Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.01.2013 04:04 - Близкият Изток пред часа "Х"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.01.2013 04:05


Красимир Иванджийски (Krassimir Ivandjiiski)
01.2013

image

Войната срещу Сирия може да започне всеки момент. Това ще е началото на Третата световна война.

Източници, близки до американското и френско военни ведомства, съобщиха, че интервенцията срещу Башар Асад трябва да започне в близко време с участието на САЩ, Франция, Великобритания, Турция, Йордания, Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар.

Според хакери, успели да проникнат в компютрите на американския самолетоносач "Айзенхауер", атаката срещу Сирия би могла да започне след 17.12.2012 г.

Преди това на Запад се появи старият сюжет - режимът в Дамаск ще използва химическо оръжие срещу своето население, което ще принуди САЩ да започнат военна интервенция. Това означава, че САЩ отново прибягват към фалшив претекст - ще извършат чрез метежниците в Сирия химическа атака, която ще бъде представена като атака на правителството. Ще припомним, че с фалшивия предлог, че Ирак разполага с оръжие за масово унищожение, САЩ започнаха войната срещу Саддам Хюсеин.

но на 7 декември Сирия опроверга за "десети и за стотен път", че "ако имаме такива оръжия, няма да бъдат използвани срещу нашия народ".

На 6 декември Пентагонът съобщи, че Вашингтон е актуализирал военните опции за удар срещу Сирия и че САЩ имат необходимата огнева мощ в района за пълномащабна война, "ако бъде заповядана".

На 5 декември самолетоносачът "Айзенхауер", на който има 8 ескадрили изтребители-бомбардировачи и 8000 войници, се приближи към сирийския бряг. Той се присъедини към намиращия се вече до Сирия хеликоптероносач "Иво Джима", на който има 2500 морски пехотинци.

Според ирански данни, САЩ тайно са въвели обратно в Ирак 3000 войници. Още 17 000 се намират в Кувейт.

Общо САЩ разполагат срещу бреговете на Сирия най-малко с 10 000 морска пехота, 70 изтребители, 17 или повече военни кораба, тежко въоръжение, нападателни ракетни комплекси Patriot, разположени в Турция по границата със Сирия, балистична противоракетна отбрана Aegis, противоракетна отбрана THAAD и т. н.

На 6 декември генералният секретар на НАТО Расмусен заяви, че пактът не може да "крие главата си в пясъка". НАТО е готов за интервенция в Сирия, ако бъде заповядано.

Докато ЕС получаваше Нобелова награда за мир беше проведена среща на заговорниците за "хуманитарна интервенция" в Сирия. Става дума за тайна среща в Лондон, организирана от Дейвид Ричардс, командващ британските въоръжени сили, и военните шефове на Франция, Турция, Йордания, Катар, ОАЕ и, разбира се, на САЩ. Тяхното решение е акциите на "Сирийската свободна армия" да бъдат подкрепени по въздух и море от НАТО.

Френският самолетоносач "Шарл де Гол" с корпус морска пехота също се намира в Средиземно море и се присъедини към "Айзенхаур" и ударна група от най-малко пет британски военни кораба.

През ноември британски и френски сили провеждаха десантни учения срещу укрепени брегови местности и в планините на Албания, подобни на терените в Сирия - като алавитските планини над крайбрежните градове на Тартус и Латакия. Инцидентът с "френските" туристи, тоест командоси с арабски произход, при Плевен, вероятно беше в рамките на същата подготовка, като атаката срещу Сирия ще е комбинация от въздушен блиц с наземна акция на спецназа.

Ясно е, че войната може да започне веднага след Коледа или Нова година. Защо?

Анонимни американски източници съобщиха, че Сирия подготвя химическите си оръжия. Важно беше нещо друго - за първи път беше казано, че става дума за отровното вещество зарин и че "сирийските химици вече са смесили неговите компоненти". Заринът се съхранява в два отделни компонента, които преди бойното им използване се смесват. След смесването заринът запазва своите бойни качества от 5 до 7 седмици, което означава, че именно в тези срокове може да стане провокацията с химическите оръжия, тоест периодът преди и след Нова година.

По същото време връщането на отряда бойни кораби на Черноморския флот на Русия от техния средиземноморски поход беше спрян по "особени указания от Генералния щаб". Заповедта е да се задържат в Егейско море пред зоната на проливите. Новият министър на отбраната на Русия Шойгу посети Китай и проведе разговори с досегашния лидер Ху Цзинтао. А новият лидер Си Цзинпин във военна униформа наблюдаваше големите военни учения на китайската народна армия, където заяви, че "трябва да са готови за победа в истинска война".

На срещата си с Ердоган Путин предупреди, че разполагането на ракетите Patriot на границата на Турция със Сирия усложнява още повече ситуацията. След това се появиха слуховете, че в Сирия са били доставени новите руски ракетни комплекса Искандер.

Ветровете на войната достигнаха силата на ураган. Агресията срещу Сирия може да се очаква всеки момент (даже преди да прочетете тези редове). Това ще е начало на регионална и глобална война.

Западът хвърля света в пропастта. Поне засега няма начин да бъдат спрени.

24.12.12 http://strogosekretno.com/



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10053665
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци