Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.02.2013 03:20 - Политическите резултати от референдума (Комунисти и крайно - леви - без позиция за референдума!)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
0



27.01.2013   Статии image

На протеклия днес 27 01 2013г  референдум се проявиха няколко политически извода. Основните политически сили изказаха мнение и призоваха избирателите си да заемат позиции. Така настоящите привърженици на партиите последваха лидерите си и референдумът се превърна в политически.

Резултатите за момента показват че 20,5% от българите с право на глас са гласували в референдума “Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на нова ядрена централа”

Резултатите за момнета не са точни и са около:

  • 80% негласували
  • 12% гласували с ДА
  •   8% гласували с НЕ

Въз основа на тези резултати можем да предположим, че при предвидените около 55% избирателна активност, ако следващите парламентарни избори са демократични  ще имаме близки до тези резултати:

 Гласувалите може да бъдат разпределени сред тези партии:

image

 ГЕРБ, ДСБ, Зелените и други по-малки десни партии.
След призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов привържениците на партията да гласуват на референдума с НЕ, както и подобното изказване на останалите десни лидери се показаха следните резултати: около 40% от гласувалите гласуваха с НЕ.
Изводът е, че ако следващите парламентарни избори са демократични то би трябвало за тези партии общо да гласуват около 8% до 12% от българите с право на глас.

 

image

 БСП, Български Социалдемократи, Атака и другите националистически партии.
След като референдума беше организиран от БСП и подкрепен от националистическите партии те дружно мобилизираха привържениците си. Това показа, че хората вярващи на тези партии са около 60% от гласувалите на този референдум и на следващите избори можем да очакваме за тях да глсауват между 12% и 16% от българите с право на глас

 

 

Негласувалите се делят в няколко основни политически формации:

image

 Движение България на гражданите:
Меглена Кунева, която е всички разпознаваме като основател на политическата формация призова българите да не участват в референдума и на “БойкоТ на фалшивата демокрация”
С тази позиция на лидерката на новата организация можем да кажем, че движението ще вземе първата част от останалите около 22-30%

 

 

image

 Радикалната левица
Събралата сили в последно време радикална левица в повечето европейски държави се проявява и в България. Позицията на СКБ по въпроса беше, че технологичният прогрес сам ще изисква развитието на енергетиката и че ако е нужно ще има нова АЕЦ. За радикално левите най-важно е енергетиката да е в полза на обществото, а не за реализиране на частна печалба. Те не получават гаранция, че централата ще е държавна и не могат да заемат позиция в референдума.
С тази позиция радикалната левица на изборите ще вземе втората част от останалите 22-30%

 

image

 ДПС
След много голямо раздвижване на Движението за Права и Свободи покрай националната конференция на партията тази формация не успя да заеме сериозна позиция. Показаният опит за покушение над Ахмет Доган, оттеглянето му и показването на новия лидер Лютви Местан оглавиха приоритетите на тази политическа формация, доказателство за липсата на позиция е и това, че най-слабата избирателна активност за референдума е била в районите, които са преобладавани от избиратели на ДПС.
Липсата на позиция не оказва влияние на гласоподавателите им и те взимат третата част от останалите 22-30%

image

Други по-малки партии
Поради политизирането от по-големите политически организации много от по-малките партии и политически формации не успяха да заемато конкретна позиция, техните гласоподаватели не счетоха за нужно да се включват във войната на други партии, които вече политизираха референдума и така решиха да запазят неутралитет за референдума.
Така по-малките политически формации се очаква да вземат четвъртата част от останалите 22-30%

 

image

Пасивни граждани без позиция
В България има хора, които са изгубили мотивация да заемат каквато и да било позиция. Тези хора не се интересуват от обществото и от тях нищо не зависи. Тези хора са нихилисти и са се превърнали в апатични към средата, в която живеят. Основните им приоритети са свързани със задоволяване на естествените им нужди и консумация на психоактивни вещества.
Животът им се е превърнал в такъв, защото в живота си не са видяли надежда от всяка партия печелила изборите в България. Това са хората изгубили борбата за демокрация и обществен напредък. За момента се очаква в следващите парламентарни избори да не гласуват около 45%

Ако желаете да се включите в демократичното изследване на резултатите от референдума можете да гласувата страницата референдуми във фейсбуук в анкетата: http://www.facebook.com/questions/345872218853489/

 

http://bgblog.wp-admin.eu



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050226
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци