Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
05.12.2012 18:10 - СДС в Плевен, практически прекрати своето съществувание (Както и от когото създадено, така и си отишло - "мъртвородено"...)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2012 18:11


Почти всички от ръководството на СДС-Плевен подадоха оставка

Местното ръководство на СДС даде пресконференция, на която стана ясно, че четирима от шестчленното ръководство на партията подават оставки. Това са общинският лидер д-р Цветан Костов, зам.-председателите Иван Илиев, Георги Велков и Лазар Николов, които същевременно напускат и СДС.

“Аз оставам да изпълнявам функциите като секретар за да довърша мандата на това ръководство до провеждането на общинската конференция”, каза секретарят на СДС Стефан Ганев и заяви, че няма да се кандидатира за ръководен пост и след избирането на новото ръководство, също ще напусне партията.
Решението за оставките е било взето в понеделник вечерта на проведено събрание на общинската структура на СДС.

Д-р Цветан Костов – депутат от “Синята коалиция” от 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район каза, че за него това решение е било изключително трудно, защото човек не може с лека ръка да заличи 23 години от живота си. “Дълго време търсих диалог със сегашното ръководство на синята партия и възможности за изглаждане на различията помежду ни, но това се оказа мисия невъзможна. Разривът е необратим”, заяви д-р Костов и обясни, че напуска СДС заради дълбоко несъгласие с политиката, която води това ръководство. „Не може да казваш, че СДС е част от криминалния преход у нас и същевременно да твърдиш, че връщаш СДС към корените му. Не може днес да излезеш от „Синята коалиция” и утре да изпратиш писма за покана за среща и бъдещо партньорство с ДСБ и другите партии от „Синята коалиция”.
Това е признак на психично разстройство. Не може да се стремиш да обслужваш ГЕРБ с хипотетичното очакване за бъдещо участие във властта, защото ГЕРБ не показва подобно намерение и защото повече от три години, всяка наша законодателна инициатива беше блокирана от управляващите.”, обясни народният представител.

Д-р Костов припомни последните социологически проучвания, според които, СДС няма да е част от следващия парламент. „От символ на демокрацията СДС се превърна в партия от комунистически тип, в която се търси врагът с партиен билет и се преследва всеки, който има различно от официалното мнение”, каза депутатът. Той заяви категорично, че не желае да участва в сценарий, който води към ликвидиране на автентичната десница. “Ще продължа да изпълнявам ангажимантите си като народен представител от групата на “Синята коалиция” – всичко друго би означавало подмяна на вота на избирателя”, заключи д-р Костов.

Оставки са подали още Марсел Мойсеев, Свилен Янков – бивш зам.-кмет, Тошко Иванов – бивш кмет на село Къшин. Предстоят събрания по клубове, където се очакват и нови оставки.

http://dariknews.bg





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10058645
Постинги: 7923
Коментари: 3558
Гласове: 6352
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци