Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.12.2011 01:07 - Геноцида срещу нас - все повече и повече набира скорост! Ние - овцете за клане си стоим и чакаме кой ще е следващия - от стари, млади, малки и средни...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.12.2011 01:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пенсионната реформа е необходима, увери Дянков Lev - 13 Декември 12:26 До края на седмицата парламентът отново ще приеме пенсионната реформа, върху която президентът Георги Първанов наложи вето. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков на среща с бизнеса. По думите му България е една от малкото страни, която през 2012 и 2013 г. има реални условия за икономически растеж, докато останалите “едвам свързват двата края“.
„Имаме вече и опит, когато се забавим, когато не сме сигурни в една реформа, как тя след това идва пак, но с много повече напрежение“, коментира Дянков. Вицепремиерът посочи като пример пенсионната реформа и припомни, че през март 2010 година той и социалният министър Тотю Младенов са предложили именно промяната, която миналата седмица парламентът прие. „Популистки Първанов реши да я върне“, коментира финансовият министър и изрази убеждение, че тази седмица парламентът ще отхвърли ветото на държавния глава, защото по думите му това е необходима реформа.
Дянков коментира, че миналата година е имало забавяне по отношение на реформата, различни коментира и лобистки интереси, но сега се налага да се направи. „Но го правим ние, по наше желание, а не както много други държави в Европа, дори големи страни като Италия под натиска на външни фактори. Затова популистите, макар че звучат примамливо, дайте да дадем, дайте всички да работим по-малко, да получаваме повече, това не работи“, каза финансист номер едно.
Вицепремиерът изтъкна, че от началото на кризата в Европа е имало 14 социалистически правителства, а в момента те са само две.


Борисов: Първанов вместо да ни благодари за пенсионната реформа, слага вето

Eкип на Дарик | 40 Коментирай Препоръчай (0)

image © снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова     Още по темата
Първанов благодари на Борисов за проявената към бъдещето му грижа Пенсионната реформа е необходима, увери Дянков Предлагат узаконяване на имоти срещу такса, според Борисов е абсурд Бизнеса и правителството обсъждат ролята на България в Европа Борисов очаква отхвърляне на ветото за пенсионната реформа Плевнелиев: Пенсионната реформа е необходима Тема в развитие:
Пенсионната реформа – нов прочит

Абсолютно невъзможно е в условията на криза да увеличаваме пенсиите и да не вдигаме пенсионната възраст, заяви премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на бизнеса и правителството. Той припомни международната оценка, която е дадена на страната ни като пример за фискална дисциплина.

„Когато Унгария си вдигна пенсиите и заплатите без да има ръст в икономиката, защо го допуснахте, или когато съседите ни правеха същото и местни политици ни казваха „Ами защо и ние не правим като тях". Ето докъде водят – всеки ден нови и нови драстични мерки", коментира министър-председателят.

Той заяви, че би предпочел България продължи да бъде стабилна държава.

„Затова ние твърдо участваме в пакта за финансова стабилност, затова ние изключително много разчитаме на политическите партии в парламента, включително и на опозицията. Погледнато реално и президентът Първанов трябваше вчера да ми благодари, че ние от 1 януари вдигаме пенсионната възраст и ако един ден той стане премиер, каквито са му амбициите, няма лошо, той трябва да го направи. А той като социален президент няма да му отива. Сиреч ние и на него му свършваме мръсната работа, ако трябва да се нарече това. Вместо да ни благодари, той слага вето. Опозицията вместо да каже добре, че те няма да похарчат парите с този 3-процентен дефицит и утре ние като дойдем, ще можем да преразпределяме и да правим нашите политики.... Просто им подсказвам колко по-добре за тях е това, което правим ние", каза още Борисов.

По думите на министър-председателя това, което управляващите правят, „яде" от доверието на хората в ГЕРБ, защото прилагат непопулярни мерки.

С благодарност за грижата, която проявява към бъдещето му, президентът Георги Първанов отговори на репликата на премиера, че държавният глава се готви да седне на министър-председателското място. „Казаното от Борисов означава най-малко едно, че следващият, който ще влезе във властта, който ще има отговорността за управлението е българската левица в лицето на БСП", коментира Първанов. Той отбеляза, че премиерите се избират от формациите, които са спечелили изборите, но допълни, че за политическото си бъдеще ще говори след 22 януари. Президентът подчерта удовлетворението от свършеното в края на 10-годишния си мандат. „Пожелавам на г-н Борисов след 4 години, дано да ги изкара, защото и това е под въпрос, да може да излезе също така удовлетворен от своя мандат", коментира още Първанов.



A+ | A- Нямаш здравни вноски, вземат ти колата Публикувана: Събота, 10-ти Декември 2011, автор(и): Павлина Трифонова; прочитания: 8777; коментари: 62 image

Бойко Борисов е убеден, че контролът в болниците е занижен. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Драстично увеличаване на санкциите за неплатени здравни осигуровки иска здравният министър Стефан Константинов. На последното правителствено заседание той настоява включително да се пристъпва към продажба на имуществото на длъжниците, става ясно от стенограмата.

Според Константинов неосигурените, които имат доход, трябва да бъдат третирани като длъжници на държавата и НАП трябва да се грижи за събирането на невнесените здравни вноски. По думите му вече се готвели конкретни законодателни промени по въпроса. Ако здравно неосигурените бъдат приравнени с останалите длъжници, на тях може да им бъде отнемано имущество, което не е от първа необходимост, като кола.

Премиерът поръчва бързо да се правят промените, защото на практика държавата дотира чрез финансирането на болниците тези, които не се осигуряват. Така дълговете непрекъснато ще набъбват и ще стане както в НОИ, предупреждава Бойко Борисов.

В момента всъщност държавата използва натрупания от вноските на хората резерв от 1,4 млрд. лв. в НЗОК, за да захрани фискалния резерв на държавата.

Борисов се интересува защо, след като са вдигнали бюджета за здравеопазване с 30%, болниците продължават за задлъжняват. Константинов обяснява, че всъщност дълговете им са намалели с 40 млн. лв. тази година, а повечето са натрупани при предишното правителство. Освен това винаги имало недоволни болници и други, които стриктно изпълняват бюджетите си. Министърът дава пример с университетската болница “Св. Георги” в Пловдив, където “са ставали абсолютни безобразия”.

Премиерът му поръчва да сменя шефовете на здравните заведения с дългове. Според Константинов обаче трябва да се върви и към обединяване на звена, за да се използват по-ефективно парите за здравеопазване. От това и лекарите щели да бъдат доволни, защото ще получават повече, вместо да ходят “да работят в 10 болници”.

“Сега е моментът да го направиш, не догодина. Сядате, приготвяте го. Имаш пълна подкрепа. Дали сега ще има една стачка повече, или две…”, заявява Борисов.

24chasa.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10058775
Постинги: 7923
Коментари: 3558
Гласове: 6352
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци