Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991302
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
12.03.2013 15:13 - ТОВА е служебният кабинет на Росен Плевнелиев! ВИЖТЕ ГО!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: kostas

Росен Плевнелиев вече избра състава на служебния си кабинет, който ще управлява държавата до изборите през май 2013 г.

Днес окончателно ще стане ясно какъв ще бъде съставът на служебния кабинет, избран лично от президента Росен Плевнелиев. Според източници на медиите, за които Chudesa.net писа ТУК, бъдещите ни управници ще бъдат следните:

Марин Райков ще застане начело на служебното правителство. Досега той бе посланик във Франция. За вицепремиер и социален министър е определена Деяна Костадинова, която до момента работеше в екипа на президента.

image

Росен Плевнелиев

Калин Христов ще бъде ковчежникът в държавата, заемайки горещия стол на досегашния финансов министър Симеон Дянков, на който в продължение на почти 4 години, хората непрекъснато му искаха оставката. Христов е член на Управителния съвет на БНБ, както и ръководител на отдел “Емисионно”.

Екатерина Захариева поема регионалното развитие на мястото на най-успешния министър в кабинета “Борисов” Лиляна Павлова. Захариева, като Деяна Костадинова, също е от обкръжението на президента Росен Плевнелиев. Тя ще има задачата да контролира дейността на ГРАО, както и да се погрижи всички инфраструктурни проекти да бъдат завършени.

Кристиан Кръстев идва на мястото на досегашния министър на транспорта Ивайло Московски. Кръстев е ръководел авиокомпанията “Уиз Еър”, когато тя заема най-добри позиции в бранша.

Петя Първанова поема длъжността на Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи. Тя е експерт в Брюксел, отговаряла за кореспонденцията на МВР.

Румен Порожанов ще ръководи Министерството на земеделието, където министър бе Мирослав Найденов. Порожанов е началник на Държавен фонд “Земеделие”.

На мястото на Аню Ангелов ще седне доц. Тодор Таганов, който работи в БАН.

Проф. д-р Николай Петров ще бъде поредният здравен министър, сменяйки Десислава Атанасова.

Милена Дамянова ще се заеме с Министерството на образованието.

Борислав Белазелков ще отговаря за правосъдието кабинета.

Министър на културата ще е Владимир Пенев, а спортният министър ще бъде Петър Стойчев.

Днес остава само президентът Росен Плевнелиев окончателно да потвърди имената на служебния кабинет.

www.razkritia.com

Кой е всъщност Марин Райков?

Той е роден на 17 декември 1960 г. във Вашингтон, САЩ. През 1984 г. завършва Международни отношения в Икономическия университет в София.

Професионалната му кариера в Министерството на външните работи започва през 1987 г. в отдел "Страни от Югоизточна Европа". За периода 1992-1995 изпълнява длъжността първи секретар в българското посолство в Белград.

След изтичането на мандата му работи по направление "Права на човека" и е зам.-постоянен представител на България в Съвета на Европа в Страсбург.

Влизането му в политиката става през 1998 г., когато става зам.-министър на външните работи в кабинета на Иван Костов. Негов основен ресор е балканската политика на България.

В периода 2001-2005 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България във Франция, като съвместява и длъжностите постоянен представител на България в ЮНЕСКО и представител в Постоянния съвет по Франкофонията.

През 2009 г. е назначен за заместник-министър на външните работи в правителството на Бойко Борисов. От 2010 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България във Франция.

Марин Райков е бивш преподавател по "Дипломатическа практика" в НБУ, член на Съюза на българските журналисти и на Българската асоциация по международно право.

Владее френски, английски и руски. Женен, с две деца.

Бащата на Марин Райков  -  агент "Нула Нула Виноградов" е убеден комунист, който е работил за Държавна сигурност

Валерия Велева обяви пред бТВ името на служебния премиер като разкри и доста любопитна информация за семейството му. Освен, че родителите на Райков са с крайно леви убеждения, се оказва, че баща му – дипломатът Райко Николов дълги години е бил агент на Държавна сигурност. Нещо повече, бивш министър на вътрешните работи на Франция в продължение на 10 години е донасял информация на българските служби, след като е бил вербуван от него. Този факт е и в основата на един от най-големите политически скандали по време на Студената война, а самият Райко Николов е обявен за нежелан да пребивава на френска територия.

image

Марин Райков е син на агент на ДС

Миналото на баща му, както и фактът, че самият Райков се е възползвал от неговото положение, за да заема висши дипломатически длъжности веднага предизвикаха вълна от възмущение сред обикновените българи. „От трън, та на глог, от пожарникар на човек на ДС”, „Крушата не пада по далеч от дървото” и „Вие да не мислихте, че ще изберат случаен човек за поста” са само част от коментарите на недоволните българи. Прокрадва се и мнението, че изборът уж на президента Плевнелиев му е бил наложен.






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене