Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.02.2011 00:54 - Ченге, подизирано като убиец - шеф на ГДБОП?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1929 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.02.2011 00:55


Един от соченият за убиец на скандално известният благоевградски бизнесмен Ангел Димитров – Чората, майор Миро Писов ще бъде преназначен в ръководната структура на ГДБОП. Това се носи като слух из върха на МВР предаден ни от наши колеги разследващи журналисти. Според информацията преди седмица Писов бил поканен на среща разговор с министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов който го помолил лично да събере сили и отново да се влее в редиците на силовата институция. Въпреки случилото се с него, Цветанов обяснил че дълбоко уважава качествата му и професионалните му успехи и държал да го вземе м екипът си. Постът който му бил предложен е завиден и мечта за всеки офицер, споделят още информаторите ни. Самият Писов приел нещата по подобен начин и според информацията приел на мига сетне напуснал кабинета на шефът си доволен. “ПАПАРАК” напомня че той беше ръководителят на групата ченгета сочени за убийци на Чората и на две инстанции беше осъден да лежи 18 години затвор. След идването на ГЕРБ на власт обаче в делото се получи обрат и полицаите по всяка вероятност ще бъдат хабилитирани и оправдани. Така поне зоват слуховете и анализите…


dnesiutre.com


Предистория:

Виновни наполовина Съдът намали наполовина присъдите по „Чората" петък, 12 ное 2010 г.
  •  
  •  
  •    

BNews.bg

image Петимата полицаи, които са подсъдими за убийството на Ангел Димитров-Чората получиха поредните си присъди, но вече намалени наполовина - 9 години затвор за Мирослав Писов и по 8 за останалите полицаи.

Поредните присъди по  казуса „Чората" се оказаха наполовина по-леки за петимата подсъдими полицаи.

Военно-апелативният съд се смили над Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски, които през август м.г. бяха осъдени на общо 82 г. затвор от същия съд.

Друг състав на съда днес съкрати присъдите наполовина. Вместо 18 г. затвор, новата присъда за Мирослав Писов е 9 г., а четиримата подсъдими с него са осъдени на по 8 г., вместо 16, каквито бяха първите им присъди.

Полицаите ще трябва да изплатят 150 000 лева обезщетение на близките на Чората. Всеки един от тях ще трябва да плати и по 120 лева разноски по делото.

Петимата са подсъдими за смъртта на Ангел Димитров-Чората, който загина при полицейска акция по задържането му в Благоевград през ноември 2005 г., в рамките на разпоредената от тогавашния вътрешен министър Румен Петков операция "Респект".

Присъдата не е окончателна и делото със сигурност отново ще стигне до Върховния касационен съд (ВКС), който отмени веднъж старите присъди.

Тогава ВКС намери за основателно оплакването на подсъдимите, че Военно-апелативният съд е взел решението с "опорочено вътрешно убеждение при установяване на фактите".

 

Бележка:

Автора на блога, НЕ оневинява въпросното лице Ангел Димитров - Чората, нито го героизира, но смята, че в България присъдите според закона, би трябвало да се гледат и налагат от БЪЛГАРСКИЯТ СЪД, както и да се изпълняват в БЪЛГАРСКИТЕ ЗАТВОРИ (У нас смъртно наказание, НЕ СЪЩЕСТВУВА!), а не от "чрезвичайки", по домовете на хората, пък били те и престъпници и то с РИТНИЦИ - за да не издадат навярно своите съучастници, в МВР и властта!...

 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10056747
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци