Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.11.2012 04:36 - ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАБРАНЯВА ДЕТСКИТЕ ПРИКАЗКИ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1704 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: lyubomircholakov

На пръв поглед в Еврокомисията седят някакви идиоти, които се занимават с кривината на краставиците, мощността на прахосмукачките, щастието на кокошките (появи се информация, че вече и с щастието на прасетата), детските балончета (по едно време ги бяха забранили) и с други подобни дивотии - просто, защото нямат работа и тези 50 хиляди чиновници в Брюксел се чудят с какво да оправдаят средната си заплата от 6500 евро месечно.
Но информации като тази опровергават тезата за техния кретенизъм. Агресивният им натиск именно срещу жените и децата, и активното прокарване на т. нар. "ювенална юстиция"посочва главната и много стриктно преследвана "цел на занятието": формирането на безполов, униформен, безличен и роботизиран западен човек, на всичко отгоре с убийствено ниска раждаемост, който да стане колкото може по-скоро лесна плячка на афро-азиатските нашественици с техните вече създадени бази-анклави във всички по-големи градове на Европа...

Еврокомисията смята, че детската класика представя невярно равноправието на половете
 

16.11.2012 image1

 

Според Комитета по правата на жените към ЕК, класическите произведения на литературата за деца формират в подрастващото поколение невярна представа за съвременния свят, затова четенето на такива книги следва да се ограничи. 

  image   Комитетът по правата на жените към Европейската комисия подготви отчет, в който особено внимание се отделя на това, че класическите детски книги, които жителите на Европейския съюз продължават от десетилетия да четат на своите деца, формират в подрастващото поколение неверен модел за равноправието на половете в съвременния свят. В тези книги възрастните най-често действат според патриархални канони – бащата работи, а майката си седи у дома и възпитава децата. Това, според евродепутати, е недопустимо, тъй като у малчуганите се създава впечатление, че мястото на жената не е в офиса, а в кухнята и така се формират определени стереотипи за взаимоотношенията между половете. За да промени тази ситуация, Европейската комисия предлага в училищата да се въведат специални курсове, където да се обяснява на децата, че всички те – и момчета, и момичета – имат равни права и могат да правят кариера независимо от пола си.  По време на тези курсове на учениците ще им бъде предложена подходяща литература, а неправилната – забутана на задните рафтове.
Това предложение обаче предизвика негативни реакции във Великобритания. Представители на движението на „евроскептиците“ посочиха, че е най-малкото непрофесионално да се отделя такова внимание на подобни „дреболии“, а да се загърбва далеч по-важната тема за ефективното използване на ресурсите на Евросъюза, с което да се преодолее икономическата криза в Европа. Според тях, вместо да се занимават със социално инженерство сред подрастващите, еврочиновниците е по-добре да отделят повече внимание как да осигурят работа на родителите на фона на растящата безработица. Освен това британците заявиха, че смятат да се борят за правото да четат на децата си книги като „Питър Пан“, независимо че там героините не работят и не се занимават с правенето на кариера.
http://www.fakel.bg





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. nikikm - Равноправието
19.11.2012 21:47
те го разбират и ти и те в наведена поза,като те харесват това!На по-късен етап в наведената поза оставаш само ти,само,че няма да можеш да протестираш!Ще можеш обаче да съжаляваш,че не си протестирал навреме! Нищо ново!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050490
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци