Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991302
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
04.11.2012 05:42 - Мария нарязала знамето на ЕС заради България (А ние оставихме да я пращат необолшевиците на психиатър!)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 10065 Коментари: 24 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

петък, 26 окт 2012 г. 20:06 ч.

Патриотичен протест Мария нарязала знамето на ЕС заради България BNews.bg

image

Софийският районен съд изпрати за изследване в психиатрията в Сливен 29 - годишната Мария Георгиева, която наряза знамето на ЕС в Съдебната палата. Жената призна, че е един вид протест от нейна страна.

Преди два дни младата жена наряза знамето на Европейския съюз на метри от кабинета на главия прокурор в Съдебната палата в столицата.

На 6 ноември съдът трябва да реши дали ще накаже жената по Указа за дребно хулиганство, както предлагат разследващите полицаи от ІV РПУ, съобщи БНР.

Мария Георгиева обясни, че постъпката й е била протест. Първоначално смятала да влезе в Палатата и да подаде някаква жалба.

"Така или иначе нещата не се развиха по начина, по който си мислех и в крайна сметка това беше решението, което взех с цел, че по този начин ще бъде привлечено вниманието, че не може ние да унищожаваме собственото си знаме", коментира Мария.

Тя се аргументира, че действията й са били в знак на протест срещу ЕС и неглижирането на нашата нация и държава:

"Точно затова махнах другото знаме, за да поставя нашето знаме на централно място. Аз съм родолюбец, обичам България и не искам българският език и българският народ да бъде затрит. Това, което правят в момента. Това ми е протестът".

 





Гласувай:
6


Вълнообразно


1. samvoin - Който може да даде координати на ...
04.11.2012 05:42

Който може да даде координати на жената или ако тя случайно прочете, нека пише тук или на ЛС, а също на мейла: samvoin@gmail.com - ако може с нещо да и се помогне и има нужда от съдействие!
Предлагам, да се организира при необходимост инициатива за защитата и, но повече хора да проявят интерес към съдбата и, ако все още има патриоти у нас - вместо да крещят само "Циганите на сапун!" и прочие...
цитирай
2. boristodorov56 - Европийския съюз не е виновен, че нашите държавници, които сами си избираме, са боклуци! Що ЕС не затрива другите посткомун. онанистически страни?
04.11.2012 10:22
Не ЕС затрива България - това вече го направи Съветския Съюз!
цитирай
3. tomcat2 - Тази жена е герой, подкрепям нап...
04.11.2012 10:59
Тази жена е герой ,подкрепям напълно!
цитирай
4. samvoin - Не ЕС затрива България - това вече го ...
04.11.2012 15:39
boristodorov56 написа:
Не ЕС затрива България - това вече го направи Съветския Съюз!
Каква разлика намираш между генезиса и целите на ЕС и СССР?
Там имаше съветски комисари, тук има "европейски".
Там имаше Москва, тук има Брюксел.
Там има Кремъл, тук има "Европарламент". Все упражняващи антинационална диктатура, обезличаване на идентичности, фабрикуване на история, падане на граници и еднакво двоен стандарт - към едни и други нации, към един и друг шовинизъм, към едно или друго - истинско или фалшиво обезправяване на някого.
Там имаше наднационална номенклатура, тук наднационална тлъсто - бюрократична масонска олигархия.
СССР говореше срещу "агресора Хитлер", а агресивно нападна Унгария, Чехословакия, Полша, Афранистан...
При това и не както Хитлер срещу Полша, с цел да брани коренното население в отнети територии и свои събратя по кръв, език и съзнание от етническо прочистване, нито след провокации на тези страни към война.
ЕС говореше отначало за "Европа на нациите", а после за "общоизбирателно право", "демократични избори" и "неприкосновено право на свободен избор" на власт, форма на управление и система на управление.
В същия момент, агресивно нападна някога Австрия за нейния свободен избор, където не можеше да се говори за фалшификации.
Нападна ги агресивно и с типично болшевишка истерия, за някакъв измислен "фашизъм и нацизъм" и с типично болшевишка истерия и патос, поиска "смърт на фашизма" и "бойкот на всичко що е австрийско", при все, че Хайдер и на йота не си позволи, нито коалиционното му правителство, да изселва по типично нацистки граждани на ЕС или нечии други граждани, както това сега прави Франция с наши съграждани и граждани на ЕС и то в съвсем мирно време, за разлика от хитлеровите депортации и изселвания - във военно време, които не са прецедент само за него или за нашата тогава Ос (Нека си спомним и действията на Сталин към чеченците или на САЩ - към техни граждани от германски или японски произход!).
За Франция обаче, не чуваме да има

цитирай
5. samvoin - санкции и изолация, а? Ето дво...
04.11.2012 15:48
санкции и изолация, а?
Ето двойния стандарт на брюкселските - необолшевишки политкомисари, ужким радетели за "свобода, братство и равенство" - като тия от СССР.
Дори на моменти още по - голям, поне срещу нас и от на онези.
Това е вероятно, защото французите са все пак "победители" във ВСВ, макар и тенденциите да са да ги няма въобще като нация и идентичност и то далеч не заради циганите от България или Румъния.
Австрийците обаче, въпреки болшевизоидните и титовизоидни внушения, че са "отделен народ и идентичност от германците", са все още смятани ясно за победени във ВСВ и делението си го има, делението на вечното наказание и реваншизъм към някои нации.
Има го и делението "Изток - Запад" и антиправославното деление и делението на "бившите комунистически страни" или "посткомунистическите", макар именно страните на тези някога, да ни хвърлиха в комунизъм и да му съдействаха срещу нас и за това да ни държи в умишлено изоставане в много насоки, а тези там - да живеят за наша сметка, като търтеи и паразити - както гърците пък на гърба на цяла Европа.
Някои знае ли, колко печели само същата тая Франция, от вземането на безценица на нашия гюл и препродаването му, като парфюмерия и кузметика - на баснословни цени и с митична печалба?
Един малък факт и "щрих", само.
Иначе, причините срещу ЕС са много, които мога да изтъкна и изброя...
При това - със сурови и студени цифри и факти и без никакви емоции и заблуди, както и с експертни мнения.
Само искам да напомня, че в Европа именно истински десните, са срещу ЕС в момента и поне умерени "евроскептици".
Но само още един факт:
ЕС отряза "жълтите стотинки" за България, които така и не стигнаха до редови - трудещ се българин, ужким заради Станишев и "корумпираната тройна коалиция", на които видите ли - "невинния и ни лук ял, ни лук мирисал ЕС", никога тия пари не ги е давал на съмасонските си "братя" от тая коалиция, като награда и пълнене на джобовете и сметките им за стопанската и социална разруха или доразруха на България, а в
цитирай
6. samvoin - същия момент направи Станишев п...
04.11.2012 15:57
същия момент направи Станишев председател на ПЕС - на огромна парламентарна група в парламента си?!
ЮНЕСКО направи Бокова свой шеф.
Да не говорим, къде днес са недоносчетата на паралелната държава у нас "Номенклатурия", заедно с откраднатите от нас пари и дето МВФ ни ги връща - в лицето на урода Дянков?
Ами, не са в Китай, Северна Корея или Куба и не изляха откраднатото там, в "името на световната социалистическа революция", вервайте...
В любимия на некои тук Запад, стана това, който хич не подкрепял червените, ми дисидентите срещу тях и антикомунистите...
ЕС напада "авторитаризма" на Боко и то защото била изгонена една прогнила от корупция пачавра - съдийка или щото си разчиствал личните сметки с други банди и техното лоби в съда, па взе та неволно и нас поосвободи от некоилко малки туморни клетки там, а в същото време го насърчава и "потупва бащински" по рамото, когато ги весели като шут, а Дянков и Младенов си провождат доразрухата, докато този ни отвлича вниманието с цирковете си.
В същото време, нека видим какво направи ЕС с Орбан, който наистина понечи да търси сметка на крадците от миналата власт и да води дясно - консервативна политика?
Който истински реформира съдебната система на Унгария и пожела да я направи работеща?
Ами ЕС е на път да направи с Унгария, което навремето и СССР направи с нея, ако имаше достатъчната мощ, ама ако Унгария направи най - смелата крачка и им напусне клоаката, тогава ще настроят НАТО срещу нея, което става все по - безличен орган, както и ООН - макар и последния, повече да взе да "отчита някакви жизнени функции на изкуствено дишане и доизживяване".
ЕС прави с Унгария това, което направи преди и с Австрия.
А да не говорим за "демокрацията" на ЕС - толерираща мачкането на верски права, както се прави във Франция - типично по болшевишки и да се тикат хора и авторитетни историци по занданите за мнение, само защото опровергават или изследват един алогичен исторически мит и легенда за ВСВ, както това се случва във ФРГ и само защото
цитирай
7. samvoin - там някой дръзнал да защити слов...
04.11.2012 16:04
там някой дръзнал да защити словестно своя народ, от исторически клевети и лъжи срещу него.
Егати "демокрацията", егати "човешките права", егати и цинизма некои да ми говорят дебелашки и дебелооко за ЕС и "човешки права" и че ЕС, требва да е "морален съдник" номер едно и образец за "спазване на човешките права", по целия свят и предимно обаче срещу страни - недължащи нищо и неробуващи на МВФ, нежелаещи "свободата" единствено за гей - паради, проституция и марихуана или диктата на наднационалните банкерски банди - докарали някога болшевизма в Русия или Френската така наречена "революция"...
Когато някой не поиска "свобода" за тези извращения и за порнографията в своята страна - управлявана от него, той мигновено става "диктатор и тоталитарист", макар и да не тика в затворите хора за мнения по исторически теми, както това прави бившия "другар" от ЩАЗИ - Ангело Меркел в бивша "Германия", което обаче минава за "демокрация" и "спазване на човешките права и свободи", редом с нацистките депортации на Франция, редом със следенето и слухтенето в интернет и мобилните телефони - пак директива прочие на брюкселските политкомисари, редом със забраната за бурките и религиозни символи...
Егати "демокрацията", егати "свободата", егати "мерилото за човешки права и свободи"...
Няма да се спирам на експериментите в Швеция и за техните клиники и лудници, пред които и сталиновите бледнеят.
Много ще стане...
На САЩ, пък хептен тук няма да се спра и на "свободата" там или във Великобритания.
Те практически, последната също не са в ЕС, а първата и формално.
Последната обаче, има само права в ЕС и спрямо ЕС, но не и задължения - както и сателита и от десетилетия на Балканите - Гърция, който обаче сега е изоставен от нея, типично по англосаксонски му - както някога Полша пред Хитлер...
цитирай
8. samvoin - А и ако флага на СССР ни се натрапваше ...
04.11.2012 16:09
А и ако флага на СССР ни се натрапваше на всяка "българска" институция, бих подкрепил действия срещу него в същата степен.
Той обаче, даже по времето на Живков не ни е натрапван навсякъде така (Макар петолъчката да мърсеше нашия НАЦИОНАЛЕН и сквернеше, а сега арестуват заради нашия древен символ свастика на него?!), както синия парцал с петолъчките, приличащ на някакви насрани дрипави гащи.
Все пак, при Живков макар и васали, не станахме на стария СССР - по една или друга причина и независимо дали благодарение на него 16-а съветска република, ама сега станахме тук 27-а...
цитирай
9. samvoin - И за онова време, да, хората драли ...
04.11.2012 16:10
И за онова време, да, хората драли дрипата на СССР - когато го е имало и е бил окупатор у нас, са ГЕРОИ!
Днес са герои, тези които го правят срещу настоящия и идентичен натрапник у нас.
цитирай
10. gandolfini - Винаги съм бил против ЕС
04.11.2012 17:37
Ще кажа и своите доводи,властта носи корупция,голяма власт голяма корупция ,в основите на ЕС стои корупция и интереси на елитарни общества ,власт за елитите ,робство за низините.Второ,обезличаването на нации ,религии ,морал.
В основата на религиозната доктрина на лидерите в ЕС ,е езотериката на древен Вавилон,аз като християнин не мога да приема законите да ми се налагат от хора с нисък морал и сатаниски възгледи.
цитирай
11. samvoin - Приятелите на ЕС, няма да кажат нищо ...
04.11.2012 18:38
Приятелите на ЕС, няма да кажат нищо за скандала "Станишев - Хохегер" и смятащите, че корупцията и лошия живот, са от "българските недра" - национални нихилисти!
Че на Запад нямало корупция и не се лансирала от там у нас.
Интересно, какво българско има в опоскването на България от двама чифута с антибългарско съзнание и от един австриец, макар със съмнителен австрийски произход?
цитирай
12. boristodorov56 - samvoin - Да разбрам ли, че си за България да влезе в новия СССР, който Путин готви?
04.11.2012 21:25
Аз се отказвам да водя спор за факта, че ЕС е доста по различен от СССР.
Май има доста разлики, но спор няма да водя.
Не искам.
Ако отчиташе, че България се управлява от едни и същи хора преди и след СССР, преди и по време на ЕС - щях да споря, но ти го отчиташ и е напълно излишно.

Трябва да те разочаровам, но правиш комунистическа пропаганда под формата на някакъв странен национализъм.

За съжаление!
цитирай
13. samvoin - Аз се отказвам да водя спор за факта, ...
05.11.2012 01:19
boristodorov56 написа:
Аз се отказвам да водя спор за факта, че ЕС е доста по различен от СССР.
Май има доста разлики, но спор няма да водя.
Не искам.
Ако отчиташе, че България се управлява от едни и същи хора преди и след СССР, преди и по време на ЕС - щях да споря, но ти го отчиташ и е напълно излишно.

Трябва да те разочаровам, но правиш комунистическа пропаганда под формата на някакъв странен национализъм.

За съжаление!
Искаш да кажеш, че националиста може да обича която и да е наднационална и интернационалистическа империя, ставаща наднационално образувание и недържаща сметка за историческите граници на страните, за националните и народни различия и идентичности и за религиите?
Както и империи, целящи заличаването на българската нация и лансиращи титовия македонизъм, както и каращи ни да му признаваме "права", докато се отнемат в нея исторически и изконни такива, на доказано съществуващи верски и национални групи?
Кое е комунизъм?
Да не искаш до националния ти флаг, в национална ужким институция, да се мъдри някакъв масонски парцал с петолъчки, бил той син или червен?
Да искаш националния ти флаг, официалния ти език и националния ти химн, както и границите на целокупната твоя страна да са над всичко, а не някакви си мъгляви съюзи с мардохаево - либерастки и комуноидни идеи за падане на границите, а същевременно прокарващи в практиката си изкуствени такива и подтискащи народа и нацията ти, в рамките на съветското образувание в което си и против обещаното в неговите нормативни актове, договори и постановления?
Опровергай нещо, от посочените негативи?
В Европа не лежат хора в затвора за изказано мнение, няма депортации на граждани на ЕС по етнически и национален признак, няма верски гнет?
Кое от изброеното, се различава от комунизма и по какво?
Може би по лениновата длъжност "комисари", а?
Да си чувал за еврокомунистите?
Има разновидност на комунизма, която е обнадеждена, че бъдещето на комунизма е в ЕС и не вижда никаква заплаха там за него, а напрот
цитирай
14. samvoin - ив. В същото време, искаш да кажеш, ...
05.11.2012 01:20
ив.
В същото време, искаш да кажеш, че всеки който е евроскептик и е срещу ЕС в Европа и членство на страната си там, е комунист?
Значи Качински са такива, Вацлав Клаус е такъв, Буковски е такъв, Виктор Орбан е такъв?
А БСП - обичащи ЕС и "кръстещи" се в него, както и ГЕРБ, ще да са "прави антикомунисти" или наверно Иван Костов?
цитирай
15. samvoin - Още повече, не съм за никакъв нов или ...
05.11.2012 01:28
Още повече, не съм за никакъв нов или стар СССР, независимо дали го готви Путин или някой друг.
Зная няколко страни в Европа, които не са членки на ЕС, ама не виждам която и да е нечленка на ЕС, да е по - зле от нас в момента по нещо или пък да е част от някакво си "СССР - готвено от Путин".
Ако говорим за Евразия, то това което е планирано в момента между Русия и Беларус, както и още една - две страни, мисля че поне според сега афиширания план, е нещо много по - близко до Европейския съвет за взаимопомощ - създаден от Дьо Гол и Аденауер някога, отколкото сегашния ЕС или отколкото да е нещо близко до СССР в стария му вид.
И въпреки това, аз не съм за това България да влиза там, България трябва да е предпазлива и "скептична" и към това образувание, най - малкото докато видим как ще се развие и кой ще добие доминация там, дали ще бъде зачитано истински равноправието и дали ще е само стопанско - икономически съюз и зона на сътрудничество или ще е културно претапяне и средство за руска културна и друга инвазия и за заличаване на определени нации и култури.
Ако първия случай се докаже и работата тръгне, аз не съм против наше участие там, както и в един ЕС - като този планиран някога от Дьо Гол, може би - на една "Европа на нациите", за каквато и Хитлер по едно време е говорил, но не го е реализирал (Голистите, не измислят нищо ново.) и ако целта в този съюз, би бил да изолираме евентуално атлантическото, англосаксонското и евентуално руското влияние - ако ще е на Запад или тогава съветското, както и израелското.
Ако обаче ще е Европа на претопените нации и на българската нация "в периферията" и, както и Европа - колективен длъжник на Федералния резерв на САЩ, МВФ и Световната банка - както беше някога именно и СССР и така наречения "соцлагер" - не, "благодаря много" казвам...
Още повече, че едно стопанско - икономическо формирование, няма нужда от общ парцал с шестолъчки, от липса на паспорти и от паднали граждани, а още по - малко от купуващи в България недвижимо имущес
цитирай
16. samvoin - тво чужденци на безценица, нала...
05.11.2012 01:30
тво чужденци на безценица, налагане на чужд език и йероглифи - поне докато и българина е неконкурентоспособен и неплатежен, да си купи имот във Франция, Австрия, да не говорим за Англия и прочие или е обезправен от това!
Това не е вече свобода, а се нарича инвазия, колонизация и дори робство - много по - лошо от онова прословуто - петвековно...
цитирай
17. samvoin - И още повече, що за "некому...
05.11.2012 01:33
И още повече, що за "некомунистически" е твоя ЕС, когато именно той е толерирал тези които са властвали и при СССР и когато именно той скача срещу Орбан, защото "лустрира" от тях правораздаването, силовите и правоохранителните органи и направи неудобна за тях Конституция, както и изчисти миналото и историческата памет на Унгария от техните лъжи и наслоения?
Кое му е "некомунистическото" на твоя ЕС, когато прокарва гласувания под натиск и заплаха и санкционира народи и страни, заради упражняването на тяхното свободно право на вот, че и застава срещу най - работещата демократична форма на прякото допитване или референдума до народите, по важни за тях въпроси?
Също и когато иска системи и конституции като нашата - подменящи чрез безконтролния парламентаризъм народен вот, а нарича контролирания от гражданството парламент и съдебна система - "недемократично"?
И следенето и подслушването ли е "свобода и некомунизъм"?
цитирай
18. boristodorov56 - Ако България не е в ЕС - то тя ще е в СССР- нов. Всичсо останало са приказки без да се имат предвид причините за днешния батак.
07.11.2012 22:54
Съжалявам, но всичките ти аргументи са изтъркани от употреба от комунистите у нас доста преди да ги кажеш тук.

Вариантите са два:
1. - България в ЕС - тоест в света.
2. - България извън света - тоест в близкото задграничие на Русия .

Прецени какво означава това,
а за батаците и неуредиците сме си виновни ние, а не ЕС, САЩ, евреи, турци, цигани и т.н.

Ние - тоест нашите комунисти ебаха майката на България и ни направи всички копелета на комун.онанизма!

Другото са само приказки за кръчмарска маса!
цитирай
19. samvoin - Съжалявам, но всичките ти аргум...
08.11.2012 02:07
boristodorov56 написа:
Съжалявам, но всичките ти аргументи са изтъркани от употреба от комунистите у нас доста преди да ги кажеш тук.

Вариантите са два:
1. - България в ЕС - тоест в света.
2. - България извън света - тоест в близкото задграничие на Русия .

Прецени какво означава това,
а за батаците и неуредиците сме си виновни ние, а не ЕС, САЩ, евреи, турци, цигани и т.н.

Ние - тоест нашите комунисти ебаха майката на България и ни направи всички копелета на комун.онанизма!

Другото са само приказки за кръчмарска маса!


"Съжалявам, но всичките ти аргументи са изтъркани от употреба от комунистите у нас доста преди да ги кажеш тук."

Я ми цитирай комунист, отхвърлящ ЕС с моите аргументи?
Защото аз мога да дам обратни примери.
Едно време, не говореха за ЕС, понеже си имаха СССР и тяхната роля и "игра" - беше разпределена и от западните, но и от източните кукловоди - единодушно, да сме васали на източния СССР, а ЕС в неосъветския завършен вид, все още го нямаше - веднага поне след ВСВ.
Идеята обаче за ЕС на Дьо Гол и неговия проект, просто рухнаха веднага след неговата смърт, а и в този проект - нас просто ни нямаше, предвиждаха се съвсем други страни, с коренно други нрави, култура, език и прочие...


"Вариантите са два:
1. - България в ЕС - тоест в света."

Това не го ли казваха и твоите "любимци" - СерГей Станишев и Боко Борисов?!
По какво се отличаваш от тях?
Видяхме обаче, защо го казват.
От тази лъжа и заблуда, от тази утопия, както преди това и от комунистическата, те се обогатиха, за разлика от всички повярвали им пред урните - "гласуващи добичета", както ги беше определил някой друг.
Искаш да ми кажеш, че толериращите ги и властващи в ЕС от ПЕС или "ЕНП", са с нещо много по - различни по морал и разбиране от тях или не са наясно с техното минало и морал и ги толерират там, без никакъв интерес от тях, както и чуждите комуняги толерираха без никакъв интерес Гошо Тарабата, като лидер на коминтерна?
Я ми докажи, коренните и фундаментални разлики - между
цитирай
20. samvoin - коренните и фундаментални разл...
08.11.2012 02:16
коренните и фундаментални разлики, между някогашния коминтерн и днешния западен марксистки "социнтерн" - крепител на ЕС или ПЕС и между ужким неговия "противник" - с който си съжителстват "в мир и любов" - синия коминтерн на "ЕНП"?
Или ще ми кажеш, че ужким "класическите дясно - центристи" в ЕП, са истински "християн - демократи" или "консерватори"?
Кое им е християнското, демократичното и консервативното, в тяхното управление?
Последното, не предполагаше ли в историята на Европа, някакъв умерен национализъм и доза традиционализъм и обръщане към миналото и Паметта?
Кое им е демократичното, когато газят верски права и свободи?
Когато са душмани и на референдумите и ефективния контрол над парламентите - превърнали се в средство за подмяна на народната воля?
Та, къде са фундаменталните разлики?
Все врагове на религиите, на духовното и на националните идентичности и различия, на родовата памет, точно каквито бяха комунистите - със същата ярост и патос, с още по - фанатичен в някои отношения и догматичен "исторически прочит" на събития от близкото минало, нямащ нищо общо с реалните и верни факти и данни.
Да, макар и с ужким, привидно "различни" методи на репресии от комунистическите - това, че нямат ужким официално смъртно наказание, че не разстрелват като ранния комунизъм по улиците - хептен без съдебен фарс дори и че ужким има привидна многопартийност, мандатност и изборност.
И какво от това, когато и в тази ротативна многопартийност, постоянно се подменя и гази със сила народната воля, няма пряко добитване до народа, нито механизъм за търсене на сметка, срещу самозабравили се "народни избраници"?
Това "демокрация" ли е?
ЕС за теб = света?!
Че то излиза, че останалия свят - извън двадесет държави в Европа - с все по - западаща и вървяща назад икономика и социален живот напоследък, няма да е "свят", ами ще е все "извън света"?!
Не е зле да ми кажеш, казвам пак, коя държава извън ЕС в Европа, а и Азия, е по - зле от нас, в момента?
КОЯ?!
Ама обосновано - с факти и данни
цитирай
21. samvoin - , а не с "гоцевски", &...
08.11.2012 02:27
, а не с "гоцевски", "борисовски" и "станишеви" - голословни брътвежи и теоретизации, нямащи нищо общо с реалния и жив живот на улицата, в бивша България?
Май че, такава няма и няма да има...

"2. - България извън света - тоест в близкото задграничие на Русия ."

Всички държави извън ЕС, ще да са станали част от Русия, а ЕС който пряко зависи от горивата на Русия, а ние от цените - определени с него и от степента на "любов" между олигархията в Москва и Брюксел, сме по - независими от Русия в момента, отколкото ако бихме били извън ЕС?!
Нима Норвегия е по - зависима?
Нима Швейцария, също е по - зависима?
А Исландия?
А Финландия, която чак през 1995-а година стана член и то когато ЕС я потърси и помоли?
А Украйна, която купува десетки пъти по - евтина газ от Русия, ама се "дръвчи" хем на Русия, много повече от нас?
Или Беларус, която само "фетишистки" изглежда силно зависима и вързана за Русия, но практически Лукашенко, не се замисли и за миг и "размаха пръст" и "удари с юмрук" по масата пред Путин, когато се направи опит за нарастване на цените на горивата там, така както и на Елцин не е пропуснал да напомни през 1995-а година, че и Русия от времената на СССР още, има какво да дължи на Беларус, ако ще претендира Русия за "дългове" на Беларус.
Когато Кремъл се опита да се откаже от Лукашенко, Лукашенко даде ясни индикации на Кремъл, че има алтернативи и извън ЕС, а същевременно и извън Русия и че може да няма проблеми и с враговете на Русия в съведство.
Със сигурност "вдигна тон" на Путин много повече, отколкото Боко или червените, биха посмяли някога и на милиметър, а камо ли пък да видим такъв тон и "размахване на пръст" от Боко или предните пред Брюксел, в полза на българските национални жизнени интереси.
И не на последно място, те попитах, ок - ако можеш да изкараш някои анти - ЕС политици "леви", то Вацлав Клаус - ляв ли е, а Виктор Орбан - все повече отдалечаващ се от "синия коминтерн" и "евроценностите" и възприемащ все повече "евроскепрична" реторика - близка
цитирай
22. samvoin - до тази на вече най - силната опоз...
08.11.2012 02:36
до тази на вече най - силната опозиционна партия, в това отношение - "Йоббик"?
Ами Хайдер, той също ли беше комунист?
Защо беше тогава силно мразен, точно от крайно - левите фанатици в Европа, от комунисти и анархисти - редом разбира се и със "синия коминтерн"?
Не заплашваха ли именно крайно - левите, с Гражданска война в Австрия, едва ли не?
Ами Рон Паул в САЩ и Дейвид Дюк, те също ли са "леви" и "комунисти"?
Ами правителството на Исландия?
Ще излезе и че бившата доносничка на ЩАЗИ и такава с чин - Меркел, ще е по - антикомунист, не само от лежащите в затвора при нейния колониален режим за мнение, ами и от един Буковски, който не е зле да видим и той какво казва за ЕС, а да не говорим и за Лех Валенса?
Това са все комунисти?
В същото време, хич няма еврокомунисти - отявлени, под това име?
"Съвета на Европа", случайно осъди не идеологията комунизъм и марксизъм, освен дето категорично отказа, да я приравни с нацизма, ами осъди само "тоталитарния комунизъм" и остави "вратичка", че има и "нетоталитарен" - по който винаги ЕС може да поеме...
Това, че има и комунистическо ядро и крило у нас и в Европа, което е за някакъв азиатски модел на болшевизъм, който вече отдавна се е "отклонил" по същност от класическия ленинов болшевизъм и съвсем повече от марксизма и е нещо друго, качествено различно, ама нали се казва фетишистки "комунизъм" и то май само в Китай, Куба и Виетнам - все още, та значи няма и комунисти зад ЕС (Да не забравяме, че и по времето на Живков, имаше маоистки - комунистически заговор - срещу официалната комунистическа власт, възприела съветския модел и тип болшевизъм, нарекла го условно ленинов и че и до днес има "горди спорове", кой е по - комунист и "по-по-най" по комунизъм, като дори Живков е наричан от някои от маоистите - комунисти и заклетите сталинисти - "антикомунист", а и от лукановистите - особения мутант на "либерал - комунизъм" или нарекли се "перестройчици", станали такива - поради лична потребност!)?!
Напротив...
Има отявлени комунисти и днес, които говорят с търпимост, само за "реформа" на ЕС.
А цялата бивша комунистическа номенклатура и апарат на БКП, поне на 99%, днес е един заклет и фанатичен бранител на ЕС у нас и на брюкселските директиви, освен "Партията - майка", считана от всички за наследница на БКП у нас и неотрекла се от това минало, но и останалите така наречени леви и останалите БКП - апаратчици, инфилтрирани по ужким "десните" партии и формации и НАЗНАЧЕНИ за "демократи", "консерватори" и дори "националисти" и други...
Респективно, как така
цитирай
23. samvoin - кореспондира с нормалното и лог...
08.11.2012 02:46
кореспондира с нормалното и логичното, един заклет техен враг и категоричен и заклет "антикомунист" - за лустрация и декомунизация, ужким, да е за същия съветизиращ се ЕС и за същия съюз, в който се отнема националния ни и елементарен държавен суверенитет, за който са "смъртните му врагове"?
Не на последно място, какво стана когато Орбан реформира съдебната система и тръгна да чисти бившите комунистически апаратчици в Унгария, назначаваните по партийна линия и бившата колониална администрация?
Кой скочи настървено срещу него? Стария СССР, който го няма?
Китай или Куба, може би?!
Докажи ми ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ РАЗЛИКИ и заявените КРАЙНИ ЦЕЛИ, а дори такива в пропагандни клишета и лозунги - между днешния ЕС и някогашния СССР?
Нека направим сравнение, между Лисабонски договор и Конституция на Сталин, Ленин или Хрушчов?
Каква е фундаменталната и принципна разлика, в крайната цел и лозунгите и обещанията?
Последиците, много различни ли са?
Разликата в методите и действията, е много незначителна.
Да не забравяме, че Конституцията на Сталин, е обещавала не само от тази на Хитлер - много на брой и само "човешки права", а дори е "забранявала" и смъртното наказание, да не говорим за мъчения и жестокости...
Да не забравяме, че и Конституцията на САЩ не е предвиждала закона - вдъхновил Хитлер, да го въведе и приложи по - късно срещу евреите, според който закон, да се дискриминират американски граждани заради произхода им и да бъдат тикани по лагери, нито може да е позволен "Патриотичният акт" на Буш и още по - малко прилаган, само срещу определени религии, нации и народи.
За нашата вина, мнението ми не се различава от твоето.
Да, нашия дебилизъм, да избираме мазохистично изроди и бездарници, при това крайно алчни и комплексирани, наистина е легендарен и нечуван другаде и да нямаме вече десетилетия и един различен в парламента или пробил като медийна популярност.
Наистина и май няма други, които така да разрешиха да им изтребят естествения елит и да го заменят с продажен такъв, пречу
цитирай
24. samvoin - пен и страхлив или направо псевдо - ...
08.11.2012 02:52
пен и страхлив или направо псевдо - елит...
Едни си обясняват, тази мазохистична наша търпимост и черта, с петте века, други с комунизма, а трети с липсата на скорошна война и дадени жертви и то от външен натиск.
Четвърти, с общоцивилизационната нравствена и безспорна криза в йерархията на ценностите.
С първите две обяснения, почти не мога да се съглася, че може да са сред основните причини, а не самите те - само следствия и причинно - следствена връзка.
Поради простата причина, че мога да изброя още няколко народа, които много по - драстично минаха през тези "преизподни", а през петте века, българите далеч по - малко оставиха да са роби в болшинството си, отколкото оставят да са днес.
Следващите, поради сходни причини, може да са само отчасти обяснения.
Респективно, нито една от версиите, май не е твърде изчерпателна, а може и да имат по нещо вярно - всички заедно...
Нещо наруши и нашето единение, освен дето изпари нашите изконни ценности.
Нещо ни направи неспособни, да родим поне един Пиночет или най - малкото, поне един Хайдер, а да не говорим за Хитлер или Наполеон - с всички техни грешки и грехове - пред своите и чуждите или пък някак, ние успяхме да "изядем" в историята ни, нашите естествени национални лидери, пълководци и прочие...
Защо е така, може би дълго ще е плод на спорове и размисли, ако изобщо ни има и има смисъл от тях...
цитирай
Търсене