бе  разтърсена, но Русия остава. И проблемът с нея е изключително труден. И дори тяхното любимо оръжие, петролът  които  разруши Съветския съюз, може да се използват трудно. В случай на спад в цените на петрола в Русия и другите страни експортьори на петрол ще  е трудно, но за Китай ще  е добре. Отслабването на Русия ще доведе  до бърз разцвет на китайската икономика. Така че е  нужен  баланс . Цените на петрола паднаха  , така беше няколко месеца , но то е трябвало да бъдат повишени защото беше прекалено  добре за Китай.

 

            Сега се формира негативна информация   за ЕС. В икономическите вестници перспективата  за  еврото  се премества от категорията на "възможно" в категорията - "кога това ще се случи." Необходимо е да се формира общественото мнение  че ЕС се разпада, това ще доведе до отнемане на активи, разпадането на ЕС ще доведе до фалити. Това е много желателен сценарий за някои сили. Но все още нищо не е решено! 

            От както през  1991 г.  влязохме в един нов свят, ние периодично имаме нежелани ефекти. Но аз съм уверен, че икономиките се  сриват, когато ръководството на страната не притежава  политическа воля и желание за борба.






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене