Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.08.2016 23:30 - В българската шевица се крие код, който предпазва и акумулира енергия
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.08.2016 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      В българската шевица се крие код, който предпазва и акумулира енергия ПРЕПОРЪЧАЙ  16   imageбългарска шевица imageръчно творчество - медитация PreviousNext image image 21.04.2016 г.  23220 прочитания  8 коментара 4932   Още Илиян Генов: Днешните клети деца не познават магията на Книгата. Страдат от болни амбиции и дигитална зависимост! 20.04.2016 г. Двете големи манипулации на Webit 2016 - виртуалната реалност и ГМО храните! 20.04.2016 г. Ириния Делина: Жената днес трябва да събуди духовните измерения в себе си! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ) 20.04.2016 г.  
Влади Владимирова е имидж консултант, завършила един от най-престижните институти в областта - London Image Institute. Пред Портал12 Влади сподели вижданията си за значението и влиянието на българската шевица, както и за ръчното творчество – защо е важно всяка жена да се занимава с това и как то ни помага.

Българската шевица ни предпазва и ни дава сили
Българската шевица е нещо много специално и не е случайно, че е украсявала дрехите на нашите предци. Хората, които се интересуват, знаят, че шевицата ни не е просто украса на дрехата. Предназначението й е много по-дълбоко. В нея е вложена сила, послание, защита. Везана около пазвите на ризата, шевицата обхваща с влиянието си  гърлото и гърдите. По този начин покрива и предпазва зоната на пета (гърлена) чакра и стига до сърдечната чакра. Много от шевиците по литаците на жените, както и пендарите, обхващат и слънчевия сплит, който има отношение към успеха в материалния свят. Ментето и елека на мъжете са били бродирани или пък извезвани с гайтани отново носейки както естетическото, така и енерго-информационното въздействие.

Оказва се, че нашите баби са имали изключително дълбоко познание за значението на шевиците като геометрия - в по-голямата си част шевиците са стилизирани изображения, формирани като комбинации от геометрични форми. В предишното интервю вече споменахме, че пространството е геометризирано и всяка геометрична форма предизвиква съответни енерго-информационни феномени. Точно това е и причината шевиците ни да имат такава значимост за хората, които ги носят и съответното влияние върху телата ни.

На нивото на кръста – където се създава и заражда жизнената енергия, са носени пафтите. Пафтите представляват комбинация от ляво и дясно насочени спирали, които са свързани със съзидателната и разрушителната сила. Обединявайки, двете сили в едно, този накит е осигурявал защитен пояс около жената. Предпазвали са и втората чакра, свързана със съзидателната сила на жената – посочва Влади Владимирова и допълва - Самите пафти като форма са генератор на торсионни полета и са свързани със защитата на тази зона от външни въздействия, и с подсилване на женската енергетика.”

Българите в своята култура носят едно задълбочено знание за това каква е силата на традиционното ни облекло. Българката винаги е влагала формите и цветовете с майсторството на древен мъдрец и  затова и днес се забелязва все по-голямо внимание към народните носии и елементите им. Това е защото на подсъзнателно, на духовно ниво, ние имаме познанието за смисъла и силата на шевицата, споделя още Влади.

За шиенето и плетенето като форма на медитация
Според Влади Владимирова ръкоделието е много специфична форма на медитация. Всъщност медитацията е освобождаване на вниманието от всякаква мисъл и обикновено съсредоточаване върху нещо конкретно.

“Когато бродира, съзнанието на жената е абсолютно съсредоточено. Шиейки, имаме обвързване на рефлекса на ръката със съзнанието, с това да обмисляме какво правим. Същевременно имаме визуално възприятие и през цялото време наблюдаваме една фигура, която има своето енергийно въздействие върху нас” - обяснява Влади. По думите й, това би могло да бъде една изключително добра форма на възобновяване на женската енергия.

Вярно е, че да седнеш да шиеш изисква време, но това, което ни дава като състояние на покой, е безценно за нашето физическо и духовно състояние. Ръкотворенето е изконна даденост на българската жена. Начинът, по който българката може да помогне на себе си и на света е да се занимава с някаква форма на ръкоделие и съзидаване, защото това е част от същността ни. Колкото по-близко сме до нашата същност, в толкова по-голям мир ще бъдем със себе си. image Read More Сакралните знаци - смисъл и значение Начало: 23.04.2016 г. от: 11:00 ч. До: 23.04.2016 г. Организатор: Център ДоброДея Регион: София град Източник: Портал12 http://portal12.bg/V-bylgarskata-shevitsa-se-krie-kod-koyto-predpazva-i-akumulira-energiya.p2195  



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037634
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци