Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989336
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
27.12.2012 19:13 - Еврейката - "снаха" Кунева - Пръмова застана зад македонистките псета
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове:
1



Партията на Кунева атакува ГЕРБ за Македония Препъвайки Скопие за ЕС, правителството на Борисов не решава проблеми, а затруднява диалога 17:08 | 27.12.2012 | 463 прочитания Размер на текста image image
image

сн. БГНЕС

"Движение България на гражданите” разкритикува отказа на България да подкрепи Македония за започване на преговори за членство в Европейския съюз. С това си решение правителството на Бойко Борисов лиши страната ни от възможността да отстоява своите виждания спрямо западната ни съседка чрез ЕС, тъй като практиката на европейската политика показва, че е по-добре отворените въпроси да се решават в рамките на преговорите, а не през медиите, се казва в позицията на партията, разпространена на 27 декември.

"С този акт правителството на Бойко Борисов не предлага решения на съществуващите проблеми, а напротив - прави диалога между съседните страни още по-труден и възпрепятстван. Обезсилена е гражданската опозиция срещу министър-председателя Груевски, който консолидира позицията си при наличието на "външен враг". Неприемливото говорене спрямо България няма да стихне. Няма да изчезнат и обструкциите за българския бизнес, българските инвестиции и общност. Няма да бъдат обезоръжени политическите сили в Македония, които се хранят от антибългарска пропаганда с вътрешни цели. Бъдещи опити за помощ от страна на България за европеизацията на Македония ще са повече от обречени", се казва в позицията на партията на бившия еврокомисар Меглена Кунева.

Според "Движение България на гражданите" подобряването на двустранните отношения и европейската перспектива на страните от региона не са приоритет на политиката на премиера Борисов. Целта на отказа е да се мобилизира вотът на националистически настроените избиратели в България.

"Това сочи отказът на ГЕРБ в последния момент, без никакви предварителни сигнали и действия от началото на мандата, в съчетание с наближаващите избори и драстичния спад в доверието към управлението на Борисов. Предвид вземането на решение чрез консенсус в ЕС, гръцката позиция по името би спряла Македония и без България да наложи вето. Историята ще запише "България", а не "ГЕРБ" в подателите на това писмо без дата. Използването на дадения външнополитически проблем за вътрешнополитически цели ще бележи допълнително взаимоотношенията между двете страни и може да бъде предпоставка за влошаване на сигурността, както вътре в Македония, така и в региона. Всичко това е обратно на националните интереси на България."

"Добросъседството, противно на схващанията в ГЕРБ, в този контекст значи своевременно сигнализиране за наличието на проблем, за набелязване на последващи действия и за очаквани резултати. Никое българско правителство не успя да постави своите изисквания, да предложи план за действие и да предприеме ефективни конкретни стъпки, с които да реши споровете. Такива именно са европейските практики, които, за съжаление, управляващите не усвоиха както във вътрешната, така и във външната си политика", се казва още в позицията на "Движение България на гражданите".

В средата на декември България се присъедини към Гърция по време на заседание на Европейския съвет, като зае твърда позиция спрямо Македония.
София настоява да няма преговори за членство на Македония в ЕС докато Скопие не спре да води антибългарска кампания.

Докладите на Европейската комисия от 2009 г. насам препоръчват да започнат преговори с Македония, но насрочването на конкретна дата винаги се блокира от Гърция заради спора за името. Според Атина, ако бившата югорепублика получи названието "Македония”, това може да послужи като основание за териториални претенции към гръцката провинция със същото име.

http://www.mediapool.bg



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене