Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.01.2013 01:17 - Екстремни привърженици на Геноцида и етническото прочистване на Палестина влизат във властта на Израел?!...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0



image wikipedia

 

 Яир Лапид




Това бяха най-интересните избори, защото показаха пълен обрат в това общество, смята Силвия Авдала. Израелците по друг начин си представят хората, които ще ги представят. Това не се забелязваше преди години. Това, което е интересно, е че израелците искат нови лица, които може да бъдат припознати. Такова ново лице е бившият телевизионен журналист Яир Лапид и хората са готови да се отъждествяват с него.

 

Лапид е част от големия пробив на израелската журналистика във властта. Той спечели, защото е млад човек и типичен израелец – служил е в армията, участвал е в социалните протести, изплаща жилище и гледа деца. Той иска да гласуват за него тези, които го срещат по улицата - ясно изразената средна класа в Израел. Докато например в една малка ултра религиозна общност само на няколкко километра от Тел Авив Лапид той не получи почти никакви гласове.

 

Това е безпрецедентен успех на Яир Лапид. Той използва в политиката онзи чар, който използва в журналистиката.

 

Нафтали Бенет image wikipedia

За Нетаняху 31 манданта не са достатъчни. Той ще трябва да направи тежка и мъчителна коалиция. Възможно е тя да е с Лапид, но до този момент разговорите не са оповестени.

 

Друг голям играч на тази сцена вече е Нафтали Бенет. Той е милионер, който има особена слабост към заселническата политика. За него са гласували тези, които подкрепят строежа на нови еврейски селищата. Той има ултрадясна политика. Неговата популярност се покачи след заради обявяването на Палестина за държава в ООН.

 

Шели Яхимович image miff.no

Друг печеливш е Партията на труда. Тя дълги години беше в управлението, но премина след това премина през период на упадък, от който сега постепенно излиза. Партията е ръководена от още една бивша журналистка – Шели Яхимович. Крайнолявата партия Мерец също успя да удвои броя на своите мандати.

 

Тези процеси вероятно се дължат на икономическата криза. Гражданите са склонни да вярват на хора, които обещават социална справедливост и пълен хладилник.

 

Парламент ще има, но е разбит двуполюсният модел. Израелците са готови да се доверяват на нови лица, а това е интересен процес.

 

Бенямин Нетаняху image GettyImages/Guliver

Популярността на премиера започна да пада. През целия са мандта водеше политика на доказване. Въпреки хилядите войници изпратени в Газа, голяма операция не се предприе. Дори да бяха постигнали нещо повече в бойните действия – неговата популярност нямаше да се покачи. Никой не иска децата му да се връщат запечатени в чували от война.

 

Ултрарелигиозните юдеи в Израел са 8 %. Техните партии традиционно се явяват балансьор и винаги са участвали в управлението. Това, което е интересно е, че на тези избори младите израелци въстанаха срещу социалните придобивки на ултрарелигиозните, включително закона, който ги освобождава от военна служба. Много от ортодоксалните мъже не работят, а учат и се издържат от държавата, въпреки че имат семейства и много деца.

 

Авигдор Либерман image GettyImages/Guliver

В контраст арабските партии не са значим фактор в парламента, а и изглежда се изпокараха помежду си преди избори. Отлив се забелязва и от националистическата партия на бившия външен министър Авигдор Либерман, който се яви на изборите заедно с Нетаняху. Неговият твърд електорат са руските имигранти, но те не се отнесоха сериозно към вота.

 

Илюзия е, че левите партии са по-склонни да постигнат мир с Палестина. Истината е, че такъв никога не е имало. Но ако партията Еврейски дом на Нефтали Бенет влезе в правителството, това със сигурност означава, че мир не може да има, тъй като той е твърдо за заселническата политика.

Из статия на http://livenews.bg


Разбирайте, че и рекета срещу България за признаване на наше "участие в холокоста", ще става все по - дързък и брутален!
Няма да има и помен от моментните лицемерия на Нетаняху, за "приятелство" между България и Израел...




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10052384
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци