Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988419
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
23.12.2012 11:28 - ДПС СИСТЕМНО ПРОЧИСТВА КЪРДЖАЛИ ОТ БЪЛГАРИ ЗА ТЯХ В РОДОПСКИЯ ГРАД НЕ СЕ НАМИРА НИТО РАБОТА, НИТО ХЛЯБ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: bosia

Това е една статия на моя приятел и колега Стоян Йорданов. Отпечатана е във в. Десант на 16 ноември 2012 г. Той ме помоли да я пусна и в моя блог. Правя това с уговорката, че това е негова авторска статия и аз не съм променил нищо, въпреки, че с някой тези не съм съвсем съгласен.

 

 

Какво означава отказът на ДПС да обяви прославения генерал Делов за почетен гражданин на Кърджали със стогодишно закъснение? Значи ли, че те не го признават за освободител, считат го за завоевател?

Продължават да мислят, че Родопи са турска територия, плюят на българската държавност, гаврят се с цяла България. Което за дипломацията на цивилизованите народи е акт на обидно неуважение и представлява казус бели /т. е. повод за война б.а./ Ще ми се да вярвам, че този път това дръзко предизвикателство не ще остане безнаказано.

Трябва да е ясно, че една турска община на територията на България провежда системен, открит и откровен геноцид над българското население от родопчани и тракийски бежанци от Беломорска Тракия.

Всеизвестно е, че в Кърджали безработни турци няма! Всички безработни там са българи! Млади българки са принуждавани да свеждат глава пред турски управници, за да получат работа Всяка година млади българи напускат областта, емигрират в Западна Европа, Щатите, Австралия и навсякъде по петте континента, което в интерес на ДПС-да прочисти този район от българи или те да останат там като малцинство.

Положението в Кърджали е вече напълно нетърпимо. Престъпната тройна коалиция развърза ръцете на Ахмед Доган, предаде му изцяло кърджалийска област, която той превърна в свой вилает. Стреми се да създаде там турска автономна република, да откъсне територията на Източните Родопи от територията на България и да я присъедини по-късно към Турция. Първата му работа беше да присъедини към града община Перперек, която отстои на една ж. п. гара от града, но е с преобладаващо турско население. И с прилежащите и петнайсетина села да си осигури мнозинство при всички бъдещи избори, да господства там докато е жив.

Поведението на последователите му-български турци, членове на изпълкома на градския съвет отказали да гласуват за обявяването на генерал Делов за почетен гражданин на Кърджали-разбуни духовете на всички патриоти-българи в града, че и в цяла България. Която очаква непростимата им постъпка да бъде наказана. Защото е гавра със страната ни!

Къде отидоха обещанията на Бойко Борисов, дадени преди последните избори, че ще избави Кърджали от турския гнет? Три години и три месеца той не прави нищо по въпроса. Както и с повишаването на пенсиите. Непрекъснато и най-безсрамно отлага датите на това прословуто повишение на вегетиращите пенсионери. В Кърджали, че и в цялата страна, половината от тях измряха от глад и мизерия. И няма кой да му потърси отговорност и за това поредно отлагане от 1 януари, чак някъде до април, без да посочва дата. Очевидно се разчита зимата да умори и останалите.

И този човек има наглостта да претендира за втори мандат. Блажени са вярващите! С безобразните си лъжи ще повлече след себе си  и цялата партия ГЕРБ, която обрича на загиване и която управлява еднолично като диктатор.

Така за жителите на Кърджали Бог остава високо, а цар-далеко. И хляб за тях продължава да няма. Но, уви, никой не чува вика им за помощ.






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене