Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.11.2012 04:34 - Какво готви на Плевен "миниоктопода" - начело на масона Дарин Матов (Чието протеже беше скандалната съдийка Марковска!) и кмета
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2602 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2012 04:43


I. Обърнете внимание на този материал и на подчертаните абзаци katq 26/11/2012 [0] comments Първа част Одобрен е проектът на Община Плевен за изграждане на депо за битови отпадъци

imageС решение на Министерски съвет бе одобрен проектът на Община Плевен за изграждане на депо за битови отпадъци, обяви кметът на Община Плевен  проф. д-р Димитър Стойков .

“Това е един от големите инфраструктурни проекти на Община Плевен, който мина през много перипетии. Първоначално  имахме две подготвени предложения, които се оказаха непригодни и се наложи в началото на февруари в съвсем кратки срокове  да приготвим ново проектно предложение”, каза кметът.

Проф. Стойков  добави, че е било взето решение да се премине към инженеринг, т.е. успоредно проектиране и строителство.

Община Плевен е водеща в изготвянето на проекта, защото на нейна територия ще се намира новото депо. Своите отпадъци тук ще извозват още пет общини – Гулянци, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Искър и Пордим. В проекта е предвидено да бъдат изградени и две инсталации – сепарираща и компостираща за т.нар. зелени отпадъци.

Ще се извършва обезвреждане на опасни отпадъци, ще има и система за улавяне на биогаз.

„Експертната група работи много здраво и на 12 октомври 2012 г. беше внесена цялата проектна документация в окончателен вид, обяви кметът и изказа благодарност  към началник отдел „Екология“ – инж. Павлина Тодорова, ръководител на проекта.

Стойността на проекта е 27 795 953.90 лева, от които 5.8%, или 1 612 165 лв., ще е общият собствен принос на горепосочените общини. Основната част от него е за сметка на Община Плевен, като собственото ни участие вече е подсигурено от отчисленията, които Общината прави към МОСВ.

Договорът с Министерство на околната среда и водите за изграждането на депото ще бъде подписан в края на тази или началото на другата седмица, съобщи кметът.

Като следваща стъпка той обяви, че в бъдеще ще се търси възможност за изграждане и на завод за изгаряне на битови отпадъци. Един такъв завод намалява количеството на депонираните отпадъци с 90%, като продукцията на компостиращата и сепариращата инсталации ще бъде насочена именно към него.

“Ние сме горди с този проект, тъй като, ако до 2014 г. не бъде осигурено депо, отговарящо на съвременните екологични норми, Община Плевен би плащала солени такси и глоби, които далеч ще надхвърлят собственото ни участие в проекта”, подчерта проф. Стойков.

Началникът на отдел „Екология” в Общината инж. Павлина Тодорова обясни, че новото хранилище за отпадъци ще се намира в близост до старото депо на територията на Опанец и Буковлък и ще е разположено на около 200 декара.

Инж. Тодорова каза още, че депото ще  разполага и с център за временно съхранение на опасни отпадъци.

http://www.pleven.bg

 

Втора част Подписват проекта за депото за битови отпадъци Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков обяви на редовния си брифинг, че проектът за депото за битовите отпадъци е одобрен и предстои подписването му, което ще се състои в четвъртък – 29 ноември в Актовата зала на Община Плевен в присъствието на министър Караджова.

“Фактът, че този проект ще се подпише в Плевен доказва, че действително плевенската община работи много добре с Министерството на околната среда и водите’, каза проф. Стойков.

http://dariknews.bg/

Трета част

Гражданско Сдружение “Клуб Истина” върви “по стъпките” на този грандиозен проект!

През следващите дни ще изискаме пълната документация, свързана с проекта.

След като се запознаем с нея и след като обработим и информацията, която ние имаме, ще я “сведем” до …където е необходимо и до докъдето преценим.

Читателите на сайта ни също ще бъдат запознати с нашето “разследване”.

“Клуб Истина”




II. А сега да си припомним това: katq 26/11/2012 [0] comments

Депутат, адвокат и магистрати оплетени в плевенски “октопод”?

26.11.2010

Поля ТОМОВА

 

След няколко месеца затишие пореден “взрив” разтърси прокуратурата и съда в Плевен. Авдокат Диян Мичев бе арестуван за подготовка за убийство. С него бяха задържани още четирима души – организирана престъпна група, която се занимавала с изнудване, рекет, заплахи, склоняване към лъжесвидетелство и други. Адвокатът Мичев е сочен за тартор на престъпната група. След 72-часово задържане обаче Софийски градски съд го пусна срещу 5 хиляди лева парична гаранция. Членовете на престъпната група също са освободени и са им наложени по-леки мерки. В дома на единия от тях – Йордан Трифонов, е открита и пушка, за която данните сочат, че е незаконна. Йордан Трифонов е един от хората, наети да следят две прокурорки, да подслушват разговорите им и да донасят на Мичев с кого магистратките се срещат. Според медиите за да следи двете прокурорки, скандалният адвокат е разчитал и на съдии и прокурори. Те му докладвали по какви дела работят обвинителките, както и как се подготвят за тях. Двете прокурорки, които Мичев заплашвал с убийство, са Диана Маркова и Искра Ганева. Те са внесли в съда общо четири обвинения срещу адвоката – за измами, документни престъпления, склоняване към лъжесвидетелство и насилствено отнемане на имущество. Това според магистратките е причината Мичев да ги заплашва с убийство. Те отказаха да съобщят как точно са получили заплахите, но заявиха, че са били сериозни и са започнали още през пролетта на тази година. Запознати с разследването твърдят, че прокурорките са били заплашвани както устно, така и със SMS-и, едновременно и към двете.

Разследването срещу Диян Мичев е започнало преди година. През това време лъсват и нерегламентираните контакти на адвоката с десетина прокурори и съдии. С тях Мичев е образувал своеобразна верига с цел решаване на дела в полза на един или друг човек. Според разследващите авдокатът е искал от десетимата магистрати “смачкване” на определени дела. С помощта на своите приятели от съдебната палата в Плевен Мичев дори уреждал завеждане на дела срещу полицаи, както и срещу хора, с които имал бизнес отношения. Медиите цитират шест конкретни дела, по които Диян Мичев е лобирал, като е използвал връзките си с магистратите. Кои са десетте магистрата, с които Мичев е поддържал близки отношения и е използвал, не се уточнява. Магистрати обаче твърдят, че след като е бил пуснат под гаранция, той се е прегръщал в сградата на съда демонстративно с един от съдиите. “Имам преки впечатления от поддържани контакти между колеги от прокуратурата и колеги от съда с Диян Мичев. Особено впечатляващо е обстоятелството, че почти всички магистрати в Плевенски съдебен район – съдии и прокурори, си правят отвод – както по дела, по които Мичев е обвиняем или подсъдим, така и по дела, по които е адвокат”, твърди прокурор Искра Ганева пред журналисти. “Много магистрати от Плевенски съдебен район по един или друг начин се опитваха да набавят информация на какъв етап са разследванията, с какви доказателства разполагаме, какви действия бихме предприели относно Диян Мичев, ще бъде ли привлечен под отговорност, ще бъде ли задържан. И поведението им се променяше в зависимост от това дали Мичев е обвиняем, е ли той задържан или е освободен. Това говори за тяхната обвързаност с адвокат Мичев, която не е само служебна, но и лична”, добавя прокурор Диана Маркова. И двете са категорични, че голяма част от магистратите от кръга “Мичев” са онези от кръга “Красьо Черния”.

Освен връзки с магистрати и опити за влияние над тях, разследващите установяват още една топла връзка на Диян Мичев – този път с депутат и заради много пари. Чрез специални разузнавателни средства са установени интензивни контакти между скандалния адвокат и плевенския депутат от Ред, законност и справедливост (РЗС) Дарин Матов. Според МВР депутат и адвокат стояли зад организация за силово отнемане на завод “Подемпласт” в Подем. Целта била чрез заплахи да бъдат принудени собствениците на завода да го продадат. След като се сдобият със земята, Мичев и неговите хора щели да кандидатстват за евросредства за изграждане на завод за преработка на отпадъци. Депутатът Дарин Матов пък се явява в ролята на лобист, който да им осигури милионите от еврофондовете. Пред журналисти Дарин Матов отрече да участва в тази схема и заяви, че това е “политическа поръчка” с цел да бъде опетнено името му. Разследващите обаче са категорични, че са се натъкнали на истински “октопод” в Плевен, в който съдии, прокурори и депутат са се оплели в странни връзки. Цялата истина, както и имената на десетте магистрати ще бъдат ясни съвсем скоро, твърдят запознати.

http://bgsever.blog.bg



III. Да помогнем на органите! katq 26/11/2012 [1] comment

“Разследващите обаче са категорични, че са се натъкнали на истински “октопод” в Плевен, в който съдии, прокурори и депутат са се оплели в странни връзки. Цялата истина, както и имената на десетте магистрати ще бъдат ясни съвсем скоро, твърдят запознати.”

26.11.2010

*

КОГА, господа разследващи???

Кой е депутатът?

Кои са магистратите?

Къде се намира сега всеки един от тогавашните участници в скандала в сегашната йерархията на общинското и държавно управление?

И дали “Октоподът” Плевенски не пусна пипала и в сегашната Общинска управа? Дали не пусна пипала и по-далече и по-ВИСОКО?

Искаме да ви помогнем да продължите разследването като насочим вниманието ви към две-три имена, обвързани в СТРАННИ ВРЪЗКИ:

Павлина Тодорова

Дарин Матов

проф. Димитър Стойков

*

Искаме отговори!

И ще ги получим.

Плевен няма какво да губи, освен ОКОВИТЕ си.

Ние пък…СЪВСЕМ!

Преди много време Иванка Славчева отказа охраната в качеството си на свидетел, но отговорът беше, че по закон трябва да е така.

Сега обаче се налага органите да бъдат  бдителни и то не заради обвиняемия по делото “Октопод”, а поради опасност от НЕДОСЕГАЕМИТЕ плевенски “мутри”, облечени ВЪВ ВЛАСТ!

“Клуб Истина”




Закон за достъп до обществена информация katq 26/11/2012 [0] comments

ГЛАВА ПЪРВА

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Раздел I

Предмет и обхват

Задължени субекти (Загл. изм. – ДВ, бр. 49 от 2007 г.)

Чл. 3. (1) (Изм. – ДВ, бр. 104 от 2008 г.) Този закон се прилага за достъп до обществената информация, която се създава или се съхранява от държавните органи, техните териториални звена и органите на местното самоуправление в Република България, наричани по-нататък “органите”.
(2) (Изм. – ДВ, бр. 104 от 2008 г.) Този закон се прилага и за достъп до обществена информация, която се създава и съхранява от:
1. публичноправни субекти, различни от тези по ал. 1, включително публичноправните организации;
2. физически и юридически лица само относно извършвана от тях дейност, финансирана със средства от консолидирания държавен бюджет и средства от фондове на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз по проекти и програми.
3) (Нова – ДВ, бр. 49 от 2007 г., изм. – ДВ, бр. 104 от 2008 г.) Организациите от обществения сектор са длъжни да предоставят информация от обществения сектор за повторно използване, с изключение на предвидените в този закон случаи.
(4) (Нова – ДВ, бр. 49 от 2007 г.) Организация от обществения сектор е държавен орган, орган на местно самоуправление и публичноправна организация, както и техните обединения.

Субекти на правото на достъп до обществена информация и на правото на повторно използване на информация от обществения сектор (Загл. доп. – ДВ, бр. 49 от 2007 г.)

Чл. 4. (1) Всеки гражданин на Република България има право на достъп до обществена информация при условията и по реда, определени в този закон, освен ако в друг закон е предвиден специален ред за търсене, получаване и разпространяване на такава информация.
(2) Чуждестранните граждани и лицата без гражданство се ползват в Република България с правото по ал. 1.
(3) От правото по ал. 1 се ползват и всички юридически лица.
(4) (Нова – ДВ, бр. 49 от 2007 г.) Лицата по ал. 1, 2 и 3 имат право на повторно използване на информация от обществения сектор.

Основни принципи


Чл. 6. (1) (Предишен текст на чл. 6 – ДВ, бр. 49 о т 2007 г.) Основните принципи при осъществяване правото на достъп до обществена информация са:
1. откритост, достоверност и пълнота на информацията;
2. осигуряване на еднакви условия за достъп до обществена информация;
3. осигуряване на законност при търсенето и получаването на обществена информация;
4. защита на правото на информация;
5. защита на личната информация;
6. гарантиране на сигурността на обществото и държавата.

* (В съкращения) http://www.aip-bg.org/ * Писмото  до Кмета на Община Плевен ще бъде внесено утре от името на Гражданско Сдружение “Клуб Гражданско Общество – Истина” и ще представлява  заявление за получаване на пълната информация за “Проекта за битови отпадъци”. “Клуб Истина”

http://drugataistina.com



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054220
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци