Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.10.2011 02:33 - Сирия насрочи местни избори за 12 декември
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
0



image © снимка: Reuters   Още по темата
7 демонстранти убити от сирийските сили за сигурност Над 3000 задържани от сирийските сили за сигурност през последните 3 дни Сирийски войски с танкове и бронетранспортьори навлязоха в град Растан Сирийската опозиция обяви състава на Националния съвет Вълна от убийства и арести в Сирия Тема в развитие:
Вълна от протести в арабските страни

Сирийският президент Башар Асад издаде указ за произвеждане на 12 декември на местни избори, съобщи агенция САНА, цитирана от ДПА.

Министърът на местното управление Омар Ибрахим Галауанджи каза, че указът подчертава сериозното намерение на държавното ръководство да се ангажира с произвеждането на избори в цяла Сирия преди края на 2011 година, както е било обявено по-рано. "Ще бъдат избрани високо квалифицирани и опитни хора, които ще работят за подобряване на ситуацията с услугите и развитието на страната", заяви той.

През август Асад обяви, че ще насрочи изборите като част от обещаната програма за реформи. Той призова всички политически сили, включително опозиционните, да участват в тях.

Това ще е първият подобен вот, откакто на власт в Сирия е партията Баас. Понастоящем всички избирани кандидати са от Прогресивния национален фронт, в който влизат партията Баас и нейни съюзници.

Убитите при започналите през март антиправителствени протести са над 2900, съобщи правозащитната агенция на ООН, предаде Ройтерс. "Въз основа на подробен списък от имена, с който разполагаме, броят на убитите хора в Сирия от началото на протестите сега възлиза на повече от 2900", каза Рупърт Колвил, говорител на Върховния комисар на ООН за човешките права Нави Пилай. По думите на Колвил бройката не включва безследно изчезналите и намиращите се в неизвестност хора. Предишните данни на ООН сочеха 2700 убити в сирийските протести, припомня Ройтерс.

Група военни дезертьори, нарекла се Свободна сирийска армия, се очертава като първото въоръжено предизвикателство на авторитарния режим на президента Башар Асад след продължаващите седем месеца предимно мирни протести.

В интервю за Асошиейтед прес Рияд ал Асад, лидер на групировката и полковник от ВВС, който неотдавна избяга в Турция, се похвали, че Свободната сирийска армия разполага с над 10 000 членове и призова сирийските войници да се присъединят към нея, за да свалят "режима от убийци" на Асад, посочва БТА. "Скоро войниците ще разберат, че въоръженото въстание е единственият път да бъде пречупен режимът в Сирия," заяви той в интервюто, което даде по телефона от Турция.

Появата на армията от дезертьори сигнализира за тенденция към милитаризиране на въстанието, което буди опасения, че Сирия може би се плъзга към гражданска война, отбелязва АП.

Въоръжен бунт назрява в Сирия, след като Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме резолюция срещу режима на президента Башар Асад, пише британският в. "Гардиън".

Активисти в градовете Хомс и Хама, където предимно мирните протести през последните шест месеца стават по-ожесточени и съпроводени с въоръжени сблъсъци, казват, че провалът на американските усилия Сирия да бъде заплашена със санкции убеждава някои хора, че дипломацията не може да ги защити. "Няма друг изход освен да се бием. Хората в Хомс смятат, че международната общност не е с нас, и ние сме убедени в това. Русия и Китай ще продължат да защитават Асад, а докато е така, той ще ни преследва", заяви дисидент от Хомс.

Според източник от Съвета за сигурност, цитиран от "Гардиън", се очаква Великобритания, Франция и САЩ да внесат в Съвета за сигурност нова резолюция за Сирия, след като във вторник вечерта Русия и Китай наложиха вето върху предложението за заплаха от санкции срещу Дамаск. Ветото на Русия и Китай предизвика гневна реакция от САЩ - американският посланик в ООН Сюзан Райс изрази възмущението на Вашингтон от решението на Москва и Пекин и демонстративно напусна заседанието на Съвета за сигурност.

В Хомс, където правителствените сили редовно влизат в сблъсъци с въоръжени членове на опозицията, много от които са дезертирали от армията войници, демонстранти открито се стремят да се сдобият с оръжие от чужбина. "Знаем, че няма да видим изтребители на НАТО в небето над Дамаск. Ние сме сами срещу тях (силите на режима). Никой друг няма да ни помогне", заяви жител на Хомс.

В Бейрут, където се координира изпращането на хуманитарни доставки за Хомс и Хама, хуманитарни работници казват, че получават повече искания за оръжия, отколкото за храна или лекарства. "Разбира се, ние не можем да помогнем в това. Но е показателно колко много се променят приоритетите им", заявиха хуманитарни работници, цитирани от "Гардиън".


Виждате как един тероризъм се толерира и героизрира, при това по време на насрочени избори, за сметка на друг - измислен от "силните на деня" - уж "тероризъм"!
Как се нарича насилственото въоръжено завземане на законноизбрана власт някъде и дали "Цоко" и "Боко", биха ни дали властта без бой у нас, ако ние решим да им я отнемем със същите средства, с която въоръжените "мирни" опозиционери искат да вземат тая на Асад, за да продадат страната си на своя дестителетен враг в съседство и на бившите им колонизатори и поробители!

Отдавна знаем, че в по - голямата част от "демократичният" Запад, не много по - различно от при комунистическите режими, "избори" се провеждат и "печелят" само чрез терор, насилие, подтискане и фалшификации срещу националните опозиционни - антиционистки и антиглобалистични, респективно анти - ЕС сили!
Сега обаче, опитват да пробутат тоя насилнически начин на управление на интернационалните бандити, нехранимайковци и майкопродавци, на една управляваща десетилетия наред, при това твърде успешно - във верска и социална хармония националистическа освободителна организация на страната!
Надали обаче ще успеят, тъй като всички знаем, че Сирия има много по - голям потенциал от Ирак, Афганистан и Либия, както и че целия нормален свят е вече зад нея и прозря лъжите на предните войни, а достатъчни са само Иран и Венецуела да са зад Сирия и нормалното им националноотговорно население, което иска стабилност и сигурност, а не хаос като в Египет и Ирак...




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10056564
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци