Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989793
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
16.01.2013 03:36 - ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ:
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 7141 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 16.01.2013 03:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Външнополитически въздействия върху разследването на атентата в Сарафово и произтичащата от тях опасност за националната сигурност на България Вижте повече
Общодостъпно · От Konstantin Kissimov, Цвети Павлова и 4 други  
  • image Прес-клуб "София прес", ул. Славянска № 29, ет.7
  • image Очевидно върху България се оказва силен външнополитически натиск да “признае”, че атентатът в Сарафово е извършен от Хизбула. След позицията на правителството на Израел, изразена часове след атентата, на 1 януари т.г. резолюции в този смисъл прие и Конгресът на САЩ. Разследването на атентата е било централна тема при посещението на българската делегация във Вашингтон през декември, като подробности от разговорите не бяха оповестени. Във връзка с подготвяното финализиране на разследването, гл. секретар на МВР Калин Георгиев беше извикан на спешно тридневно посещение в Израел. Насрочено е и заседание на Консултативния съвет за национална сигурност с тема - разследването на атентата и ситуацията в Близкия изток.
    По всичко личи, че от страна на Израел и САЩ се извършва политически натиск върху криминално разследване на суверенна държава, като се задават предварително желаните заключения, което е недопустимо. Още повече - специализираните български органи, де факто, бяха отстранени от разследването, а след това телата на загиналите и веществените доказателства и свидетели бяха откарани в Израел.
    Признаването от България на израело-американската теза би довело до ангажирането ни в конфликта в Близкия Изток с всички произтичащи от това последици. Възниква опасност България да бъде въвлечена в широк военен сблъсък, при което страната ни да стане мишена на ответен удар.
    Няма ли да загубим така и суверинитета си? Без съмнение второто не по-малко важно следствие, подсказано от искането на военния ни министър за увеличаване на американските войски в България, е фактическата загуба на суверенитет, като се има предвид, че по договорите за военните бази, те могат да бъдат използвани за потушаване на граждански безредици вътре в страната.
    Ако българската общественост продължава да бъде пасивен зрител на събитията, те могат да се развият трагично за страната ни. Участниците са обединени от исканията за: ненамеса в българското разследване, отказ от прибързани и недоказани заключения; неучастие на българската армия във военен конфликт в Близкия изток; да не се разполагат чуждестранни войски на наша територия, както и тя да не бъде използвана за нанасяне на военни удари; обявяване на неутралитет на България в конфликта.

    Във връзка със създалата се критична ситуация, граждани, организирани в социалните мрежи, независими експерти и интелектуалци, сред които проф. Николай Василев, о.з. полк. Тихомир Стойчев, о.з. полк. Чавдар Попов и др. ще дадат пресконференция, относно обективността на разследването на 15 януари (вторник) от 11,00 ч. в пресклуба на София прес, ул. Славянска № 29, ет.7.

    Изрично упоменаваме, че инициативата е гражданска и не е обвързана с партии или други политически организации.

    От инициативния комитет
https://www.facebook.com/events/591188310894569/


Експерти и интелектуалци разкритикуваха разследването на атентата в Бургас image

15 Януари 2013 | 17:07

Прочетено

2217

image

 

София /КРОСС/ Има много притеснения около разследването на атентата в Бургас. Това заяви Румен Дечев, бивш преподавател в катедра Национална сигурност във Военната академия.

На нарочна пресконференция експерти по национална сигурност и интелектуалци изразиха притеснението си от мистериите около разбулването на извършителите и поръчителите на терористичния акт.

Дечев настоя международна комисия да гарантира обективно разследване на атентата в Сарафово. Те настояват в нея да има представител на Европейския съюз, по възможност Германия, както и представители на Русия, САЩ и Израел.

Едно от най-големите притеснения на експертите е, че разследването е иззето от ръцете на българските служби.

Ние трябваше да водим това разследване, категоричен е проф. Николай Василев. Според него не случайно е намесена и Хизбула. По думите му по този начин се търси повод да се нападне Иран, а това трябва да бъде предотвратено. Той смята, че страната ни е в безпомощно състояние по отношение на националната ни сигурност.

Любомир Николов от Асоциацията на българските разузнавачи пък препоръча на разследващи да търсят причината защо именно България е станала обект на този терористичен акт, който да послужи за целите на чужда външна политика. По думите му българските служби за сигурност не са за подценяване, но въпросът опира до това какви пълномощия са им дадени, за да изпълняват задълженията си.

„Атентатът в Бургас е знаков за нас и той говори за тотална липса на сигурност", коментира о.з. полк. Тихомир Стойчев. Той подчерта, че организираната престъпност е проблем за всяко правителство от началото на прехода у нас и че в страната ни се наблюдава разградена система за сигурност, а терористичният акт в Сарафово е бил само черешката на тортата.

Експертите препоръчаха на управляващите да възстановят силното разузнаване, силната армия, както и способността на България да защитава своя суверенитет.

 

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция "КРОСС"
позоваването е задължително.

http://www.cross.bg/1344695




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. chavdar01 - АБСОЛЮТНО ТОЧНА КОНСТАТАЦИЯ!
16.01.2013 08:38
Атентатът в Бургас е знаков за нас и той говори за тотална липса на сигурност", коментира о.з. полк. Тихомир Стойчев. Той подчерта, че организираната престъпност е проблем за всяко правителство от началото на прехода у нас и че в страната ни се наблюдава разградена система за сигурност, а терористичният акт в Сарафово е бил само черешката на тортата.

"Експертите препоръчаха на управляващите да възстановят силното разузнаване, силната армия, както и способността на България да защитава своя суверенитет"!

цитирай
Търсене