Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.12.2012 00:39 - Стара но актуална новина, на която ВСЕКИ БЪЛГАРИН, трябва да обърне СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ И ДА СЕ ЗАМИСЛИ: КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА?!...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1614 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 16.12.2012 01:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази статия е част от темата "Балкани". Учени (Чифутски терористи, екстремисти и пропагандатори - изчадия на убийците на елита ни, от така наречения "народен съд", нямащи нищо общо с "учени" и наука!) настояха България да признае вина за избиването на 11 000 евреи
  • Препоръчване (60)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 10:32 на 08 окт 2012, 14144 прочитания, 478 коментара   image

Близо 8000 евреи (Първо, нито един документ не доказва, че депортираните от ГЕРМАНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ евреи са толкова и после, вече сме установили отдавна, че незавръщането ти на старото местоживеене, далеч не означава, че си "убит"! Кои документи точно, доказват, че всички депортирани са били убити?!) от Македония (Според която - Цар Самуил, Гоце Делчев и дори Ванчо Михайлов, са "небългари", а "бугарският фашистки окупатор" е "извършил геноцид" и над несъществувалите тогава като етнос, според нито едно от преброяванията и статистиките на някой от окупаторите на Българска Македония - до 1946-а година "македонци"... Крайно "достоверен" източник. Все разбира се един и същ - наследници на еничари, изчадия и българоубийци!) са избити в лагерите на смъртта. Снимката е от Музея на холокоста в Скопие.

image

image

Прочит на историята: Българската администрация във Вардарска Македония и съдбата на евреите - 18 ное

Прочит на историята: За /не/спасените евреи или цената на дългото мълчание - 17 ное

Германия ще обезщети жертви на холокоста от бившия Съветски съюз и Източна Европа - 15 ное

"Вие сте герои спасители, но също и брутални убийци и хладнокръвни потисници. Не можете да кажете едното и да премълчавате другото." Това заяви в петък на научна конференция в София американският изследовател Майкъл Беренбаум, цитиран от "Франс прес".

В репортаж за събитието под заглавие "Другата страна на монетата" агенцията посочва, че България се гордее, че е единственият съюзник на нацистка Германия, спасила своите евреи от лагерите на смъртта. Сега обаче има призиви страната да хвърли светлина върху тъжната страна от тази страница в историята си, допълва АФП.

Беренбаум е представен като основател на американския Музей на холокоста. В действителност той е ангажиран от есента на 2009г. със създаването на Музей на холокоста в Македония, частично финансиран с милиони евро от правителството в Скопие. Последната фаза от комплекса трябва да бъде открита през март 2013г. На личната си интернет страница Беренбаум пише: "През  март 1943г. са заличени 98% от македонската еврейска общност, когато български полицаи изгонват семействата от домовете им, конфискуват имуществото им и ги предават на нацистите, които ги депортират в концлагера "Треблинка" в Полша. (...) България опитва да се представи чиста като Дания, спасила и защитила евреите си под германска окупация, но проявява историческа амнезия относно евреите на териториите, които е окупирала."

"Не може да има амнезия в националната памет. Очевидно, да се изправиш пред истината може да е болезнено, но да се опитваш да я сметеш под килима или да я пренебрегваш може само да увеличи болката и травмата за теб и за бъдещите поколения", цитира АФП думите пред форума на проф.Тодор Чепретанов от скопския Институт за национална история. Той представил как българското правителство, полиция и монархия са били отговорни за депортирането на македонските евреи.

image

Евреи от Македония отбелязват годишнината от депортирането на сънародниците им.

image


Някои историци твърдят, че България се чувствала задължена да пожертва евреите в администрираните в полза на Германския райх територии, за да спаси собственото си еврейско население. Но за журналистката Еми Барух, чието семейство е едно от спасените, "интерпретации, че животът на 50 хиляди е платен с този на 11 хиляди, са неморални и отвратителни".

АФП посочва, че на конференцията в София учените са се съгласили, че властите в днешна България внимателно отбягвали да говорят за другата страна на монетата от тази история от Втората световна война, а отношението към македонските евреи останало неизвестно за масовата публика в България.

"Въпросът усилено се експлоатира с политически цели", коментира българският историк Николай Поппетров от Софийския университет. АФП припомня, че спасяването на българските евреи се използва от България като основа за изграждане на отношенията с Израел и двете държави подготвят отбелязването през март 2013г. на 70-годишнината от отказа за депортирането им.

Поппетров заявил, че докато България е спасявала евреите си, общественото мнение изобщо не е било толерантно към тях. "Обществото ни е позволило евреите да бъдат лишени от гражданските си права, те са били изселвани, принудени да носят жълти звезди и им е забранено да практикуват определени професии".

Румен Аврамов пък вижда и "икономически мотиви" зад това, което той нарича "антисемитизма на държавата", демонстриран от Закона за защита на нацията от 1941г., с който се национализира имуществото на евреите. "Българската държава трябва да признае този факт и да се извини. Общественото мнение обаче не е узряло достатъчно, а политиците реагират с досада, когато се повдигне този въпрос", цитира думите му "Франс прес".

Организатор на тридневния форум "Да опознаем миналото си" в столичния хотел "Радисън" е Българският хелзинкски комитет. Според програмата в него е участвал германският посланик Матиас Хьопнер, български и македонски учени, представители на еврейски музеи и на еврейската общност в България, Македония и Гърция.

image

Музеят на холокоста, изграден в столицата на Македония, се финансира частично с близо 15 милиона евро от правителството в Скопие.

image


По повод конференцията сайтът bivol.bg разпространи в петък интервю с поканения на нея Спас Ташев. Той е представен като съветник в политическия кабинет на Симеон Дянков, изследовател, бивш зам.-председател на Агенцията за българите в чужбина, създател и пръв директор на Културно-информационния център на Република България в Скопие през 2006 – 2009 г. ".

Авторите коментират, че са се появили съмнения, че "конференцията е продължение на  започналата целенасочена антибългарска пропагандна кампания на Скопие за прехвърляне на цялата отговорност за трагедията с евреите в тези земи върху България. "Да опознаем миналото си" е свързана пряко с внушенията на македонския филм "Трето полувреме", който бе обявен от специалисти и историци за манипулативен и грубо фалшифициращ историческата истина."

Ташев казва, че на първо място конференцията е полезна, а българското общество отдавна се е нуждаело от сериозни дебати по тази тема, "защото тя вече няколко поредни години се обсъжда по света, но не и у нас". Той обаче допълва, че е предвидено и участие на някои изследователи, които досега в своите писания са се явявали проводници на неточни и неверни констатации и изводи".


Нима за тази провокация и унижение, която сме изтърпяли мълком и дори не сме забелязали на наша територия, сравнима само с "Мита Батак", не трябва да носят отговорност един ден, сегашните колониални управници на колонията бивша "България"?
Нима не трябваше да се сблъскат - те, които не реагираха по никакъв начин, но подкрепиха мълчаливо и не до там, тази порнография срещу нас и паметта ни и самите изроди - външни провокатори, с масовия народен гняв?
Нима мислите, че този "обяд" и това нещо, ще са безплатни и без последици за нас, както и пасквилната българофобска и антихристка тирада на пачаврата Еми Барух - наследничка на убиец от "народния съд", като "благодарност" за спасението им от принудителен труд - "смърт и холокост" за тези паразити, по "Юден веле", незнайно защо наречено "Дойче" или може би другия пасквил, на другата себеподобна и българофобка - Леа Коен, ужким насочен само "срещу Кобургите", но говорещ съвсем друго, като съдържание?!
Лъжете се, българи!
Вижте подновините...
Вижте свързаните новини!
Ще плащат и ще робуват и внуците ви на "богоизбраните", че даже и на новоизлюпените им и себеподобни по българомразие еничари - македонистите, ако разбира се, имате такива!
И ако една "Германия", още може да си позволи финансово, едно уродстване и гавра над себе си, то дали ще може дълго да го понесе България това уродстване, която ще трябва да им достави природните си блага и ресурси, за сметка на българите?
Колко ли дълго, ще ни има?
Дали смятате, че те трошат напразно пари, за тази гнусна пропаганда и лъжи?
Разбира се, че не!
Разбира се, че това ще има измерения на идентичността, на преселения и колонизации, финансови и икономически измерения и бъдете сигурни в това!
Случайно ли според вас, тази кампания срещу нас, срещу България, някак "съвпадна" с атентата в Сарафово и започна малко след това, редом с "лекарите - крадци", неплащането в болницата в Бургас и натиска да признаем определени страни и организации за "терористи", преди да е започнало разследване на инцидента?!
Нека само този въпрос си зададем...
Останалото, какво ни чака, оставам на вас да умуваме и само припомням, кои "пръкнаха" на този свят, тези изроди и паразити - членове на антихристкото племе - секта:




1. Богдан Саздов Шулев – председател (роднина на Лидия Шулева (Биджерано)* от НДСВ);

5. Давид Николов* - съдия от Апелативния съд;


1– ви състав на “народния съд”:


17. Манчо Рахамимов Мошев* (1902 – 1986г.) – обществен обвинител в 7-ми състав на “народния съд”;
18. Исак Елизар Франсез* - съдия;
19. Пепо Менахем Коен* - съдия (баща на Леа Коен* - бивша посланичка в Швейцария, от СДС);

20. Еми Барух* - съдия; (Защо тази пачавра, не разкаже за "подвизите" на своите предци? От кога ли датира българофобията и християноненавистта им?! Пиенето на българска и християнска кръв...)
21. Йосиф Кутев* - съдия;
22. Исак Данон* - съдия;
23. професор доктор Насим Юда Меворах* - съдия;
24. доктор Израел Моше Калми* (1885 – 1968г.) – съдия;
25. доктор Самуил Борисов Шейнин* - съдия;
26. доктор Израел Бохор Леви* - съдия;
27. доктор Шаул Хаим Романо* - съдия;
28. доктор Йосиф Максимов Фаденхехт* - съдия (роднина на артиста Йосиф Сърчаджиев* от СДС, който е член на СЕМ);
29. доктор Елизар Якоб Вентура* - съдия;
30. доктор Марчел Калев* - член на съда;
31. доктор Яко Исак Арис* - член на съда;
32. доктор Александър Клайн* - член на съда (роднина на Едуард Клайн*, депутат от СДС);
33. доктор Нисим Рахамим Леви* - член на съда;
34. Йосиф Яшаров* (1894 – 1971г.) – адвокат в “народния съд” (член на масонската еврейска ложа “Бнай Брит” и “Общите ционисти”) и други. (107).



Почти всички членове, съдии и обвинители в “Народния съд” са комунисти. Тъй наречения “народен съд” в България не е само антиконституционен (в нарушение на членове 8, 67, 73, 75, 155, 157 и 158 от Търновската конституция; той е и прецедент, съперничещ само с френския масонски конвент по броя на издадените смъртни присъди – 2730 и общо осъдени 11122 души! “Народният съд” издава също така смъртни присъди над предварително избити няколко стотин души, което е уникално в историята на правораздаването!



 

image image Обратно към: [Христо Ботев][СЛОВОТО]

Елегия

Кажи ми, кажи, бедний народе,

кой те в таз рабска люлка люлее?

Тоз ли, що спасителят прободе

на кръстът нявга зверски в ребрата,

или тоз, що толкоз годин ти пее:

"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

 

Той ли, ил някой негов наместник,

син на Лойола и брат на Юда,

предател верен и жив предвестник

на нови тегла за сиромаси,

нов кърджалия в нова полуда,

кой продал брата, убил баща си?!

 

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!

Глухо и страшно гърмят окови,

не чуй се от тях глас за свобода:

намръщен само с глава той сочи

на сган избрана - рояк скотове,

в сюртуци, в реси и слепци с очи.

 

Сочи народът, и пот от чело

кървав се лее над камък гробен;

кръстът е забит във живо тело,

ръжда разяда глозгани кости,

смок е засмукал живот народен,

смучат го наши и чужди гости!

 

А бедният роб търпи и ние

без срам, без укор, броиме време,

откак е в хомот нашата шия,

откак окови влачи народа,

броим и с вяра в туй скотско племе

чакаме и ний ред за свобода!

 

Обратно към: [Христо Ботев][СЛОВОТО]












Гласувай:
1


Вълнообразно


1. samvoin - Предистория на атаката: ht...
16.12.2012 00:57
Предистория на атаката:

http://www.factor-news.net/index_.php?cm=11&id=2009
цитирай
2. kabuli - Е, съжалявам,
16.12.2012 09:28
че ще бъда словесно "нагъл", понеже ще кажа това, което мисля. От десетилетия ни идиотизират с непрестанните мъчения на "богопомазаните" евреи. Темата за Холокоста се превърна в темата за Девети септември 1944 г. Колкото истински "величава" излезе тази дата, то толкова и достоверна ще излезе и темата за Холокоста. Когато една лъжа се повтаря хиляди пъти, тя едва ли ще се превърне в истина, стига да имате информация за лъжата. Е, информации за Холокоста има!
Уважаеми другари евреи, в ада на Втората световна касапница са загинали и милиони други. Не си мислете, че тя е започнала с идеята вие да бъдете избити. А ако е започнала с тази идея, тогава защо са били избити поляци, чехи, сърби, французи, близо милион цигани? По-скоро Втората световна война ви даде шанс да бъдете обезщетени със собствена държава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049063
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци