Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990343
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
19.02.2013 21:36 - Комунистическите школници и капиталистическата окупационна милиция в София, отново окървави България!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2013 22:16


Ранени и арестувани след поредния протест в София

19 февруари 2013 17:27 / обновена в 21:25 | Екип на Дарик | 183 Коментирай Препоръчай (1)

image © снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова     Още по темата
imageХората в страната отново излязоха да протестират imageНапрежение на протеста в София, сблъсъци с полицията imageПореден ден на протести срещу сметките за ток в страната Тема в развитие:
Монополите на прицел

Десет души са ранени при протестите в София след сблъсъци между протестиращи и жандармерия, съобщиха за Дарик от полицията. Двама от тях са служители на МВР, а останалите са демонстранти. Двама души са задържани и в момента са в 1-во РПУ.

Достъпът на линейките до ранените беше затруднен заради блокираното движение в района ма Орлов мост.

В „Пирогов" са постъпили осем души, пострадали при тежките сблъсъци между жандармерията и протестиращите. На мястото на сблъсъците са били изпратени седем линейки, съобщават от здравното министерство. Няма тежко пострадали. Има хора, които са с повърхностни рани по главата.

Движението в района на Орлов мост вече е пуснато за движение. Пуснато е и движението в района на Моста на влюбените в София, където бяха се оттеглили група от недоволните. Протестиращите се разположиха на кръстовището между булевард „Евлоги и Христо Георгиеви" и улица Фритьоф Нансен, като блокираха двете платна. След намесата на органите на реда движението беше пуснато.

 

Как се стигна до сблъсъците в София

Напрежението между протестиращи и полиция ескалира, след като недоволните започнаха да замерят органите на реда с камъни и домати, при което жандармеристите се спуснаха в акция. По-късно демонстрантите изпочупиха и полицейска кола.

До сериозни сблъсъци се стигна между Орлов мост и Софийския университет, в района на Паметника на Съветската армия.

Група от протестиращите застана между най-агресивната част от протестиращите и полицаите с трикольори в ръце, като призова да се спре с агресията и насилието. Тези хора се опитват да предотвратят нови сблъсъци.

Обстановката започва да се успокоява. Част от хората се разотидоха, но други поеха към НДК, скандирайки "Всеки ден ще е така до победата". След което група демостранти се отправи към булевард "Патриах Евтимий".

Протестиращите се разпръснаха на групи, разпръснаха се и органите на реда.

Началото на протеста

Демонстрантите се събраха в 18.30 часа на Орлов мост, след което се насочиха към паметника на Васил Левски, но не бяха допуснати от силите на реда, които бяха блокирали всички подстъпи към възпоменателната церемония пред паметника. Недоволните се начоиха по улица "Оборище", след което поеха към Народното събрание. Протестиращите непрекъснато сменяха посоката си на движение, опитвайки се да стигнат до Парламента.

Част от протестиращите се натъкнаха на военните, които охраняваха честванията за 140-годишнината от обесването на Васил Левски, които си тръгваха от събитието. Те ги призоваха да се включат към тях, тъй като всички са засегнати от монополите. След което се стигна вместо до сблъсъци, до прегръдки между военните и недоволните.

Групичка недоволни хвърлиха няколко бомбички по жандармеристите. На улица „Московска" имаше сблъсък с органите на реда, но не се стигна до сериозни пререкания. След което протестиращите поеха към Народното събрание.

В 19.00 часа в София започна и шествието на „Атака" по повод 140-годишнината от обесването на Васил Левски. Направена е организация шествието да не се засече с протестиращите.

Движението в центъра на София е парализирано.

Засилените мерки са заради снощните протести, които ескалираха в масови безредици. Освен пострадали граждани имаше и задържани. В ареста за 24 часа останаха 11 души. На половината от тях са наложени глоби за нарушаване на обществения ред от 100 до 300 лева, на непълнолетните са наложени наказания - възпитателни мерки, на четирима от арестуваните са образувани преписки в Софийска районна прокуратура.

При протестите снощи леко ранени бяха и шестима полицейски служители, потрошени бяха четири полицейски автомобила.




БЛИЦ Новини - Жандармерията разпиля протестиращите, има още арестувани









Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене