Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.12.2012 12:26 - Загадка с няколко неизвестни - какво ядем и какво преставлява храната ни?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 634 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: rouzy

         Истината за хранителната индустрия


Всички сме виждали красивите опаковки на храните в магазина. Дървената ограда, зелената трева и веселите фермери по етикетите на храните. Истината зад производството на храната, която ядем обаче, е съвсем друга.


Замисляли ли сте се, че домати има през цялата година? От къде идват и къде растат през зимата?

А забелязвали ли сте ягоди, големи колкото ябълки? Надути с какво,та стават толкова големи?

Знаете ли откъде идва месото и колко път е изминало до местния магазин или хладилна камера в склада?


Фермичката по етикетите всъщност се оказва, че не е ферма, а е фабрика / завод. Там животните не се отглеждат, те се произвеждат за месо.

То идва от няколко  големи фирми и корпорации, които всъщност налагат правилата на пазара. Малтретират животните, а и с работниците си се отнасят не по-различно.

Защо им е да те третират добре, след като след теб чакат още десетки, които да заемат мястото ти? В такива заводи за храна човешкия живот не стува нищо.

Как да се оплачеш от лошо заплащане или лошо отношение от работодателя си? ......ако знаеш колко гладни - безработни чакат за твоето място, няма да роптаеш, дори и синдикатите да те "защитават".

С какво се хранят хората по света, че са толкова дебели, разплути и угоени?

Обича ли човекът да чете етикетите на хранителните продукти?... не, никой не чете тези етикети. Защото ако ги четеше, щеше да види че месните продукти  са пълни с всичко друго, но не и с месо. Те съдържат - соя, консерванти, аромати които много приличат на месо, но са химикали, различни по вид Е-та ( Е - 510, Е - 310,Е - 355,.... които много приличат на  месото.


Корпорациите които произвеждат тези храни печелят годишно милиони долари и евро и.....нямат никакво желание вие-консуматорите, да разберете какво точно ядете.

Тези корпорации правят всичко възможно за да не знаете какво ядете. Фантазията за фермерът, който всеки ден става по пладне и извежда кравите на паша, изчезва още с появата на заведенията за бързо хранене преди стотина години. От тогава този бизнес всяка година се разраства с огромни темпове. Кравите вече не ходят на паша, защото във фабриките имат начини, с които хранят и угояват кравите, овцете, телетата, кокошките........

Новата технология вече е ежедневие и собстваниците на животински храни се възползват от тях,надпреварвайки се да произвеждат млади пилета на конвейър, по химичен начин. Слагат в една машина няколко химикали от единият й край, а от другият излиза..... готовото пиле. Това пиле си има всичко, крила,крака,трътка и е вече угоено, готово за опаковане - замразяване...и хоп...на пазара.
Хората уж ядат пилешко, а вкусът му е като на пластмаса. Едно пиле "расте" точно за 48 часа във фабриката, а от машината излиза готово само за 2 минути. На всеки 2 минути по линията се нареждат милиони пилета готови за консумация. ( Да Ви е вкусно!)


През цялата година и през всичките сезони има плодове и зеленчуци на пазара свободно,макар и скъпо струващи, хората си купуват за да поддържат имунната си система. Но, ако знаеха че тези плодове и зеленчуци са пълни с нитрати - химикали и пестициди......щяха ли да ги консумират толкова често?


А знаете ли колко опасно е бързото хранене в обществените кухни? Едно изследване доказа че:

През 2006г. пазарната стойност на бързата храна достига 102 милиарда долара, а в Индия индустрията нараства с 40% на година. McDonald’s има в 126 страни на 6 континента с над 100 000 ресторанта по света.  Burger King има повече от 20 000 ресторанта в 65 страни, а Subway са едни от най-бързо развиващите се в бранша с около 39 000 ресторанта в 90 страни до Май 2009г. И така безброй компании с безброй ресторанти, които продават безброй бургери, хамбургери и други подобни. Предлагането на такива еднообразни, подобни и евтини продукти по целия свят си има своите последствия.


И козметиката не отстъпва по рейтинг на хранителната индустрия. Например - китайските  козметични продукти, съдържат най-различни отрови които набръчкват кожата, вътрешно създават условия за развитието на различни подкожни болести.  Само утвърдени марки на козметични продукти може би не са опасни за човешкото тяло,но тези фирми предлагат стоките си на доста завишени цени и обикновеният гражданин няма възможност да си ги купи. А евтиното знаем че, винаги излиза....скъпо.

Хиляди американски граждани съдят такива измамни фирми заради некачествени козметични продукти и някои от тях печелят делата.

Да видим какъв вкус има  свинята отгледана във фабрика  и домашно отгледаното свинче.
 
Забелязали ли сте че, телешкото, свинското и говеждото месо имат почти един и същ вкус.....

А,какъв вкус има купешкото пилешко? И защо домашно произведените продукти са много по-вкусни?


Дали месото в МОЛ - овете  и големите супер-маркети е винаги прясно, и е истинско месо? Особено замразеното? А ... рибата?


Преди 40 години най-големите производители на месо държали само 20-25% от пазара, а днес дялът е 80%. Това означава, че тези няколко корпорации определят хода на индустрията и диктуват правилата на играта. Дори да не ядете във веригите за бързо хранене, месото, което си купувате в магазина отново идва от същото място.


В големите градове за наша радост има фирмени магазини които предлагат собствената си продукция директно без посредници - прекупвачи. На тези магазини може да се вярва. Но на пазара където се продават плодове и зеленчуци,повечето продавачи са прекупвачи, а не производители.Стоката е внос и често е много по-ниско качество отколкото  изглежда. Плодовете се обработват с подходящи вещества,които запазват продукта със седмици без да му позволат да се развали. Виждали ли сте  европейските пазари на плодове? Там сергиите са препълнени с добре подредени съдове с плодове и зеленчуци - чисти и гладки,сякаш са за изложба. С какви препарати са намазани че така блестят на слънцето?

Правителството ни забранява на фирмите които използват растителните продукти в производството на сирене и кашкава, а защо не забранят на животновъдите, които хранят кокошките, свинете и кравите и овцете ( козите) с царевица, просо и др.остатъчни зърнени храни за угояване? Защо това месо си носи името на животното, а сиренето - не може?


23.12.2012
Р.Петрова




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042085
Постинги: 7895
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци