Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991156
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
23.02.2013 02:21 - "Всеки ден ще е така до победата!", скандираха граждани
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
13-ти ден продължават протестите в цялата страна 22 фев 2013 21:06 627   image

image
image
  image
Варна Снимка: Булфото

  image
Търговище Снимка: БТА

  image

Ямбол Снимка: БТА

image

София Снимка: Булфото

image

София Снимка: Булфото



Около 400 протестиращи имаше тази вечер в София – насъбралите се около Орлов мост и езерото "Ариана" скандираха „Мафия”, „Без партии”, „Всеки ден ще е така до победата”. Те носиха и лозунг с надпис „Партиите вън” и развяваха българския флаг.

Групата протестиращи стигна и до паметника на Васил Левски, където всички коленичиха и запазиха минута мълчание. След това отново се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението.Събралите се скандираха "Долу партиите!" и пееха химна на България. Те призоваваха хората да се присъденият към тях. 

Протестът започна със скандал между дошлите, които си отправиха взаимни обвинения, че са провокатори, но в края на краищата се обединиха около идеите за създаване на граждански комитет, който да представлява исканията на протестиращите от цялата страна, и гражданско самоуправление. Неделчо Илинчев, един организаторите на протеста, заяви, че за 23 февруари протести не са планирани.

Около 1000 варненци се събраха тази вечер пред общината в 18 часа, за да участват в поредния, 13-и протест. Сред плакатите, които носиха мнозина, са "Кой управлява Варна", "Пламен подпали сметките на мафията", „Бойко, защо Киро”. Хората скандираха оставка, визирайки кмета на Варна Кирил Йорданов.

Тази вечер недоволните решиха да протестират пред ВиК дружеството заради повишението на цената на водата, кото стана факт от 1 февруари. Хората тръгнаха по бул. „Осми приморски полк” и през бул. Цар Освободител се насочиха към ВиК. Те викаха, свиреха с тромбони и вувузели и скандираха „Българи, юнаци” и „Победа”. Цената на кубик вода в града се повиши с 15 стотинки от началото на месеца и вече струва 2,39 лв.

Протестиращите варненци стигнаха до сградата на ВиК малко след 19 ч. Там бяха посрещнати от жандармеристи, които отново бяха със свалени щитове. Варненци ги поздравиха и започнаха да освиркват дружеството. След това поеха побул. „Васил Левски” с идеята да блокират пътя за Златни пясъци. По пътя си обаче се отказаха от това намерение и отново се насочиха към мястото, от което тръгнаха – Община Варна.

Около 200 души се събраха пред централата на австрийската компания EVN и в Пловдив. За 13-ти пореден ден те изразиха недоволството си от монополиста , който обслужва милион и половина абонати от Южна  България. Протестиращите направиха шествие по главната улица на Пловдив и стигнаха до централния площад . За разлика от протеста им в четвъртък, до блокади на булеварди не се стигна. Хората очакват най-масов да бъде протестът готвен за неделя.

Близо 100 души и от пловдиския квартал „Столипиново“ протестираха пред „Джумая джамия“ в центъра на Плводив. Те поискаха последните им сметки за ток да бъдат опростени от австрийската компания EVN, защото били непосилно високи. По думите им някои домакинства дължат межу 500 и 1000 лева за електроенергия.
„Ние сме безработни, искаме си старите електромери, защото тези въртят
много бързо“, оплакаха се недоволните столипиновци. Някои от тях твърдят, че като минават покрай новите електромери и тропат с крак до тях, сметката им за ток става по-висока. „EVN вън!“ и „Мафия!“, скандираше тълпата.

Близо 500 души излязоха по улиците и на град Ямбол, за да изразят своето недоволство от високите сметки за ток и монополите. Въпреки дъждовното време протестното шествие, тръгнало от читалище Съгласие, премина по централните улици на града. Протестиращите развяваха българския флаг, пееха патриотични песни, чуваха се възгласи "Мафия", "Монополите вън" и "Българи юнаци". Протестът премина без напрежение и инциденти.

Младежи от Търговище поискаха нови политици и нов път за Българи. Повече от двеста души се събраха въпреки дъжда в областния град.  "Тук сме да поискаме по-добър живот за нас, нашите родители и бъдеще за децата ни" скандираха те на централния площад "Свобода". Ако не излезем сега - нямаме бъдеще в тази държава, твърдят участниците в протеста.

Те се обявиха срещу високите сметки за електроенергия и срещу скъпите лекарства, купувани от родителите им с големи лишения. "България поема по нов път! Искаме да останем тук, а не да мизерстваме и робуваме в чужбина", заявиха протестиращите. Те бяха категорични, че това няма да е последният им протест. В неделя ще се присъединят към националното негодувание.

Младите скандираха "Търговище, събуди се!" Според един от протестиращите в Търговище нищо не се е променило от раждането му до днес.Затова младите настояват за нови политици и нов път на България.

В Пазарджик около триста души се включиха в мирно протестно шествие, което премина през централните улици на града до сградата на ЕВН. Преди началото на проявата бяха събрани писмени искания, които ще се представят на национална среща утре. Целта е те да бъдат обобщени и през следващата седмица да бъдат внесени пред президента, каза Десислава Рабаджийска от организационния комитет.

Протестиращите, предимно млади хора, скандираха "Стига вече сън, монопола - вън" и "Единство". Пред офиса на електроразпределителното дружество протестиращите призоваха за смяна на политическата система в страната. Пред множеството бе обявено, че следващият протест е насрочен за 24 февруари от 11 часа.

Нашият протест е срещу ниските заплати, срещу високите цени на тока и лекарствата и срещу политическите игри през последните 20 години, коментираха участници. 

Около 40 души за поредна вечер се събрахаи  на площада в Кюстендил. При недоволните от монополите кюстендилци дойде и кметът на общината Петър Паунов, който разговаря с тях и изслуша исканията и идеите им.

Той покани представители на координационния съвет идния вторник да проведат среща, на която отново да обсъдят исканията и идеите за развитието на Кюстендил. В подписката, подета от протестиращите срещу монополите, вече са се подписали над 6 000 души.

http://www.dnes.bg


Продължава обаче, да няма у нас патриотична и националистическа политическа сила, която да подеме сега народното недоволство и искания и да извърши желаната промяна, като гарантира, че нежеланите от народа, повече никога няма да се върнат на власт в свободна, независима, социално справедлива, могъща и суверенна България!



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене