Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
06.11.2011 02:31 -
С 200 на сто скачат цените на зеленчуци и плодове от борсата до пазара
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 06.11.2011 02:32
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 06.11.2011 02:32
С 200 на сто скачат цените на зеленчуци и плодове от борсата до пазара
Продавачи залагат клопки на пенсионери, обявяват цена за половин килограм 31 октомври 2011, 12:38 Новини
Цената на краставиците на едро се е повишила с 20,2% средно до 1,19 лв. за килограм, на пазарите обаче няма краставици под 2,20 за кг. Доматите са поскъпнали на стоковата борса, но най-скъпите са средно 1,10 лв. за килограм, докато на сергиите се мъдрят цени до 5 – 6 за килограм.
Цената на зелените чушки, продавани по борсите, се е повишила с 2,5% до 0,83 лева за килограм. Червените чушки поевтиняват с 4,2% до 0,99 лева за килограм. Зелето се търгува средно по 0,31 лева за килограм на едро. По 0,47 лв. за килограм се търгуват тази седмица картофите.
С до 1,13 лева за килограм се е повишила цената на гроздето. Ябълките поевтиняват с 1,1 на сто до 0,94 лева за килограм.
Кравето сирене се продава тази седмица средно по 4,90 лв. за килограм на едро. Цената на кашкавал тип "Витоша" е около 10,64 лв./кг. Цената на каймата се качва с 0,6% до 4,85 лева за килограм. Яйцата пък се търгуват на едро средно по 0,17 лева за брой. Брашното тип "500" се търгува средно по 0,88 лева за килограм. Цената на ориза е средно до 2,20 лв./кг. Цената на захарта се задържа тази седмица на 2,25 лв./кг. Олиото се продава по 2,62 лева за литър.
Полезна и евтина
Килограм печена тиква излиза 1,50, сладката баница - 3 лева
Жълтите са по-хубави за тиквеник, а белите - за варене
Октомври почти се изниза, идва ноември, а с него и сезонът на домашния уют и дългото време, изкарано вкъщи край масата или пред телевизора. Открай време един от символите на този сезон е тиквата. Печена, варена, пържена, вложена в десерт или направена на супа. Или издълбана във формата на страшно чудовище.
Независимо за какво ще използвате тиквата, винаги важи едно правило - тя е полезна и при това доста евтина.
Килограмът върви на цени от 50 до 80 ст. на пазара в Добрич. Най-често купувачите се спират до сергията на леля Димана Великова от добричкото село Минково. "Жълтите тикви са по-хубави за тиквеник, а белите - за варене", казва тя. "Бялата тиква е по 50 ст. и е по-добра за варене, защото е по-месеста", казва възрастната жена. Жълтата при нея излиза по 80 ст. килото. Въпреки че е по-скъпа, повечето хора налитат именно на нея. По-малко хора си купуват бели тикви, сигурно защото не знаят, че кората им е доста по-тънка. "Масово купуват от жълтите и т. нар. цигулки, защото цветът на вътрешността им е по-оранжев и може би това е причината да са по-предпочитани", обяснява продавачката. Още едно предимство имат тиквите пред всички останали плодове и зеленчуци - те са далеч по-издръжливи, казват познавачите.
Можете днес да си купите тиква и да я оставите на хладно място и напролет тя ще си е също толкова вкусна, колкото и ако я сготвите днес. Така можете да се запасите отсега с евтини тикви и цяла зима да правите на семейството си тиквеници, вкусни десерти или даже супа. За да завъртите сладка баница за цялото семейство, ви е необходима само килограм тиква. Като сложите цената на готовите кори, захарта и орехите, вкусното блюдо ще ви излезе не повече от 3 - 4 лв.
Продавачи залагат клопки на пенсионери, обявяват цена за половин килограм 31 октомври 2011, 12:38 Новини
Цената на краставиците на едро се е повишила с 20,2% средно до 1,19 лв. за килограм, на пазарите обаче няма краставици под 2,20 за кг. Доматите са поскъпнали на стоковата борса, но най-скъпите са средно 1,10 лв. за килограм, докато на сергиите се мъдрят цени до 5 – 6 за килограм.
Цената на зелените чушки, продавани по борсите, се е повишила с 2,5% до 0,83 лева за килограм. Червените чушки поевтиняват с 4,2% до 0,99 лева за килограм. Зелето се търгува средно по 0,31 лева за килограм на едро. По 0,47 лв. за килограм се търгуват тази седмица картофите.
С до 1,13 лева за килограм се е повишила цената на гроздето. Ябълките поевтиняват с 1,1 на сто до 0,94 лева за килограм.
Кравето сирене се продава тази седмица средно по 4,90 лв. за килограм на едро. Цената на кашкавал тип "Витоша" е около 10,64 лв./кг. Цената на каймата се качва с 0,6% до 4,85 лева за килограм. Яйцата пък се търгуват на едро средно по 0,17 лева за брой. Брашното тип "500" се търгува средно по 0,88 лева за килограм. Цената на ориза е средно до 2,20 лв./кг. Цената на захарта се задържа тази седмица на 2,25 лв./кг. Олиото се продава по 2,62 лева за литър.
Полезна и евтина
Килограм печена тиква излиза 1,50, сладката баница - 3 лева
Жълтите са по-хубави за тиквеник, а белите - за варене
Октомври почти се изниза, идва ноември, а с него и сезонът на домашния уют и дългото време, изкарано вкъщи край масата или пред телевизора. Открай време един от символите на този сезон е тиквата. Печена, варена, пържена, вложена в десерт или направена на супа. Или издълбана във формата на страшно чудовище.
Независимо за какво ще използвате тиквата, винаги важи едно правило - тя е полезна и при това доста евтина.
Килограмът върви на цени от 50 до 80 ст. на пазара в Добрич. Най-често купувачите се спират до сергията на леля Димана Великова от добричкото село Минково. "Жълтите тикви са по-хубави за тиквеник, а белите - за варене", казва тя. "Бялата тиква е по 50 ст. и е по-добра за варене, защото е по-месеста", казва възрастната жена. Жълтата при нея излиза по 80 ст. килото. Въпреки че е по-скъпа, повечето хора налитат именно на нея. По-малко хора си купуват бели тикви, сигурно защото не знаят, че кората им е доста по-тънка. "Масово купуват от жълтите и т. нар. цигулки, защото цветът на вътрешността им е по-оранжев и може би това е причината да са по-предпочитани", обяснява продавачката. Още едно предимство имат тиквите пред всички останали плодове и зеленчуци - те са далеч по-издръжливи, казват познавачите.
Можете днес да си купите тиква и да я оставите на хладно място и напролет тя ще си е също толкова вкусна, колкото и ако я сготвите днес. Така можете да се запасите отсега с евтини тикви и цяла зима да правите на семейството си тиквеници, вкусни десерти или даже супа. За да завъртите сладка баница за цялото семейство, ви е необходима само килограм тиква. Като сложите цената на готовите кори, захарта и орехите, вкусното блюдо ще ви излезе не повече от 3 - 4 лв.
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichsburger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichsburger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци