Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989225
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
28.02.2013 18:23 - Нямаме един лев за хляб!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 974 Коментари: 0 Гласове:
0



Бунтът по улиците продължава основно със социални искания 27 фев 2013 20:00 448  
image Протестът във Варна. Снимка: БулФото

Протестното шествие в София тази вечер започна от Орлов мост, премина пред сградата на Народното събрание и стигна до Президентството с освирквания и скандирания „Мафия!“.

Протестиращите бяха около стотина души, а протестът беше силно охраняван от полиция и жандармерия.
Част от исканията, които бяха обявени, са свикване на Велико народно събрание, да не бъдат допускани до избори партии, които вече са били във властта, да има увеличение на пенсиите и парите за майките.

Един от участниците в протеста заяви: „Не искаме да се противопоставяме на реда, но защо трябва  редът да се противопоставя на мнението на хората”. Друг от участниците каза: „ Управляващите взимат заплати по 20 000 – 30 000 лева, а ние нямаме един лев за хляб”, предаде „Фокус“. Утре протестиращи отново ще се съберат на Орлов мост в 18.00 часа.

Не повече от 30 души се събраха днес пред сградата на ЕВН Пловдив на протест. Протестиращите отлъчиха още един от тях - Иван Бояджиев. Мъжът е в гладна стачка вече 9-ти ден. Днес той предизвика негодуванието у другите с това, че вече се е срещнал с пловдивския кмет и е провел с него разговор. По думите му, той е продължил около час и половина и е бил конструктивен. Протестиращите имат искания към кмета, които ще му връчат, когато бъдат оформени. Те са свързани с високите данъци и такси в Пловдив. На протеста се появи за малко и още един от отлъчените, футболната легенда Петър Курдов, Той постоя встрани само за да обяви пред журналистите, че дава пресконференция утре.

За поредна вечер кюстендилци се събраха на протест срещу високите цени на тока и монополите. На площад „Велбъжд” отново беше и кметът на Кюстендил Петър Паунов, неговите заместници, общински служители, много кюстендилци. От днес ръководството на протеста има и свой офис, в който ще приема мненията на гражданите. Избраният от протестиращите координационен съвет се разграничи от представителя на Кюстендил, който е участвал на среща в Сливен. И тази вечер всеки желаещ имаше възможност да изкаже своето мнение, а на един от протестиращите му беше отнета думата заради партийни скандирания. Утре освен традиционния протест недоволните от високите сметки за електроенергията ще проведат и протестно шествие до сградата на ЧЕЗ.

Въпреки лошото време десетки бургазлии се събраха и тази вечер на протест в центъра на града. Те се заканиха, че всеки ден ще е така, докато исканията им не се изпълнят. Един от организаторите на протеста каза, че искат държавата да си свърши работата, органите, които контролират монополите, да си свършат работата, защото новите сметки за ток никак не са малки. Протестът се охраняваше от полиция и нямаше инциденти.

Протестно шествие имаше и във Варна. След като протестиращите се разделиха на няколко групи - за и против кмета на града, една група блокира със седящ протест бул. „Мария Луиза”. По-голямата част от протестиращите обаче, 200 - 300 души, тръгнаха на протест от сградата на общината до Катедралата. Във Варна протестът почти изцяло вече е насочен за или срещу местното управление. Издигнати са плакати, които подкрепят кмета Кирил Йорданов и такива срещу него. По-голямата част от протестиращите не могат да стигнат до единомислие по отношение на бъдещите си действия, като се обвиняват взаимно в политически пристрастия и в това, че още от началото на събитията във Варна, са внедрени хора с партийна принадлежност.

Около 50 души присъстваха тази вечер на протеста в Благоевград.  Утре смятат да  подкрепят протеста на лекарите от 16.00 часа пред сградата Регионалната здравноосигурителна каса в Благоевград.
 

http://www.dnes.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене