Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.02.2013 04:03 - В Западна България с нова екстра в смеките за ток
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
2



08.02.2013, 08:33 | Автор: Женя Петкова image

 

Още по темата Потребителите на електроенергия, които са клиенти на ЧЕЗ вече са горди ползватели на нова услуга - "Невъзстановяеми разходи", разбра Gramofona.com. След като стана ясно, че бургазлии масово пропищяха от високите сметки за ток се оказа, че и в Западна България има защо да протестират.

В редакционната ни поща пристигна любопитна фактура за януарската сметка на клиент на ЧЕЗ. Там ясно е записано, че вече се плаща и новата "услуга". За кого обаче е тя? Защото основните невъзстановяеми разходи са ясни за всички, това са неплатените задължения на ромите, които по традиция не плащат ток, уточнява нашият читател.

Въпросната услуга фигурира отскоро в сметките на клиентите. За нея обаче можете да разберете ако имате навика да четете всеки ред от сметката си. Защото нито един от клиентите не е бил уведомен предварително, че тя се въвежда. Още повече, че когато става въпрос за услуга, тя би трябвало да не е задължителна и да не е рестриктивна. "Реално става въпрос за наказателна такса, която обаче бърка в джоба на редовните платци, а не на некоректните", е коментарът под снимката, която получихме.

Междувременно от ЕВН обясниха за Gramofona.com, че размерът на дадена фактура за всеки отчетен период, вкл. за декември и януари, зависи от потреблението на даден клиент, умножено по определената от ДКЕВР цена. Освен това в края на всяка година потреблението за част от клиентите през многото почивни дни се включва към сметката за януари. За това е възможно на част от клиентите новата сметка да е за по-дълъг отчетен период, уточниха от ЕВН. От там обясняват, че при формирането на сметката важно значение имат и "режима и интензивността на потребление при всеки клиент, както и редица други важни фактори, някои от които ефективна енергийноизолация на жилището, ефективно уплътняване на врати и прозорци, вид и брой на изпозлваните уреди и др." Ако тези обяснения не ви удовлетворяват и не ви помагат да си платите тока за януари - имате възможност да подадете сигнал. Ето как става това, казват от ЕВН:

" Всеки клиент може да се свърже с денонощния ни телефонен център и да получи разяснения за формирането на сумата по неговата фактура. Всяка постъпила жалба се разглежда приоритетно и се стремим в максимално кратки срокове да се отговори на клиента.
Допълнително дружеството предлага услуги за проверка на електромер – едната от тях се извършва със специализиран еталонен уред от сътрудници нa EVN България в присъствието на клиента, а другата услуга – се извършва от независима лицензирана лаборатория.  

ЕVN България

Телефонен Център 24 часа в денонощието

Тел. за аварии  0700 1 0007

Тел. за информация и справки 0700 1 7777

Тел. за автоматична проверка на сметка 0700 1 0207

e-mail: info@evn.bg" . Преди да предприемете каквито и да е постъпки за обжалване, проверете останали ли са ви достатъчно пари. Защото проверката се заплаща и струва 40 лв. А преди това все пак трябва да си платите тока, защото ще ви го спрат. Все още няма механизъм да отложите плащането, което протестирате.

Днес се оказа, че услугата на ЕВН за проверка на сметката в интернет е блокирана. При опит да проверите задълженията си към електроразпределителното дружество излиза надпис, който обяснява, че сървърът е временно недостъпен.

http://www.gramofona.com



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037867
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци