Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990992
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
23.01.2013 18:24 - Нова Фейсбук вълна иска оставка и съд за Николай Младенов
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2075 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image   Нова Фейсбук вълна иска оставка и съд за Николай Младенов 22.01.2013 15:11 0      

В социалната мрежа Фейсбук набира скорост нова кауза, призоваваща активните българи да поискат оставка и съд за Министъра на външните работи на България Николай Младенов. В страницата, озаглавена “Оставка и съд за министър Николай Младенов”, се казва следното: “С действията си, Николай Младенов служи на чужди интереси и застрашава националната сигурност на България”, пише worldtodaybg.com.

Инициаторите се позовават и на последното изявление на министър Младенов, което гласи “Ако Иран удари Израел, удря България”, направено на 18 януари тази година.  Тогава Николай Младенов направи изненадващо понещение в Йерусалим, където се срещна с президента Шимон Перес и с премиера Бенямин Нетаняху, както и със съветника по въпросите на националната сигурност Яков Амидрор. Не остана скрито от обществеността и заявлението на министър Младенов, че той бил пътувал до Израел, за да “помогне на Иран и да спре ядреното въоръжаване без война”, но в прав текст добави, че “атаката срещу Израел е като атака срещу България”.  В същия ден израелската телевизия Канал 2 съобщи, че Младенов е занесъл доклада на българските служби около атентата в Бургас на израелските власти и лично го е предал на премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Говорителката на външното ни министерство Весела Чернева опроверга информацията пред БНР.

Припомняме, че в Народното събрание това възбуди духовете на депутатите, които поискаха незабавно изслушване в парламента на министър Младенов. Мнозинството депутати, обаче, отхвърли предложението за изслушване на външния ни министър, макар израелската телевизия да твърдеше, че в доклада, предоставен на израелските власти, България “е посочила като виновна за атентата в Бургас организацията “Хизбулла”.

Според активисти от социалната мрежа Фейсбук, това създава много опасна ситуация за страната ни и накърнява българските национални интереси.

В страницата във Фейсбук, призоваваща за “Оставка и съд за Николай Младенов”, се споменава участието през 2011 и 2012 г. на Николай Младенов като почетен гост на AJC (Американски еврейски конгрес). Организацията е популярна в САЩ като привърженик на “ястребите” зад океана, които бяха в лагера срещу Барак Обама, и които настояваха Щатите да възприемат по-агресивна политика в подкрепа на Израел срещу Иран и Палестина.

В страницата във Фейсбук четем следното: “В речта си от 2011 г. Николай Младенов цитира Талмуда – пасаж от “мишна” (повторение), който представлява устно предаван кодекс от закони за еврейския начин на живот. Мишната се разпространява като се заучава наизуст от талмудистите, за разлика от писмените закони – микра ( “това, което се
чете”)”. Като доказателство за каузата си, социалните активисти привеждат и изявленията на Кеворк Кеворкян, дадени в предаването на Мартин Карбовски, в което Кеворкян пита “колко пъти още ще вика в България Николай Младенов представителите на т.нар. “сирийска опозиция”?! “Може би следващия път той ще извика тук и някаква афганистанска опозиция. Бройте после колко пъти ще има атентати в Сараево”, попита тогава журналистът в национален ефир. Кеворк Кеворкян казва в предаването и
следното: “Не харесвам външен министър, който играе еврейски танци на  сватбата си. Младенов е най-големия опортюнист, той е срещу всичко – срещу комунизма, срещу Живков, макар да е от най-доверените хора на онзи режим. Как да реагира тогава един прост български човечец, който се пита: какво става, та нали той е от семейство на някогашните храненици?! Той е от розовите пантери, братко!”, заяви в предаването на Карбовски  Кеворк Кеворкян.

Активистите откриват доказателства за каузата си и в предаването на Велизар Енчев. В предаването се показват няколко снимки от сватбата на Николай Младенов.
Сватбената церемония на външния ни министър е затворена, скъпа и е проведена в Евксиноград. На снимката е видно, че Бойко Борисов “коронясва” Николай Младенов, а другия “коронясващ” е Светослав Спасов, съветник на Бойко Борисов по изотерика, който, според твърденията на Велизар Енчев, е подредил кабинета на Борисов, съобразно учението  фън-шуй. Същият Спасов е настоящ посланик на България във Виена, става ясно от предаването. Светослав Спасов става за първи път депутат през 2001 г. от НДСВ. Телевизионното предаване твърди, че Николай Младенов е поканен от Американския еврейски комитет, заедно с още четирима “световни лидери”.

А ето и текст, разпространяван от същия този Американски еврейски комитет: “Чуйте от световните лидери! Присъединете се към панамския президент Рикардо Мартинели, който с голям кураж промени панамската външна политика по посока към Израел – германският министър на отбраната Карл Цюкерберг и израстващата звезда, българският министър Николай Младенов, един от най-доверените лица на Израел и на израелския народ”.

Следващият аргумент е открит в официалната страница на израелското духовно лице в Панама – Габриел Коен Енрикес. Ето какво казва Енрикес : “Беше предоставена възможност на Николай Младенов, външен министър на България, да изнесе доклад и да защити тезата си”. Под линка към гореописаното събитие е добавено, че “Николай Младенов е една много важна фигура за отбраната на Израел”.

Антон Тодоров, политолог, твърди, че Николай Младенов е извън юристдикцията на България, макар да е български външен министър. Според Тодорив, “в началото на април 2012 г. парламента набързо приема споразумение с Израел за военно сътрудничество и то веднага е вкарано в употреба – израелски самолети започват да тренират в нашето небе. Николай Младенов не е служил в българската армия, а е бил тайно на военно обучение в Израел. Той предпочита, явно, да бъде представител на израелските
национални интереси, на израелската държава”, твърди политологът. “Той е изредил поне четири партии в живота си до сега и винаги е бил на някакви позиции”, продължава Тодоров.

“Светът днес” припомня, че Светослав Спасов е бивш съветник на Бойко Борисов и постоянен представител на Република България във Виена при службата на
Организацията на обединените нации /ООН/ и преговорите с Организацията на сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ и други международни организации.

Припомняме още, че Спасов, когато през ноември 1989 г. започва демократичната промяна, той основава в Шумен, където е роден, Алианс на свободните средношколци срещу комсомола и започва да пише стихове срещу Тодор Живков. Като депутат от НДСВ, Светослав Спасов се облича в царски доспехи, за да пресъздава славните битки във Велики Преслав, за да покаже къде е живял славният цар, на когото жълтият лидер е кръстен. А когато става ясно, че партията на Бойко Борисов ще вземе властта, Спасов
става член на ГЕРБ.

Когато Спасов бе съветник на премиера, той заяви, че парламентът е в черна дупка – под него имало гробища и езера, а според народните вярвания там не бивало да има обществени сгради. Тогава съветникът твърдеше, че баба му е била врачка и той е наследил дарбата да гледа на ръка. Специализирал е в Държавния департамент на САЩ “Външна политика и държавна администрация”.

Припомняме още, че Антония Първанова също е изнасяла доклади и е участвала в работата на AJP. Тя е инициатор за учредяването на 15.02. 2012 г. на Еврейски парламент в Брюксел, в която инициатива активно участие има AJP.

Припомняме още, че през 1995 г. Николай Младенов завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност ‘Международни отношения”. На следващата година защитава дипломна работа на тема “Израелските ядрени сили” и получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон.

Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация “Отворено общество”, София. Според признание на самия Младенов в ефира на БНТ, по онова време участва в международна контрабанда на валута за централата на “Отворено общество” в Белград.[11]

Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност.

На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия Съюз на демократичните сили. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г.

От 2005 до 2007 работи като консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. През 2006 е съветник към парламентарните комисии по отбрана и външна политика и сътрудничествно с Иракския парламент.

Николай Младенов е в кандидатската листа на партия “ГЕРБ” за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП). Регистриран е под номер 3.  Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.

След парламентарните избори през 2009 година спечелени от ГЕРБ,  Младенов става министър на отбраната в правителството на Бойко Борисов. От 27 януари 2010 Николай Младенов заема поста външен министър на мястото на подалата оставка Румяна Желева

http://www.news359.bg



www.facebook.com/OstavkaISdZaMinistrNikolajMladenov





Гласувай:
5


Вълнообразно


1. kostadin - Днес се чу, че Цецо физкултурника ...
23.01.2013 19:10
Днес се чу ,че Цецо физкултурника бил казъл ,че са замесени хизбула в атентата.Възможно е тогава президента да не знае Цецо е по важен от президента на Б.Б.
цитирай
2. samvoin - Днес се чу, че Цецо физкултурника ...
23.01.2013 20:12
kostadin написа:
Днес се чу ,че Цецо физкултурника бил казъл ,че са замесени хизбула в атентата.Възможно е тогава президента да не знае Цецо е по важен от президента на Б.Б.
Все още това остава непотвърдена информация и някакво твърдение на арабски вестник...
цитирай
3. samvoin - http://news. ibox. bg/news/id...
23.01.2013 20:12
http://news.ibox.bg/news/id_341701511
цитирай
4. viovioi - Този индоктриниран мозък ще ни въвлече в някой конфликт.
24.01.2013 13:07
С неясни и неприятни последици. Въпросния е агент-шпионин на ЦРУ и подлога на САЩ.
цитирай
5. samvoin - Още по - зле, направо на видимите ...
24.01.2013 17:30
Още по - зле, направо на видимите господари на САЩ...
цитирай
Търсене