Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.02.2013 17:37 - Колониалния режим и националният предател Николай Младенов вкараха България в нова позорна
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 429 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.02.2013 17:39


про-израелска провокация: ДАНС вероломно прогони мирни палестински граждани, по заповед на Израел!

  • 15.02.2013 12:24 | Обновена в 15:48| image209| image25756
    Хората на "Хамас" са били изгонени от ДАНС "Хамас" обяви, че иска официално извинение от България image Министърът на външните работи на Палестинската власт Риял ал Малки

Посещението на четирима палестинци у нас създавало сериозна заплаха за националната сигурност и затова те принудително са били изведени от страната, съобщи на медиите Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Палестинците пристигнали в България в сряда по покана на частно лице, с визи за краткосрочно пребиваване.

Ден по-късно обаче била получена информация, даваща основание да се смята, че присъствието на четиримата чужденци в страната създава сериозна заплаха за националната сигурност.

Затова те са експулсирани днес.

ДАНС уточнява, че извеждането от страната на четиримата не е санкция. Целта била превантивна.

още по темата image Статутът на Палестина: Каква е промяната image 126 | image5257 30.11.2012 Либерман: Можем да свалим "Хамас" за 4 месеца image 10 | image6380 23.11.2012

"Хамас" осъди решението на българските власти, предаде АФП, като се позова на говорител на правителството на палестинското ислямистко движение, което контролира ивицата Газа.

Тахер ан Нуну заяви, че този ход на България "отразява мащаба... на ционисткия натиск".

"Хамас" обяви още, че иска официално извинение от България,

предаде палестинската информационна агенция "Маан". Нашите представители трябваше да бъдат защитени от своя дипломатически имунитет, подчерта Тахер ан Нуну.

По-рано днес посланикът на Палестинската власт в София заяви, че четиримата мъже, които той нарече "делегация", са били "поканени от Министерството на външните работи да напуснат страната преди края на предвиденото за пет дни посещение".

"Маан" предаде тогава, че "служители на българските сили за сигурност са

щурмували хотелските стаи

на делегацията и наредили на членовете й да напуснат страната".

Преди два дни хора на движението "Хамас" се опитаха да кажат, че идването на въпросната делегация в България показвало как групировката, която те наричат партия, получава все по-голям прием в Европа. Представителите на парламентарната група на "Хамас" - "Блок промяна и реформи" - Исмаил ал-Ашкар, Салах ал-Бардауил и Мушир ал-Масри пристигнаха в България в сряда.

От българска страна беше разяснено, че правителството не е канило никакви представители на "Хамас".

Вчера пресцентърът на Министерството на външните работи съобщи, че министър Николай Младенов е разговарял с министъра на външните работи на Палестинската власт Риял ал Малки. Те обсъдили необявеното посещение в България на група, свързана с движението "Хамас", както и факта, че визитата на палестинците не е официална и те няма да бъдат приети от български държавни представители.

Въпреки това, "Блок промяна и реформи" излезе днес с комюнике, в което заявява "че българските сили за сигурност са наредили на представителите му да напуснат страната".

Според това съобщение решението било взето под израелски натиск.

Признава се, че малко по-късно

делегацията напуснала България. Не се уточнява в каква посока.

Посланикът на Палестинската власт в България заяви пред агенция "Маан", че е бил информиран от българското външно министерство, че то "съжалява за присъствието на делегацията на "Хамас" и е взело решение да я помоли да напусне".

Според посланика Външно министерство му съобщило, че хотелът не е бил щурмуван, а е бил проведен спокоен разговор с мъжете от "Хамас".

Човек от движението, представил се като Ахмад Юсеф, заяви днес, че визитата на представители на партията му в България предвещавала изваждане на "Хамас" от списъка на Европейски съюз с терористични организации. Разполагал с конкретна информация, но все още не можел да я разкрие.

Той казва, че "държавите - членки на ЕС нямат никакви резерви относно изваждането на "Хамас" от списъка с терористични организации с изключение на Германия и Чехия".

"Има повече от една държава в Европа, която приема депутати на "Хамас" и това е добър знак", казва още Юсеф.

Експулсираните от България палестинци

не присъстват в нито един списък, който забранява влизането им в страна член на ЕС,

разясни в кулоарите на парламента външният министър Николай Младенов.

Той уточни, че санкциите, които засягат "Хамас" по европейска линия са в две посоки - забрана за финансови трансфери и подпомагане, както и забрана за официални контакти. Палестинците са били тук по покана на неправителствена организация, в българската официална позиция няма промяна, добави Младенов. Затова, според него, няма и грешка в поведението на българското МВнР, тъй като няма основание за отказ на визи.

    Източник: VESTI.bg Снимки:ЕПА/БГНЕС - архив


ДАНС експулсира членове на “Хамас”, заплашили националната сигурност

Автор: Юлиан Христов Публикувана на 15 февруари 2013 в 13:54 

imageЗнамето на Палестинската власт. Снимка: БГНЕС Още по темата:

Палестинците, представители на “Хамас”, които бяха на посещение в София, са изгонени поради заплаха за националната сигурност.

Това става ясно от съобщение, което разпространиха от ДАНС. От него става ясно, че по време на престоя на палестинците у нас, е получена информация, “даваща основание да се счита, че присъствието на четиримата чужденци в страната създава сериозна заплаха за националната сигурност”. Това наложило тяхното експулсиране, както е предвидено в Закона за чужденците. 

Проверката на ДАНС установила, че палестинците влезли в страната на 13 февруари 2013 г. по покана на частно лице, с визи за краткосрочно пребиваване на основание. Те влезли в страната “без гражданство”.

От ДАНС уточняват, че експулсирането не е санкция и мярката е взета превантивно.

Все още няма отговор на въпроса кой е издал визите на палестинците, след като те представляват заплаха за сигурността, като се има предвид, че “Хамас” е обявена за терористична организация на територията на ЕС. Палестинците са влезли в страната ни с редовни редовни визи, които би трябвало да са издадени от българското дипломатическо представителство в Рамала. До днес от МВнР не дава отговор защо, въпреки забраната на членове на “Хамас” да стъпват на територията на ЕС, те са получили визи. В деня на посещението на делегатите от Палестина говорителят на Външното министерство Весела Чернева коментира, че е разбрала за визитата им от медиите.  

Исмаил Абдуллатиф ал Ашкар, Мушир ал Масри и Салах ал Бардауил са високопоставени членове на групата “Реформа и промяна” в палестинското законодателно събрание, зад която стои радикалната организация “Хамас”. Те ще участват в конференция в София на тема “Арабско-израелският конфликт”, по покана на неправителствения Център за близкоизточни изследвания д-р Мохд Абуаси – български гражданин от палестински произход. 

Пред OFFNews той обясни, че е имало сериозен натиск за изгонването на гостите му. “Имаше натиск от службите, имаше натиск от политически, имаше и заплахи от други хора, които не знаем кои са, и те са решили да заминат, за да спестят на страната ескалацията на напрежението, което усетиха от натиска върху центъра и върху тях”, обясни той като допълни, че изпълнението на заповедта на шефа на ДАНС е станало днес.

Експулсираните палестинци не присъстват в нито един списък, който забранява влизането им в страна-членка на Европейския съюз, коментира по-късно пред журналисти външният министър Николай Младенов. Той обясни, че санкциите, които са насочени към организацията „Хамас” по европейска линия, са в две посоки – забрана за финансови трансфери и забрана за официални контакти.

„Ние официални контакти с тези лица не сме имали. Те са били тук по покана на неправителствена организация, така че от наша гледна точка в позицията ни няма промяна. Няма основание да им бъдат отказани визи”, заяви Николай Младенов.

„Вчера разговарях с палестинския министър, директор на дирекция разговаря с палестинския посланик, който беше дост учуден от тяхното присъствие в България. Пред министъра и пред посланика ние потвърдихме, че нашите контакти с Палестина се водят през Рамала, през официалните власти, с които имаме много добри отношения и с които продължаваме да поддържаме много интензивен контакт. Това посещение е с изцяло частен характер. То няма нищо общо с министерството и с държавата”, обясни външният министър.

На въпрос защо са експулсирани от България, министърът заяви: „Това е решение на ДАНС, която вече е направила изявление. Ние сме информирали палестинското посолство за това решение. Доколкото знам, лицата са отпътували от България. Вижте изявлението на ДАНС. Решението за напускане не е на МВнР”, допълни министърът.

http://offnews.bg



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054547
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци