Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989518
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
09.11.2012 03:59 - България в ъгъла
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: kabuli

"Единственото от което има нужда злото,
за да тържествува, е добрите хора да не
правят тищо"

Едмънд Бърк политик, философ и естет.
(1729 - Дъблин - 1797 - Биконсфилд)


И така, догодина ще гласуваме за ново Народно събрание на седмия ден, през седмия месец. От сега е ясно, че изборите ще бъдат много тежка игра за ГЕРБ и БСП. Първата партия - да запази властта си, а втората - да се върне на бял кон в нея. Но имали значение коя партия ще спечели изборите догодина? Не, няма никакво значение коя партия ще ни управлява не само догодина, но и всичките години занапред. Няма, защото която и партия да стои начело на държавата ни, тя ще бъде партията на тотално мачкащия ни капитализъм. На този див и варварски в отношенията си капитализъм, който има само една единствена идея - повече печалби.
Фактът, че ние живеем в два свята е онази "херкулесова" борба на Бойко Борисов с барбекюто на Ахмед Доган и с незаконно построените палати на богаташите ни. Е, едно е да си Херкулес от приказката, друго е да си Херкулес в политиката на България. Доказано е, че в полето на българската политика не са шетали никога херкулесовци. Е, и да са, за не повече от един мижав успех. И са си тръгвали. Или по "здравословни причини", или облечени в дървен костюм, защото никой не е спечелил борбата срещу капитализма. А днешният български капитализъм, който е роден из недрата на комунизма, е в най-арогантната си форма и проявление.
Днешният ни министър-председател ще остане в историята като магистралостроител. А твърденията, че той строи магистрали, изхождайки от идеята за някакво благо, са напълно лъжовни. Лъжовни са, защото на дивия и варварски капитализъм не са му нужни никакви магистрали, никакви болници, никави училища, никави...  Не са му нужни, защото капиталистът не изпраща детето си в скапаното общинско училище, нито се лекува във все повече пропадащата българска болница. Днешният представител на капитализма си живее в собствено изградена инфраструктура, предлагаща всички удобства и разкош.
Свикнали сме да ни "опяват на главите" не само предизборно, но и въобще. Но като че ли не отдаваме някакво значение, че лицата в хора на "опевачите" са все едни и същи.  Защо се получава така, че не са малко тези, които са несменяеми? Ами те са несменяеми, защото са пратеници не на обществото, а на арогантния и тоталетн капитализъм и няма никакво значение как ще се наричат - БСП, СДС, ДПС, АТАКА или ГЕРБ. Основните български партии са изградени по силата и волята на капитализма и съществуват по неговата сила и воля. Другите - това са мижави опити за игра на демокрация. Нали не сме забравили за прословутия разговор между Борисов и Президента за Бирата! Това е доказателство, че капитализъм - българска арогантна форма - и власт са се прегърнали толкова силно и страшно, че хората направо си нямат представа за какво става на въпрос.
Няма осъдени за финансови нарушения за милиони. Няма и не може да има! Това е истината! Та нима капитализмът ще се откаже от тези, които са неговите добри служители и ще ги остави на произвола на съдбата! А и същият този български капитализъм си е намерил много добър сътрудник в лицето на Българската правораздавателна система.
На бойното поле на политиката винаги е имало "ястреби" и "гълъби". На полето на българската политическа система винаги са кацали само "гарги". "Гарги", но с властта и стадната сила на хищните хиени, помитащи всичко пред себе си. Още по-страшно е,
че България става неразбираема за самите българи, а тяхното обществено мнение се контролира тотално от тотално настъпилия перверзен и див капитализъм.
Падането  на България към дънто на мизерията и потъването й в блатото на неизвестността е от ясно по-ясно. Спасетието й от това падане обаче е неясно.
България отдавна е набутана в ъгъла на живота.

Ще завърша с цитат на Е. Бърк:

Вашите политици не познават своят занаят; затова и разпродават своите инструменти".

Кой ги купува тези инструменти, е ясно.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене