Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.12.2012 08:20 - Кока Кола - бруталност в действие
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.12.2012 08:21


Автор: kamuksroga

Отдавна не съм писал просто защото ми харесва, е не защото ми се налага. Днес, обаче, реших че ми харесва и че трябва да споделя нещо с вас, мили приятели и читатели, колкото и малко да сте.
Работя в такива среди, в които информацията е основна суровина - може би мнозина от вас също са в моето положение. За разлика от мнозина (или може би са по-малко, отколкото си мисля), обаче, аз твърдо вярвам, че всеки от нас ИМА ПРАВО ДА БЪДЕ ИНФОРМИРАН !!! БЕЗУСЛОВНО !!!
Затова и обръщам внимание на случай, който вероятно на повечето от вас ще се стори от серията "ми тия си ги знаем", но все пак няма как да претръпна дотолкова, че да го подмина с лека ръка. Става дума за случаят, при който 16-годишно момиче пи от кен с КОКА КОЛА и за малко да умре, защото вътре е имало отровно вещество - киселина.
Къде е дургият проблем, освен очевидният - животът на този потребител, нека да използвам такъв термин, типичен за големите компании от сорта на КОКА КОЛА. Информацията за инцидента се появи в късния следобед на 19-ти декември и се разпространи светкавично по всички медии. И първите репортажи бяха, че детето е пило КОКА КОЛА. След само час-два обаче изведнъж КОКА КОЛА се замени с БЕЗАЛКОХОЛНА НАПИТКА. И то навсякъде - пуснете едно търсене в Гугъл и сами се убедете. А причината не е, че не е било КОКА КОЛА, а че ПиАрът на компанията започна да звъни наляво-надясно по медиите и да оказва натиск. И логично вси официални медии клекнаха.
За по-малките сайтове и сайтчета е ясно - те се надяват да изкрънкат по някой лев от реклама точно от такива като КОКА КОЛА и да оцеляват някакси. Макар че и при тях това, което се случва, не е редно. Какво обаче да кажем за големите ни медии, дето ужким не би трябвало финансово да зависят от един рекламодател, който и да е той?
КОКА КОЛА не за пръв път се правят на умници - преди време един словак си направи труда да направи изследване на куп продукти, включително техните и качествата им за Източна Европа и за Западна Европа. Ха познайте какво излезе от изследването, което беше направено в лицензирани лаборатории - най-важното е, че доста вещества, които ужким трябва да са в тия продукти, се "заменят" от други, дето не са чааак толкоз добри. Та в обясненията си на специална пресконференция наред с други големи марки КОКА КОЛА най-нагло и нахално отрече доклада, който приличаше на "Война и мир", защото "не бил правен в добра лаборатория?!?!?!" А че един куп организации явно и тихомълком признаха достоверността му - ми няма значение, като повторим една лъжа 100 пъти и тя става истина - ей тва е политиката на такива като КОКА КОЛА.
В САЩ през 1982 година има един случай, който е много поучителен. По това време на тамошния пазар едно от най-популярните болкоуспокояващи лекарства е "Тиленол" на Джонсън и Джонсън. То има дял от 35% от пазара за болкоуспокояващи на американския пазар - считайте за каква марка говорим. За нещастие някакъв лунатик успява да сложи цинаид в известен брой опаковки и убива седем души. Настава паника, лекарството се изтегля от пазара без компанията реално да е виновна. Пазарната стойност на Джонсън и Джонсън пада с 1 млрд. долара !!! И НИТО ЕДНА ГОЛЯМА МЕДИЯ НЕ СПЕСТЯВА ИМЕТО Й И ИМЕТО НА ЛЕКАРСТВОТО ОЩЕ ПРЕДИ СЛУЧАЯТ ДА Е ИЗЯСНЕН. НЕЩО, КОЕТО СЕГА КОКА КОЛА ИЗПОЛЗВА КАТО АРГУМЕНТ, ДОКАТО ЗВЪНЕШЕ ПО РЕДАКЦИИТЕ - МА НЕ Е ОЩЕ ДОКАЗАНО, ЧЕ Е ОТ НАС ?!?!? АМИ АКО СЕ БЕШЕ ОКАЗАЛО, ЧЕ ИМА НЯКАКЪВ ПРОБИВ В ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС, ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА И ОЩЕ ТАКИВА КЕНЧЕТА, ЗА КОИТО ДА НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ИМА? Всъщност земеделският министър Мирослав Найденов призна с половин уста, че партидата на КОКА КОЛА е проверена, защото тя е дошла от чужбина - от Гърция най-вероятно и нещата позатихнаха. За щастие, други случаи засега няма, поне официално. ВЪПРОСЪТ Е ДАЛИ АКО ВЗЕМЕ ДА УМРАТ ХОРА, МЕДИИТЕ У НАС ЩЕ ПРОЯВАТ ОТГОВОРНОСТ И НЯМА ДА СИ ЗАТРАЯТ?! И ТРЯБВА ЛИ ВСЪЩНОСТ ДА УМРАТ ХОРА? 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041535
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци