Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988709
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
03.02.2013 06:10 - ЧИСЛОТО "666"! Като узнае истината, човек ще се замисли и ще престане да дреме! Архимандрит Георгий 9.09.1997 г.
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1103 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: grigorsimov

В последно време коментарите и напрежението около числото 666 нарастват. Самото число, като съчетание от цифри, е безобидно, защото на никого не прави впечатление, например, 666 страница на книга или номер на дълга улица. Но когато става върпос за това число, като символ, указан в Библията, нещата се променят.

 

В Стария Завет това число е особен знак на покоряване, което евреите налагали на народите, след като ги подчинявали на себе си. Именно 666 таланта злато постъпвало, като данък, в хазната на цар Соломон: "Златото, което идваше на Соломона всяка година, тежеше шестотин шейсет и шест таланта".

Следва да разбираме, че срещу човечеството водят война тези евреи, които не вярват в нашия Господ Иисус Христос и поради това считат, че пророчествата от Стария Завет не са изпълнени. Те ще се прлъстят, като направят свой месия антихриста, с чиято помощ се надяват да покорят целия свят. За тях числото 666 не е случайно, а е свещено... Затова те с такова упорство не искат да се откажат от него и се стараят да го внедрат навсякъде; с това те преследват своя национален интерес, налагайки древното данъчно число 666, като знак на поробване на подчинените народи.

Иисус Христос е дошел в първото Си пришествие. Него са Го видели, чували и са се докосвали до Него. Хората са го видели разпнат, възкръснал и възнасящ се на небето. За всичко това е написано в Новия Завет и четейки там, се убеждаваме, че Той е истинският Бог.

"При първото Христово пришествие дяволът предполагал, че като разпнал Господа, той ще Го унищожи. Но напротив, той не го унищожил. Дяволът се зарадвал за момент, когато Го приковал на кръста, но точно тогава на дявола било нанесено най-голямото поражение. Защото Христос "смертию смерть попра". Чрез смъртта си Той потъпкал смъртта, бобедил смъртта, слязъл в ада, проповядвал на мъртвите от века, възкърснал от мъртвите и така Той ни дарява вечен живот и възкресение.

И така дяволът претърпял поражение. И по този начин доказал, че последната дума в света, не е на дявола, а на Христос. Дяволът създава безредици, и на някои се струва, че той господства, но в края на краищата, не той господства. Господства Христос.

Всички видяхме, какво стана с комунизма. 70 години тирания и страшни гонения. И какво виждаме, те не можаха да разрушат православната вяра. Тя победи тези гонения и съществува. Но кой е победителят? – Христос. Той победи, Той побеждава и ще побеждава винаги.

Ето какво казва по този въпрос архимандрит Георгий, игумен на монастира на преподобни Григорий, в своя беседа (в двора на манастира, Нова Мармара Халкидис,9.09.1997 г.). " Но когато някои антихристи използват числото 666 нарочно, за да осквернят християните, ние не трябва да приемаме това. Ние знаем, че те го използват, само за това, че то е символ на дявола. Когато това число се използва не злоумишлено, това нас не ни безпокои. Но когато то се използва с нарочна цел, това ни безпокои изключително много.

Възложих на някои отци от нашия манастир, специализирали се по-рано в областта на информатиката, послушание, да изследват научно въпроса за штриховия код (бар кода), който се поставя навсякъде, даже по продуктите, за да се убедим, дали го има в штриховата система числото 666. Отците се занимаваха с това в продължение на месеци, прочетоха много чуждестранни книги и се убедиха, че действително в два типа штрихова система, го има числото 666. Отците казаха също, че средните две линии може и да ги няма, но компютърът може да разчете числото и без тях, само по двете първи и двете крайни линии. И както изглежда, средните са поставени умишлено, тъй като, щом не са нужни, за какво друго да ги поставят? Поставят ги само и само да се получи числото 666. Следователно е налице лукава цел – да бъдат осквернени християните, да ни принудят, искаме или не искаме, да приемем числото 666.

Това число са го поставили навсякъде, а също и на продуктите. Какво да се прави? Нищо ли да не ядем? В края на краищата постъпваме по икономия, търпим. Разбира се, лошо е. Най-лошото е това, че сега искат да поставят това число и на документите за самоличност. За какво ни е да поставяме на нашите документи за самоличност, това число на антихриста? Ако у нас наистина има демокрация, то са длъжни да се отнасят с уважение към хилядите християни, не желаещи да имат в своите документи 666. Който иска, нека го има. Ние, като православни християни не желаем това.

Това удостоверение ще бъде опасно, не само с това, че на него ще стои 666, но и с това, че с негова помощ ще се съставя, т.н. електронно досие. Това електронно досие също е изобретение на антихриста, защото с негова помощ ще бъдат поставени под контрол милиони хора, с много данни за техния живот. Те ще бъдат зарегистрирани в един огромен компютър, който ще се намира в Страсбург (който отдавна се намира там, и съзнателно е наречен "Звярът" - The Beast!). От там ще могат да налагат на християните всичко, каквото поискат.

 

И ще наложат следното:

 

Ще контролират живота ни. Ще ни следят ежесекундно. В удостоверението, което се готвят да въведат, ще има, както казват, лента (чип) способна да побере 100 хиляди думи и да съдържа всякаква, интетресуваща ги информация за нас. Тази лента ние няма да можем да четем. Удостоверението ще тегне над нас, ще говори за нас, а ние няма да можем да го прочетем.

 

И не само това. Някои специалисти ще могат, без ние да знаем, да изопачат отнасящата се за нас информация.

 

Всичко това е твърде опасно, тъй като може да бъде контролиран нашият живот, и преди всичко, животът на верните християни, на монасите, свещенослужителите, хората, които се подвизават за Христа, за Вярата. Ние не ще имаме възможност да се защитим. Затова, в тази перспектива ние не можем да приемаме електронните документи, на които ще има идентификационен номер, който ще се слага на всеки от раждането му (Това е добре познатият у нас ЕГН), и с който всеки ще бъде заведен в централните компютри на страната му, а също и в главния компютър в Страсбург.

 

Вие разбирате ли, че влизаме в нова епоха, невиждана в историята на човечеството, епоха на диктатура и всеобщ тоталитаризъм. Определени хора ще контролират целия ни живот, целия свят. Шенгенското споразумение е първата крачка към това. Малко по малко ще вземат под контрол цяла Европа. Целта на онези, които се занимават с всичко това е, да създадат световна държава и световна религия. Какво ще представлява там будизмът, мюсулманството, християнството! Ще настъпи смешение и то вече е започнало.

 

Също и – Световна икономика, която ще могат да управляват малък брой хора. До този момент е доказано, че приблизително 200 човека, милиардери (евреи), владеят 70 % от земните богатства. И зад всичките тези електронни досиета, правителства, държави, Съвета на Европа, стоят тези 200 човека, които управляват света. Те се надсмиват над хората: "Влизайте в Европейския Съюз. Ще бъде прекрасно! Хайде! Ние ще ви отпуснем помощи, ще ви дадем това, ще ви дадем онова..."

Но къде водят тези помощи? Ще ви приведа един пример. Европейският Съюз иска да намали селското население на Гърция до 6 %. За тази цел на селяните се изплащат преждевременни пенсии. За да изоставят земята и маслиновите градини. Всичко да бъде разорено. Защо? За да престане Гърция да живее от своите селскостопански продукти, да започне да проси от европейците, и европейците да започнат да правят с нас всичко, каквото поискат, да ни направят слуги. Те искат да сме слуги, а не независим народ, който, както всички гърци до настоящото време, живее, ползвайки се от плодовете на земята си и от благата, които ни дава Бог. (Целта е - лишаване на хората от собствено производство на храни, и тотален монопол над производството, съхраняването и търговията с храните, с карйна цел – Гладомор!! Защото, както и пише в тайните им протоколи: "Гладът е най-силното оръжие"! Г.С.)

 

И тъй, всичко това е очевидно, и всичко това е започнало да се осъществява.

 

Ние на Света Гора сме заявили на общи събрания, че като светогорци, няма да приемем електронните удостоверения. Ние се борим. И не само ние, но и тези, които се ръководят, не от религиозни, а от политически съображения. Парламентаристи, адвокати, колегии, и други хора водят тази борба и се безпокоят – да не би някак човекът да изгуби свободата си. Защото виждаме, че икономическата олигархия, която носи духа на антихриста, води хората към световно робство и иска да подчини всички на своята воля.

 

И ако (дано не бъде!) дойде антихристът, за когото не знаем кога ще дойде, тогава тези досиета ще се окажат в негово разпореждане... Той ще може да върши всичкото зло, както навремето Хитлер... (Изпускам думите за "крематориумите" на Хитлер и за "шестте милиона" евреи, защото е доказано, че това са злодейски лъжи, на които хората наивно се доверяват! Г.С.). Нима Сталин не беше антихрист? Някъде прочетох, че Сталин е умъртвил 20 милиона души. И това е станало в нашия век. Нима не сме видели това? Нима не сме го преживели? Нима не може да дойде и друг диктатор? И действително в света се появяват дикатори. Когато в Югославия дошъл на влсат Тито, той умъртвил всички млади свещенослужители и монаси, за да престане да съществува църквата. Оставил само неколко старци, и затова до ден днешен Сърбия страда от недостиг на свещенослужители.

 

Това е станало по време на нашето поколение. И нима е изключено, че може да дойде някой, който ще намери готово всичко необходимо и ще върши всякакво зло, което си поиска?

 

Ние ще водим тази борба, и правителството трябва да се отнася почтително към християните, и да не се опитва да ни задължи да приемаме електронните карти. Който иска, нека ги приема. Доколкото у нас има демокрация, нека тя да се отнася с увашение към нас и да ни позволи да останем със старите документи за самоличност, на които няма, нито идентификационен номер (ЕГН), осигуряващ връзка с всички световни компютри, нито 666.

 

Ето това е, което исках да ви съобщя, и моля и вас, да се молите без паника. Паниката произлиза единствено от дявола. Сатаната иска да ни уплаши, но ние не ще се уплашим. Трябва да се знае, че крайната победа принадлежи на Христа. Христос ще победи, и заедно с Христа, по неговата благодат и с помощта на нашата Всесвета Владичица, ще победим и ние, които пребиваваме с Христа.

 

Ако прочетете свещения Апокалипсис (Откровението), ще видите, че в края на краищата ще страдат тези, които приемат знака на антихриста. Тях ще ги измъчва дяволът. Защото дяволът постъпва така: той научава човека да му се поклони, а след това го измъчва, понеже дяволът не е човеколюбив. Той не е като Христос, Който е преизпълнен с любов и човеколюбие. Той е безчовечен и човеконенавистник. След като дяволът, чрез грехове и неверие доведе човека до подчинение на себе си, той мъчи човека. Въпрки всичко, ние по благодатта на Христа, ще останем верни на нашия Христос, нашата света Църква, свещените Таинства, молитвата, изследването на свещеното писание, и ще очакваме по-нататъшния ход на събитията, бидейки винаги съединени с Христа.

 

Накрая молитвено ви пожелавам да бъдете и вие, по благодатта на Господа, готови винаги да отблъснете всяко изкушение. Помолете се и вие, да просвети Бог и нас, та да говорим не нещо свое, а светата Божия воля, светите Божии наредби. Колко често ние повтаряме в църквата: "Научи ме на Твоите наредби" (Пс.118:12)

 

Молитвено ви желая на първо място да имате Христовата благодат и всички ние да се подвизаваме за истината на нашия Господ и за нашата света вяра".

 

* * *

Постепенно, след въвеждането на личните карти, т.е. - персоналните досиета, световните управници по лукав начин ще пристъпят към нанасянето на печатите. С помощта на разнообразни изхитряня ще започнат да принуждават хората да приемат печат на челото или на ръката си. Те ще създадат затруднения за хората и ще кажат: "Използвайте само кредитните карти, парите ще се премахнат". Този който няма карта, не ще може, нито да продава, нито да купува. А от друга страна, ще започнат да рекламират "съвършената система": невидимото за окото изписване на числото 666 на челото или ръката. Същевременно по телевизията ще започнат да показват, как някой взел чужда карта и изтеглил парите му от банката. И непрекъснато ще говорят: "Печатът с лазерен лъч, на челото или на ръката, е по-надежден, понеже номера на печата го знае само неговият притежател. Печатът е съвършената система, защото крадецът не може да ви открадне, нито главата, нито ръката, нито може да ви види номера". Затова сега допускат бандитите и злодеите да действат свободно (като източват чужди сметки, чрез банкоматите!).

 

Всичко върви по ред. В Америка сложиха печати на кучета. Чрез предавател те излъчват радиовълни и могат да ги намерят, т.е да знаят къде се намира всеко куче. Бездомните кучета, нямащи белег, ги убиват с лазерни лъчи. А после ще започнат да убиват и хора. Сложили са белег на цели стада риби и ги наблюдават от спътник, в кое море се намира всяка от тях. А сега се "появила" още една болест, против която вече са открили и ваксина. Ваксината ще е задължителна, и когато слагат ваксината, ще поставят и печата (микро-чип) На много хора в Америка вече са сложили печат с лазерен лъч: на едни на челото, а на други - на ръката. А впоследствие, този, който няма печат с 666, не ще може, нито да продава, нито да купува, нито да вземе заем, нито да започне работа. Чрез тази система антихристът иска да подчини целия свят. На хората, били те черни, червени или бели, които са извън тази система, няма да им се дава работа, и ще станат социална измет. По такъв начин ще бъде наложен антихристът, с помощта на система, контролираща цялата световна икономика, и само тези, които приемат печата с 666, ще могат да търгуват.

 

Колко много ще пострадат обаче, хората, приели печата! Един специалист ми разказа, че лазерните лъчи са много вредни за човека. Хората, приели печата, ще поглъщат слънчевите лъчи и ще получават такива уврежданя, че от болка ще започнат да хапят със зъби езиците си. А на тези, които не приемат печата, ще е по-добре от другите, защото ще им помогне Христос. А това не е маловажно...

 

Три и половина години ще е тежко. На онези, които не се съгласят с тази система, няма да им е лесно. Тях ще се стараят да ги пратят в затвора, намирайки постоянно някакъв повод. Ще мине година и ще ги откарат на разпит в друг град, за да бъде разгледано делото им в друг съд; от този град, пък ще ги поведат в трети. А после ще кажат: "Извинявай, ти не си виновен. Но ако имаше печат, щяхме да те проверим за една минута. А сега нямаше как да проверим."

 

В компютрите ще се показва имаш ли печат или не, и в зависимост от това, ще те обслужват или ще ти откажат. В някои телевизори, внесени в Гърция, в последно време, има особено устройство, което следи тези, които гледат телевизора. Скоро имащите телевизор ще гледат него, а други ще гледат самите тях! Хората ще гледат, и същевременно, ще бъдат наблюдавани. Целият техен живот, всичко което говорят и вършат, – всичко ще се контролира с помощта на компютър. Виждаш ли каква диктатура е замислил дяволът? В Брюксел над централния компютър (Звярът) е построен цял дворец с трите шестици. Този компютър може да контролира милиарди хора. Шест милиарда, това е почти целият свят. Изповед, чрез натискане на бутон! Някои европейци са изразили протест, понеже се боят от световна диктатура. А ние православните, противодействаме на това, защото не искаме антихриста, и разбира се, диктатура също не искаме. Нас ни чакат сериозни събития, но те няма да се задържат дълго. Както при комунизма, православието сякаж "изчезна", така то ще "изчезне" и сега.

 

Отче, а няма ли да могат да поставят печата насилствено?

 

Те може и да не принуждават хората, но човек, няма ли печат, няма да може да живее. "Вие страдате без печат – ще кажат те – а ако го приемете, не бихте имали трудности". Дори да има златни монети или долари, човек няма да може да ги използва, Затова сега, като сме се приучили към прост, умерен живот, ще можем да преживеем тези години. Като има мъничко земя, да отглежда малко картофи, житце, и да посади неколко маслинени дървета, и като гледа някаква животинка, козичка, кокошчици, християнинът ще може да прехрани семсйството си. Понеже от запаси няма голяма полза, защото не могат да стоят дълго и бързо се развалят. Но, разбира се, тези притеснения няма да продължат дълго: три – три и половина години.

 

"Заради избраните ще се скратят ония дни" (Мат.24:22)

 

Отче, ще се намеси ли Христос в това, което ще става в тези трудни години?

Да. Ето и тук, както виждаш, на човек с добро душевно разположение, но подхвърлен на обиди, често се явяват светците, Пресвета Богородица и Христос, за да го спасят. А колко повече Господ ще помогне, когато нещастните хора ще се намират в такова затруднително положение. Сега ще се разрази бурия и ще настъпи непродължителна диктатура на антихриста-сатана. А после ще се намеси Христос и добре ще се разправи с цялата тази антихристова система, злото ще бъде потъпкано от Него и Той в края на краищата ще го обърне в добро.

 

А други са заети с пророчества, на които дават собствени тълкувания. И не казват, че изразяват свое мнение, казвайки: "Така мисля", но твърдят: "Това е така!" и привеждат цял куп лични мнения. Има и такива, които тълкуват пторочествата както си искат, за да оправдаят своите страсти.

 

За съжаление, и някои съвременни "гностици" залъгват своите духовни чада, уж за това, последните да не се вълнуват. "Това не е важно – казват, – няма нищо страшно, само трябва да имате вяра вътре в себеси". Или пък увещават: "Не говорете на тази тема – за документи, за печати, за да не се вълнуват хората!" А ако те казваха на хората: "Нека се постараем да живеем по-духовно, да бъдем близо до Христа и от нищо да се не боим, защото най-много – да станем мъченици", те биха ги подготвили поне малко за идващите трудности. Като узнае истината, човек ще се замисли и ще престане да дреме. Ще му стане болно за онова, което става, ще се моли и ще се пази, за да не попадне в капан.

 

А какво става сега? Не стига, че такива "тълкуватели" коментират пророчествата по своему, но и самите те се страхуват, подобно на светските хора. А би следвало те да проявят духовно безпокойство и да помагат на християните, внушавайки им безпокойство, в добрия смисъл, та последните да се укрепват във вярата и да почувстват Божието утешение. Аз се удивявам: нима всичко това, което става, няма да ги застави да се замислят? И защо след тълуванията, които дават от своя ум, те не поставят поне въпросителен знак? А ако те помогнат на антихриста с неговия печат и увлекат в погибел и други души?! Както е казано в Евангелието: "За да прелъстят, ако е възможно, и избраните" (Марк.13:22) Господ има предвид това, че ще се прелъстят тези, които тълкуват писанията чрез своя ум.

 

И така, зад "съвършената система на кредитните карти", зад компютърната безопасност, се крие световна диктатура, крие се иго на антихриста. "И той ще направи, щото на всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби – да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може, нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест" (Откр.13:16-18).

 

За нещастие, може да се чуят ужасно много измислици на някои съвременни "гностици". "Аз ще приема удостоверението с трите шестици и ще изобразя на него кръст" – казва един. Друг продължава: Аз ще приема печата на челото и ще осеня челото си с кръстното знамение". И повтарят цял куп подобни глупости. Те мислят, че ще се осветят по този начин, а всъщност такива мнения представляват прелест. Един владика ми каза: "В удостоверението, там, където ще се подпиша, аз ще нарисувам кръстче. Аз не се отричам от Христа: аз съм само ползвател на обслужващата ме система".

 

Калта не се освещава. Чистата вода приема Божията благодат и става света вода. Но блатото не може да стане света вода. Камъкът по чудесен начин се превръща в хляб. Но нечистотиите не могат да приемат освещение. Следователно, дяволът, антихристът, намирайки се във вид на своя символ в нашето удостоверение, на челото ни или на ръката, не се освещава, дори ако поставим там кръст. Силата на честния Кръст – този свят символ, Христовата Божествена благодат, ние имаме само тогава, когато пазим благодатта на светото Кръщение, в което ние сме се отрекли от сатаната, съчетали сме се с Христа и сме приели светия печат – "печата на дара на Светия Дух". А те, видите ли, обясняват всичко с тази проста логика!... Ще поставят редом кръстче – и всичко е наред! А нали виждаме, че св. апостол Петър се отрече от Христа външно, но и това бе отричане. Те, приемайки печата на антихриста, се отричат от Христовия печат, даден им в светото Кръщение, и още говорят, че имат в себе си Христа!

 

– А ако някой приеме печата по незнание?

 

По добре кажи: поради равнодушие. Какво незнание, когато всичко е пределно ясно? Но дори и да не знае човек, той трябва да се е поинтересувал и да разбере. Да предположим, че не сме знаели и затова сме приели печата. Но тогава Христос ще ви каже: "Лицемерци, вида на небето умеете да разпознавате, а личбите на времето не можете ли? (Мат.16:3. Щом приеме печата, макар даже и по незнание, човек изгубва Божествената благодат и приема бесовското въздействие. Ето, когато свещеникът при кръщение потапя детето в светата купел, то, и без да разбира това, приема Светия Дух, след което в него обитава Божествената благодат".

(Из беседа със стареца Паисий Светогорец)


Извадка от книгата на йеоромонах Касиан
"Суеверията - безобидни и смъртоносни"





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене