Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.02.2013 19:26 - ПОЛИТИЦИ ЗАЕДНО СРЕЩУ СВОБОДАТА В ИНТЕРНЕТ. БСП ПРИЗНА ОТНОВО ЗА ПЛАТЕНИ АГИТАТОРИ ПО ФОРУМИТЕ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 708 Коментари: 0 Гласове:
2



БСП и ГЕРБ се обединиха в позицията си за по-строг контрол в интернет и нов закон

imageИнтернет сайтовете и социалните мрежи се отличават с това, че една информация бива пре-предавана и споделяна мигновенно, а това е в ушърб на политиците. ГЕРБ и БСП с обща позиция за по-строг контрол в мрежата и въвеждането на нов регулативен закон. БСП за втори път признаха, че имат щатни агитатори по форумите, които работят за тях. 

На срещата ”Дигиталният дневен ред и новите медии: Ролята на партиите и гражданското общество”, организирана от IAB България. политици от различни партии се обединиха за по-строг контрол над интернет-медиите. 

На срещата присъстваха Антон Кутев, евродепутатът Ивайло Калфин, Доброслав Димитров – представител на ГЕРБ, Прошко Прошков и Антони Тренчев от “Движение на България на гражданите”

Политиците забравиха различията по между им и се обявиха единодушно за ограничаване на свободата в мрежата.

Антон Кутев призна, че интернет-медиите не са угодни на политиците, особено властимащите тъй като потока на информация не може да бъде спрян и отсяван, макар и в мрежата да е пълно с платени издания.

 ”Новите дигитални медии са мощно, но неконтролируемо оръжие”, заяви Антон Кутев

Оръжие, което застрашава политиците по  цял свят. За това и не трябва да ни изненадва, че и тук се въвеждат подобни мерки, или поне се заканват да го направят. На своя годишен анализ-отчет на Google се наблюдава световна тенденция на ограничаване на свободата и анонимността в интернет от правителствата. 

В своя отчет за прозрачност от гиганта Google твърдят, че правителството на САЩ е лидер сред правителствата засилили следенето на цивилни граждани в интернет и събирането на повече лични данни на потребители 

Цинизма произлиза от това, че двете най-големи и противопоставящи се една на друга политически сили в България се обединяват за нещо, което е в ущърб на гражданите – явно само това може да обедини два врага в българската политика…

Втория цинизъм – Антон Кутев за втори път призна, че има платени агитатори в интернет форумите, които пускат контролирани съобщения в полза на БСП. И тези хора се обединяват и настояват за по-строг контрол в интернет?! 

На всички ни е ясно, че както навсякъде другаде в Демократичния свят и тук искат да наложат по-голяма цензура в интернет.

image

Платен агитатор на БСП в български форум

Напомняме, че България се намира на последно място в Европа по свобода на словото в ранглистата на “Репортери без граници”. Може би така неудобната свобода в интернет трябва да бъде отнета и в България както в Китайска Народна Демократична Република.

GOOGLE: ПРАВИТЕЛСТВATA ЗАСИЛВАT СЛЕДЕНЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ИНТЕРНЕТ   3   0   Оцени статията
В своя отчет за прозрачност от гиганта Google твърдят, че правителството на САЩ е лидер сред правителствата засилили следенето на цивилни граждани в интернет и събирането на повече лични данни на потребители 

image

 

От Google заявиха, че следенето и искането на лични данни от правителствa са се увеличили значително. Секретна директива на Обама дава контрол над военните ведомства в САЩ да следят гражданите в интернет, като Съединените Щати са начело в класацията по искания на лични данни и следене на потребители. 

Google публикува отчет за прозрачност от 2009г. насам. В него се изброяват:

  • извършен в реално време и исторически трафик към услугите на Google по света;
  • броя искания за премахване, които получаваме от собственици на авторски права или правителства;
  • броя искания за потребителски данни, които получаваме от правителствени органи и съдилища.

Според последния отчет на гиганта притеснително е нарастнало правителственото наблюдение над онлайн потребителите и  искането на техни лични данни, които в много случаи Гугъл отхвърлят тъй като са недостатъчно обосновани. Само в първите 6 месеца от годината правителства са направили над 21хил. искания за лични данни на потребителите на известната компания. 

САЩ са лидери в това отношение като от всички искания за лични данни на потребители, правителството на САЩ са направили 7,969 искания. От гугъл изразиха своите притеснения:

“Това е шестия път, когато публикуваме такъв отчет и едно е сигурно: правителственото наблюдение над цивилни граждани и искането за техните лични данни се е увеличило поголомно”

Правителства се опитват да наложат цензура в световната мрежа ползвайки най-обичайно предлог за “расова омраза” или “накърняване на личността”. Начело в списъка на отчета са държави като Англия, САЩ, Германия, Франция, Италия и Испания. 

Неотдавна Washington Post разкри, че Обама е подписал секретна директива, която дава пълно право на военните да следят гражданите в интернет под предлог “предотвратяване на кибератака”. 

Дороти Чоу, старши анализатор в Google заяви по този повод: 

“Правителствените искания за лични данни на потребители се увеличават постоянно, откакто за първи път пуснахме нашия Отчет за прозрачност” 

 

Вижте също:

25 ДЪРЖАВИ И КУП ДИКТАТОРИ ИМАТ СИСТЕМИ ЗА МАСОВО ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ НА ЦЕЛИ НАЦИИ http://alterinformation.wordpress.com



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050557
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци