Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.02.2013 18:10 - "Президента на всички граждани" се "изпика" на общонародната воля и съхрани статуквото с риск за кръвопролития!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1202 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 28.02.2013 18:13


Президентът посочи 12 май за дата на предсрочните избори Президентът Росен Плевнелиев произнесе днес в 10 часа своето обръщение към нацията от трибуната на Народното събрание. Както вчера сам анонсира, той обяви датата за провеждане на предсрочни парламентарни избори - 12 май. Държавният глава препоръча на парламента в оставка спешно да приеме промени в ключови закони. image 10:01  |  28 февруари 2013 | Политика / Редактор Десислава Димитрова / обновено преди 2 минути  |  видео

Виж 4 снимки Истината е - богатството се постига не с магия, а с инвестиции и производство, заяви Росен Плевнелиев
Сн.: БГНЕС Видео: Избори ще има на 12 май Президентът Росен Плевнелиев произнесе днес в 10 часа своето обръщение към нацията от трибуната на Народното събрание. Както вчера сам анонсира, той обяви датата за провеждане на предсрочни парламентарни избори - 12 май. Държавният глава препоръча на парламента в оставка спешно да приеме промени в ключови закони. По време на речта му в парламента присъства патриарх Неофит. Той седна на балкона на пленарната зала. Депутатите станаха на крака и приветстваха Негово светейшество с аплодисменти.
В залата бяха още бившите президенти Петър Стоянов и Георги Първанов.

Къде е промяната в избирателният закон, забраняващ гласуване по партийните списъци? Ако няма такава промяна , няма да има и промяна в състава на парламента, може и да не гласуваме, все тая.

Отчаян
"Нашите сънародници искат да ги управляват почтени хора, да не ги крадат, да не ги лъжат и да живеят добре. Гражданите ни подадоха ръка, нека да я поемем. Хората имат основателни искания", започна речта си Плевнелиев.
Той добави, че проблемът е в неизпълнените обещания на политиците, неефективните институции и ниското доверие към тях.

"Някои от протестиращите искат ЕРП-тата да станат държавни - от друга страна не вярват в държавата. Искат държавата да не финансира партиите - кой да ги финансира - частният сектор ли и това по-добре ли е? Предлагат депутатите да се отзовават - имали сме го и това - в двете Конституции на тоталитарната държава. Говори се за национализация - това ще изгони инвеститорите", подчерта държавният глава по повод исканията.
По повод провокациите по време на протестите, той допълни: "Пред очите на целия свят, в България се гори европейското знаме и се гори Конституцията". Плевнелиев призова за втори път гражданите - преди да горят Конституцията, да я прочетат.

Президентът обяви, че предсрочните избори ще се проведат на 12 май, не по-рано, защото не може да позволи това да се случи преди ЦИК да се е подготвила. Освен това, подчерта той, не е добре да има вот на светлите християнски празници - Цветница и Великден, които не може да бъдат натоварени с политически страсти.

"Затова, ако и третият мандат не успее (утре той ще го даде на ДПС, но те вече обявиха, че ще го върнат - б.р.), изборите, ще се проведат на 12 май. Първата възможна дата е тази", добави Плевнелиев.
Според него най-почтено за гражданите е да има избори, но най-важното е те да са подготвени добре.

"Някои очакваха парламентът да работи до края на мандата си, да вземе важни промени в закони. Вярвам, че е правилно важните промени в законите да бъдат направени от нов парламент. Това Народно събрание да се фокусира върху неотложни мерки и задачи. Такива са цената на тока, опазването на природните богатства и недопускане на тяхното унищожаване", подчерта президентът.
Според него е добре също да се приемат Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, Законът за водите, пакетът от 4 закона в сектор сигурност.

"Обмислете внимателно възможността за промени в Кодекса за социално осигуряване, в Закона за бюджета на ДОО или Закона за бюджета на 2013 г., както и политиката по доходите в подкрепа на най-нуждаещите се", обърна се той към парламента в оставка.
Следващото - 42-ро Народно събрание, пък според него трябва да се заеме с изготвянето на антимонополно законодателство, преструктурирането на енерегетиката и либерализацията на пазара на електричество.

Държавният глава заяви още в обръщението си, че предстои скоро да бъде създадено служебно правителство, което да гарантира плавния преход към следващ кабинет. Към служебното правителство ще бъде създаден граждански борд за честни избори. Според президента ключовата дума за този период е стабилност.

Колко от господата, които искат масови промени в политическата система и Конституция на България са юристи с опит по държавно право и са седели като съдии в Конституциоония съд? Колко от тях познават европейския законодателен опит...

A.K.
Трябва да се предприемат мерки срещу демографската криза, за открита конкурентна среда за подобряване на бизнес средата, да се предприемат мерки за малките и средни предприятия, защото те създават работни места, а не правителството. Нужни са мерки за здравеопазването”, заяви още Плевнелиев, като добави, че е важно и какво се случва в българското училище, защото това поколение гледа какво правят политиците.
Той се обърна към политиците:

Поемете ясни ангажименти в предизборната кампания, дайте реални обещания и ги изпълнете. От това какви лица ще влязат в следващия парламент зависи дали очакванията на гражданите ще бъдат напразни. Нека се адаптираме към новата реалност. Нека новият парламент да е публичен и открит. Ако искаш да приемеш един закон – обоснови се публично, с обществено обсъждане. Трябва морал".
Държавният глава настоя, че е нужно електронно правителство и обяви, че е твърдо решен в своя мандат то да заработи ефективно.

"Електронното правителство ще даде възможност за електронно гласуване, тогава няма да има мъртви души в избирателните списъции”, категоричен бе Плевнелиев и добави, че това са българите, живеещи в чужбина, които също искат да дадат своя глас.
Президентът увери, че пенсиите ще бъдат увеличени от 1 април, а бюджетът ще бъде изпълнен, както е заложен. Ще се работи и с фокус върху нуждите на малките и средни предприятия, добави той.

Росен Плевнелиев подчерта, че днес България има исторически шанс да върне доверието.

"Кризисните ситуации не са нещо непознато в историята ни. Всички сме в тази лодка – и протестиращите, и политиците, и държавата. Ако всеки действа солово, хора няма да станем. Хор само от солисти няма. Държава само от самостоятелни субекти няма. От президента хората очакват истината, а тя е – богатството се постига не с магия, а с инвестиции и производство".



АНКЕКА: Вярвате ли на досегашните политически партии?


http://dnes.dir.bg


Резултати Вярвате ли на досегашните политически партии? 79.75% - Не   20.25% - Да   image Вярвате ли на досегашните политически партии?
Пол
  Да Не
image мъж 15% 85%
image жена 28.6% 71.4%
Град
  Да Не
image София 22.8% 77.2%
image Пловдив 0% 100%
image Варна 0% 100%
image Бургас
image Русе 0% 100%
image Ст. Загора 0% 100%
image Плевен
image Сливен 100% 0%
image Шумен
image Добрич 0% 100%
image В. Търново 0% 100%
image Благоевград 0% 100%
image Кърджали
image Видин
image Друг 0% 100%
Възраст
  Да Не
image 18-24 години
image 25-35 години 16.7% 83.3%
image 36-45 години 9.5% 90.5%
image 46-55 години 25% 75%
image Над 55 години 31.6%





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. demograph - Но президентът казва добри неща. Значи не е глух за народа...
28.02.2013 23:41
Защо го плюете в заглавието? Мисля че той трябва да бъде подкрепен и насърчен.
Какво очаквате от млад президент, когото всички плюят? Протестиращите/без провокиращите/ имат нужда от съюзник във властта и това може да е само президента. Помнете. Без съюз с президента недоволството ще бъде удушено от майсторите на чалъми - мафията и след изборите ще имаме демократ президент на още по мафиотизирана държава. Под съюз разбирам осъзнато политическо действие на протестиращите в подкрепа на президента. т.е. плакати в подкрепа на президента борбата с мафията и срещу статуквото..Разбирате ме, надявам се.
Бунтът трябва да прояви политическа хитрост, като подкрепи най-близкият до себе си който има реална власт. "Срещу всички " означава "губим всичко".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10038230
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци