Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990712
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
27.11.2012 04:50 - Стопили сме се значително, според националното преброяване
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1974 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: legna

Стопили сме се значително, според националното преброяване BNews.bg

image

 

По предварителни данни населението на България е намаляло значително. Според междинните резултати от националното преброяване, което приключи на 28 февруари, сме намалели с около 600 000 души. В София не живеят 2 млн., а малко над 1,18 млн. души, сочат първоначалните данни.

 

По неофициални данни населението на България е намаляло значително за 10 години и в момента е не повече от 7,3 милиона, при положение, че при преброяването през 2001 г. сме били 7,9 млн.

Това води до извода, че сме се стопили с 600 000 български граждани - в по-голямата си част вероятно напуснали страната, а не този свят. Това е равносилно на изчезването на населението на 28 средно големи града, по един във всяка област, твърдят статистиците.

Със сигурност само София е увеличила жителите си, макар че междинните резултати при преброяване на 90% от регистрираните сочат, че в столицата се подвизават не 2 милиона, както се твърдеше, а 1 183 535 души. 

Ако цифрите не се вдигнат особено, ще означава, че студентите са се преброили по постоянен адрес в родните места, а не в столицата, която обитават.

За Пловдив данните сочат, че живеят 625 835 души, а във Варна - 445 637 сънародници. В Бургас са преброени 376 950 граждани, а в Стара Загора - малко над 300 хил.

 

Националното преброяване приключи официално в 20 часа в понеделник вечер. То ще остане първото преброяване, в което като метод за събиране на данни е използвано преброяването и в интернет. Класическото преброяване, което започна на 10 февруари с преброители, също протече спокойно. Няма данни за критични ситуации. Където възникваше необходимост от някакво съдействие, сме получили съдействие от органите на МВР, твърдят от НСИ.

Експресни резултати се очаква да се обявяват в началото на април. През юли вероятно ще бъдат обявени данните по основни признаци. Спестили сме около 4 млн. лева от електронното преброяване, отчетоха още от НСИ.

 






Гласувай:
2



1. nikikm - Добре,
28.11.2012 19:08
а какво ще кажеш за едни други цифри,които видях в разстояние на две-три години в различни сайтове, а именно:Преждевременно умрели прбл.2 милиона!Приблизително толкова заминали в чужбина!Двете главни малцинства по около милион и триста хиляди и между 800 до един милион!Остатък етнически българи,защото в кюп всичко е,като парите за здраве в бюджета на дянков,прбл. 4,5 до 5 млн!Аз на това по-вярвам отколкотно на официални цифри!
цитирай
2. samvoin - а какво ще кажеш за едни други цифри, ...
29.11.2012 01:35
nikikm написа:
а какво ще кажеш за едни други цифри,които видях в разстояние на две-три години в различни сайтове, а именно:Преждевременно умрели прбл.2 милиона!Приблизително толкова заминали в чужбина!Двете главни малцинства по около милион и триста хиляди и между 800 до един милион!Остатък етнически българи,защото в кюп всичко е,като парите за здраве в бюджета на дянков,прбл. 4,5 до 5 млн!Аз на това по-вярвам отколкотно на официални цифри!
Разбирам за кои малцинства се говори.
Да, аз също не вярвам, че тенденциите са толкова оптимистични, колкото са показани тук.
Но дори официалните статистики, ни сочат доста тревожни картини, за да си представим пък "неофициално" и реално, как стоят нещата.
Когато говорим за нарастване на малцинства и направо да си го кажем, за турци и цигани - спрямо българския етнос, то вземайте винаги в предвид, един сериозен процент смятани за цигани, които обаче говорят турски и в значителната си част, се определят като "турци".
Как ли смятате, са вписвани в официалното преброяване - на принципа на самоопределянето и като какви ги вписва ДПС, разни соросови комитети - "загрижени" за малцинствата у нас или официалната великотурска шовинистична пропаганда, дали не си ги прислагва, когато това и е удобно?
Има един по - малък процент, от също турски наклонени бивши българи - мюсюлмани, макар там да е по - незначителен тоя процес и по - малко тревожен, но са се появили и сили сред тях - извън България, които им внушават "помашко" етническо съзнание и че са отделен етнос, че и нация от нас.
Друга тема е, че така наречения "миллиет", когато негови представители вършат престъпление, то престъпността в полицейските сводки и официалните изявления, не е "турска", нито "Столипиново" е "турски квартал" или "гето", а мигом и двете стават "цигански" или "ромски", макар там само няколко процента от населението, да би се определило така и да говори език - различен от турския, друг е въпроса - книжовен или не и доколко разбираем за други турци или
цитирай
3. samvoin - турчеещи се. Бъдете сигурни обаче, ...
29.11.2012 01:45
турчеещи се.
Бъдете сигурни обаче, че ако е за други цели, това население е прислагвано шизофренично към "турското".
Но не това е най - интересния и тревожен момент, на който не се обръща внимание и с който също, някои своего рода - ни отвличат вниманието от един друг много важен въпрос.
А именно: Колко чужденци са се заселили у нас в последното десетилетие, само?
Колко имущество притежават у нас?
Колко са кандидатствали за гражданство, на колко е отказано и на колко е дадено?
Имат ли семейство, потомство и какъв род и с колко наследници са?
Колко българско имущество са придобили?
В същото време, на колко българи - живущи (По причини на исторически неправди!) извън България и желаещи да се върнат тук и да са граждани, е уважена молбата за гражданство и за какви срокове?
Колко от българското имущество, е стопанисвано, обитаемо и ще бъде наследено от българи и български граждани, а не продадено на "фантомни" компании?
В чии ръце ще иде то, от тези компании?
От кои държави най - много, са чуждите поселения и придобиване на имущество и дали това не е планомерен процес, по изземване на нашите блага?
Нима не е най - значим този процес, спрямо граждани на Англия, Израел и отчасти Турция, но особено осезаемо - първите две?
Нима някой е преброил и ни свежда информация, колко са от тези у нас собствениците и преселниците вече, след като в Търново имаме "еврейски град" - точно на хълмовете, а такива има и другаде и се пропектират и другаде?
След като англичани в български села, вече поискаха свои кметове и администрация, но това ни убягна някак (Нямаше "националисти", които да ни спрат вниманието на него!)?
А от къде идват разни секти, ереси и други извращения?
Търговия с органи, в чии ръце е застраховането и други активи...
Тези въпроси, смятам са още по - опасни и в техните отговори е скрита много по - голяма заплаха за бъдещето ни, отколкото във въпроса: Колко се раждали в гетата?
Там се раждат, ама и смъртността е немалка, а притежанието на имущество - нищожно, да не го
цитирай
4. samvoin - ворим за политическо присъствие и ...
29.11.2012 01:56
ворим за политическо присъствие и ангажираност и то на етническа основа, като един друг етнос или по - скоро два, при това нехристиянски, често агресивни към нашата вяра и с двойни гражданства.
А какво да кажем, за чернокожите преселници и други?
За процента на деца от смесени бракове - с чужди граждани?
А какво да кажем, ако си зададем още по-кошмарния въпрос: Колко от българското "чисто" потомство, владеят сред млади и подрастващи - книжовен български, от какво се вълнуват и колко мечтаят да научат него - преди английския и да останат в България, да я променат и да живеят в различна от тази и истинска България?
Колко имат памет за миналото и желание за бъдеще тук?
Това е вече - най - кошмарния от кошмарните въпроси въпрос, мисля...
Тези българи, живи ли ще са за България?
А колко още, мечтаят да си продадат имотите и да не мислят у чии ръце ще попаднат и какво ще е бъдещето им и да бягат от страната?
Можем да отидем много далеч, ако се замислим за всички кошмарни въпроси и тенденции, неповдигнати в статията по - горе и изключени от иначе правилната насока на изследването и "алармата".
Далеч съм от мисълта, че Ран, Ът и Сорос (Или стоящите зад тях общества и такива, евентуално като Родшилдови и прочие.) - работят по своите планове, сред които този на първите - стоварен върху Луканов в "зората на демокрацията" или "перестройката" и аплодиран от сини, червени и други по - късно, целят да ни заличат или "редуцират" - в полза на циганите и защото онези първите, са "силно загрижени" наистина за последните, че и желаели да им подарят държава у нас.
Не мисля, че е и за турците, макар те да бяха един сериозен вековен "тил", "помощник" и значимо "средство към целта"...
Макар и сега да са сериозен "инструмент" в политиката и лесно маниполируем етнически у чрез плашила като "възродителни процеси".
Някак, не ми звучи убедително и логично, подобна теза.
Със сигурност, печелившия ще е "трети" и невидим за нас сега или съвсем видим и осезаем, ама прикриван зад "праха в очите" ни
цитирай
5. samvoin - - чрез разните измислени - "...
29.11.2012 01:57
- чрез разните измислени - "цигански", "ислямски" и не знам си какви още от псевдонационалисти, заплахи...
Циганите и проблема с тях, породен в голяма степен изкуствено, като битово - социален на места и превръщан умело чрез пропаганда в етнически, че и издиган в ранг на "национален", е според мен поне, само за отвличане на вниманието ни и желателно - за хабене на енергията и "изпушване на парата" ни, в съвсем погрешна посока.
цитирай
6. samvoin - А и най - главния въпрос и проблем, ...
29.11.2012 02:00
А и най - главния въпрос и проблем, който винаги пропускаме в такива дебати и разсъждения е: Защо българи не се раждат, а само умират?
Кой ги трови с аборти, противозачатъчни, презервативи?
От коя страна, те са измислени, произвеждани и внасяни и защо?
Кой научи и как българите, да не се множат и жените, че да имаш много деца - било "срамно и непрестижно" и че жената на всяка цена, трябвало да изоставя семейството и израства "кариерно" наравно с мъжа?
Кой посади тези "микроби" и "зарази", в нашето народосъзнание и защо?
цитирай
Търсене