Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
21.09.2012 19:29 - Религиозна провокация и срещу католиците!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2012 19:29


Из "Протоколи на ционските мъдреци" (Виж в блогрол.):


ПРОТОКОЛ №14

ЮДЕИТЕ ЩЕ НАЛОЖАТ НА СВЕТА СВОЯТА РЕЛИГИЯ.

Когато се възцарим, не ще е желателно да съществува друга религия, освен нашата, в единния Бог, с когото нашата съдба е свързана поради избранничеството ни и чрез когото ние сме свързани със съдбините на света. Затова ние сме длъжни да разрушим всички религии. Ако от това се народят съвременни атеисти, това положение ще бъде преходно и не ще попречи на нашата цел; те ще пропаднат и ще послужат за отрицателен пример на поколенията, които ще слушат нашата проповед за религията на Моисея, която със своята устойчива и обмислена система принуди всички народи да ни се поклонят и покорят. Ние ще подчертаем мистическата правда, върху която се основава цялата й възпитателна сила.



Полша протестира срещу снимки, правени на фона на полски гробове в Украйна На тях жени позират в провокативни пози до гол до кръста мъж 21 сеп 2012 12:04 4  
image Град Лвов, Украйна. Снимка: архив, Reuters
Полша протестира срещу украинска фотоизложба със снимки на манекенки, облечени като католически монахини и позиращи до гробове на полски войници, съобщи Асошиейтед прес.

Случаят може да се отрази зле на близките отношения между двете страни в момент, когато Киев очаква Варшава да му помага за сближаване с ЕС, отбелязва агенцията.

Полското недоволство съвпада с посещението на полския президент Бронислав Коморовски в Украйна. Един от поводите за визитата е откриването днес съвместно с украинския му колега Виктор Янукович на паметник в Киев на 3500 полски офицери, избити от политическата полиция на Сталин в началото на Втората световна война.

Снимките са на украинско модно списание и бяха изложени миналата седмица в музей. На тях жени позират в провокативни пози до гол до кръста мъж. Заснети са фона на кръстове в гробище в западния град Лвов. Гробовете са на полски войници, загинали при боеве между поляци и украинци за града непосредствено след Първата световна война.

От полското външно министерство заявиха, че полски дипломати в Лвов са протестирали срещу "непристойната изложба, която може да оскърби нечии чувства и да предизвика скандал".

Заради скандала изложбата е била закрита. "Беше ужасно, това е обида към паметта на нашите войници, към държавата, към всички", каза лидерът на полската общност в Лвов. Той допусна, че изложбата е организирана от политически сили, които искат да саботират полско-украинските отношения преди много оспорваните парламентарни избори в бившата съветска република идния месец.

Организаторката на фотосесията Галина Таян каза, че снимките са били направени преди година като илюстрация на спорове около религията и църквата. Таян отрече да е имало какъвто и да било политически контекст, нито желание някой да бъде обиден. Правени са в полската част от огромния гробищен парк в Лвов, защото било преценено, че полските гробове са "фотогенични". Шефката на музея, в който са били изложени снимките, също изрази съжаление за изложбата.

Полша е най-близкият съюзник на Украйна сред държавите от ЕС, застъпник за интеграцията й в 27-членния блок, отбелязва БТА.


http://www.dnes.bg/





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10058708
Постинги: 7923
Коментари: 3558
Гласове: 6352
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци