Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.10.2012 02:01 - Партията на Янукович води на парламентарните избори в Украйна. Националистите направиха пробив
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3348 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2012 02:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много силно се представи опозицията, националистите направиха пробив 29 окт 2012 09:49 10  
image Партията на регионите води на състоялите се вчера в Украйна парламентарни избори. Снимка: Reuters
Управляващата проруска Партия на регионите води на произведените вчера парламентарни избори в Украйна, белязани от силно представяне на опозиция и особено от пробив на националистите, предадоха световните агенции.

Според проучвания екзит-пол формацията на президента Виктор Янукович печели 28 процента от гласовете, съобщи Франс прес.

Опозиционният блок "Отечество" на осъдената на 7 години затвор Юлия Тимошенко - бивш премиер на Украйна, е на второ място с 25 процента. УДАР - новата опозиционна партия на прочутия боксьор Виталий Кличко - е трета с 15 процента. Националистическата партия "Свобода", която досега не бе представена във Върховната Рада, прави пробив и заема четвъртото място с 12,2 процента.

Последната, пета формация, която преодолява петпроцентовия праг за влизане в еднокамарния парламент, са комунистите с 11,6 процента. Новата партия на легендарния футболист Андрий Шевченко получава едва 1,6 процента.

Предварителните очаквания бяха именно тези пет формации да влязат в парламента. Резултатите от екзит-половете показват, че Партията на регионите вероятно ще получи мнозинство заедно с комунистите въпреки силното представяне на опозицията.

Половината от 450-те депутати се избират по пропорционалната избирателна система от предложените партийни листи, а останалите - по мажоритарната система, на един тур. Отговорът на главния въпрос: кой ще съумее да състави управляваща коалиция след изборите - проруските сили или прозападната опозиция - зависи в голяма степен от изхода от надпреварата в едномандатните избирателни райони.

Партията на регионите води в 114 от общо 225-те едномандатни района, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на данни на Централната избирателна комисия при обработени около 5 процента от подадените бюлетини. "Отечество" побеждава в 28 мажоритарни района, "Свобода" – в 6, а УДАР - в 4.

По предварителни данни на ЦИК средната избирателна активност е надхвърлила 57 процента. Най-активни са били гласоподавателите в Западна Украйна, където активността е била над 60 процента. На обратния полюс са южните райони - Одеска област, автономната република Крим и град Севастопол - където са упражнили правото си на вот около 49 процента от избирателите.

Любопитни са резултатите в Киев. Според проучване екзит-пол националистите от "Свобода" получават цели 24 процента и отстъпват в столицата само на блока на Тимошенко, който е първи с 31 процента. Трета с 23 процента е партията УДАР на Виталий Кличко, който е смятан за един от фаворитите на предстоящите напролет кметски избори в Киев. Партията на регионите получава само 10 процента в столицата.

Украинските националисти от "Свобода" печелят в трите най-западни области - Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска.


Централната избирателна комисия планира да оповести официалните предварителни резултати днес.


http://www.dnes.bg






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. emil2010 - Украйна
05.11.2012 09:56
За мен,политиката на тази страна и най-вече културното й развитие ,по нищо не се отличава от румънската преди 180 години или македонската в сегашно време.Запознатите,имам в предвид хората които успяха да отмият от съзнанието си наслагвания насилствено панславизъм и комунизъм,знаят това.По-добре обърнете внимание на фактът за непризнаването на Българският език там.Какво на практика показва това!!??Защо в България не беше отбелязано,а подхвърлено? Или пък,информация за т.наречената ГРЪКО или ГРЕКО-КАТОЛИЧЕСКА църква със странен религиозен характер или по-точно ,политически! Колко още, ще се крие истинският характер на тази страна,която все още учи собствения си език!!?? Още една Македония,мамка му.
цитирай
2. samvoin - За мен, политиката на тази страна и ...
05.11.2012 11:33
emil2010 написа:
За мен,политиката на тази страна и най-вече културното й развитие ,по нищо не се отличава от румънската преди 180 години или македонската в сегашно време.Запознатите,имам в предвид хората които успяха да отмият от съзнанието си наслагвания насилствено панславизъм и комунизъм,знаят това.По-добре обърнете внимание на фактът за непризнаването на Българският език там.Какво на практика показва това!!??Защо в България не беше отбелязано,а подхвърлено? Или пък,информация за т.наречената ГРЪКО или ГРЕКО-КАТОЛИЧЕСКА църква със странен религиозен характер или по-точно ,политически! Колко още, ще се крие истинският характер на тази страна,която все още учи собствения си език!!?? Още една Македония,мамка му.
Има доста резон в казаното.
Впрочем, за Украйна и аз мога да кажа доста, но засега ще се спра на един "щрих" само.
Украинските паравоенни - "освободителни" формирования, извършват хатинското зверство в Беларус - изгаряйки цяло село с всичко, що се движи, а приписват в рамките на съветската пропаганда по - късно, това на Хитлер и германците, а на моменти и на латвийци, литовци и естонци.
Украйна първа приветства Хитлер в СССР, както словаците и чехите, а са и сред първите техните националисти, които "удрят нож в гърба" на германците и афишират съпротива срещу тях, когато виждат, че ще загубят.
Макар да са най - облагодетелстваната - негерманоезична страна в бившия СССР, от хитлеровото нашествие там.
Прочие, украински формации участват и в разгрома на полски бунтове и на прословутото Варшавско така наречено въстание...
По време на ВСВ, така наречените бандеровци, изтребват не само на народо или национална основа в бившия СССР, но и на верска - православни, както и усташите в Хърватска.
Това ги отличава съществено и то изцяло в негативен план, от идеологията и целите на Хитлер, а днес се правят на "свети води ненапити", флиртуват с новите ционски фашисти и им се слагат и дори си издействаха от тях "признание", че са съвсем невинни за всичко през ВСВ..

цитирай
3. samvoin - Имам сведения от българи - живели в ...
05.11.2012 11:41
Имам сведения от българи - живели в Украйна, че украинските националисти ни мразели, говорели за нас гадости и врели - некипели и проявявали агресивни изстъпления при разпада на СССР срещу туристи от България, освен срещу всякакви други чужденци, студенти, бежанци и емигранти.
Малобройното циганско и други малцинства там, живее в жестока дискриминация и силно подтиснато, като след 16 часа след обяд - не смеят да излизат от домовете си, за да не станат жертва я на полицейска провокация, я на някое ненаказано изстъпление - понякога завършващо с убийство.
Общо взето, украинците имат една ционоподобна нагласа, към всичко неукраинско и дори към заобикалящите ги католически народи, макар да използват Католицизма за своя шовинизъм, но видяхме колко го носят, щом толерираха гавра с него - срещу която Полша реагира, като тази на анархоотрепките в Русия срещу Православен храм и като тази с филма "Невинността на мюсюлманите" и гаврите с Мохамед.
Разбира се, ясно е кой се крие зад тези провокации, но при украинците, просто липсваше реакция срещу това, а ужким са "фанатични католици"...
За българският език там, нямах наистина информация как стои въпроса и не мисля, че днес трябва да правим на въпрос за някакво специално признание на българите там, които не са толкова много, тъй като имаме според мен по - приоритетни страни в съседство, спрямо които трябва да имаме тези претенции, а онези българи при днешната демографска картина, просто трябва да ги поканим и им осигурим възможности за прибиране тук.
Но ако е така, значи и тук украинците си "показват рогата".
Те принципно, не биха толерирали никакъв чужд език сред тях (Подобно на словаците и донякъде чехите.).
Но и няма как да е иначе, спрямо българите.
Няма как, нито един народ на бившия СССР и особено от така наречените "славянски" днес, да признае, че живее и гради страната си - на някога изконна българска земя и една от нашите древни държави и столици и че там е било България, а българите са коренно население в тези земи.
цитирай
4. samvoin - Няма и как да признаят, че така на...
05.11.2012 11:48
Няма и как да признаят, че така наречените "славяни", носят наш език, писменост и култура и се барабанят с нашето културно наследство и постижения.
Това ще стане, когато Русия признае своя интелектуален елит за български или нашите земи на древна България там.
Да, напоследък при нея се виждат "проблясъци" - като разрешение на волжските българи, да се определят като българи и обмислянето Чувашия да стане отново Волжска България.
Цялата истина за нашето минало и за руския елит, а и за произхода на така наречените казаци, да не разчитаме, че някога ще излезе.
Все едно САЩ да признае, че живее на костите и кръвта на коренното - така наречено "индианско" население или Израел да признае без бой Палестина и нейното право на свобода, живот и независимост.
Все едно и англичаните някога да признаят, за своите кървави грабежи и попълзновения на острова им, в околовръст и в Европа или Азия и Африка и как създадоха ЮАР, а също Израел...
Това няма как да стане, защото "историята се пише от победителите" и за жалост, от ГРАБИТЕЛИТЕ и консуматорите - бруталните заличители на култури и минало.
Единствено в това отношение, приятелския нам унгарски народ, прояви чест и доблест и ние баш на него, под диктовката на разни соросовци - му се "качихме на главата" и искаме от тях, още и още права за малобройната българска общност, най - уважавана там.
Какво е положението на българите в Молдова?
Грузия май е другата, която е признала права на българската общност там...
Що се отнася до гърците, ами тях изобщо не мога да ги съжаля, каквато и църква да правят украинците срещу тях, защото те надминават всички десетократно, по кражби, мародерства, фалшификации на история, минало и култура, грабеж на последната и зверски геноциди.
Едва ли от тях, някъде и някога, освен навярно така наречените днес евреи - ционисти, е имало и има по - голям "майстор" в горепосочените неща и исторически манипулации.
Щом успешно ни "промиха мозъците", та да вярваме, че по времето на Орфей имало гърци и той бил грък
цитирай
5. samvoin - или да пълним с шизофренните им н...
05.11.2012 11:52
или да пълним с шизофренните им небивалици, в час по "българска" литература главите на подрастващите, вместо със Сказанието "Дъщерята на кана" или с други древнобългарски величествени епоси и с "Черноризец Храбър" и "Константин Кирил Философ"...
Щом ни внушиха, че псевдопокръстването с вероломното клане над нашия военен и държавнически елит през 9 век, било "Покръстването на България" и "цивилизоване на България", когато брата на кан Кубрат е бил православен християнин и сред първоапостолите на Христа - доказано има българи, както и по тези и други наши земи, са първите християнски - православни храмове, какво повече да кажем?
И хиляда Католически храма да направят на гърците и измислени общности, те просто за мен не са никакви православни, а са си масови убийци на православни - далеч повече от турците и всички останали - неправославни кръвопийци.
Кой гореше Евангелия на български, по време на петте века османска сеч?
Кой убиваше наши свещеници?
Кой рушеше наши храмове?
Четете стихотворенията на Вазов и Ботев...
цитирай
6. samvoin - А също и вижте книгите на Димитър ...
05.11.2012 11:53
А също и вижте книгите на Димитър Талев, Василка Донова и прочие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10052863
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци